Drie weken tijd hebben ze om hun voetpad onkruidvrij te maken. Doen ze dat niet, dan krijgen de inwoners van het West-Vlaamse Mesen een GAS-boete. De maatregel zorgt in het doorgaans vredige stadje vooral voor verwarring. ‘Wanneer is onkruid nu eigenlijk onkruid?’ [naar artikel]
In Antwerpen kan je je inschrijven voor een wildplukcursus, waarbij je leert om te koken met onkruid of met planten en kruiden die je op straat [naar artikel]
De nineties kwamen even op bezoek: deze cocktail van Rage Against The Machine, Audioslave, Public Enemy en Cypress Hill bracht een vermakelijke nostalgietrip. Maar soms een beetje suf. [naar artikel]
Natuurgidsen gaan in de stad Sint-Niklaas rondtrekken en met stoepkrijt de namen van wilde planten schrijven op de grond. Dat doen ze om de biodiversiteit te benadrukken van planten die ogenschijnlijk niet nuttig zijn: zoals onkruid. Het concept heet: "botanisch stoepkrijten". [naar artikel]
Omdat het zoveel geregend heeft de afgelopen weken is het onkruid niet te stoppen. Dat is het geval in heel wat tuinen, maar ook op de militaire begraafplaatsen rond Ieper. De tuinmannen alleen krijgen het werk niet meer voor elkaar, daarom komen ook andere collega's, die instaan voor het beheer van de begraafplaatsen, hen helpen. [naar artikel]
Vraag: wat krijg je als je twee keukenavonturiers loslaat in de natuur? Antwoord: vuurwerk op het bord! [naar artikel]
Zelf groenten kweken, daar droomt toch iedereen van. Helaas vergt een moestuin heel wat tijd en groene vingers. Maar zelfs als je de natuur de vrije loop laat, kan je in je tuin heel wat lekkers terugvinden. Waar de een slechts onkruid ziet, legt de ander de basis voor een heerlijk gerecht! Heel wat planten […] Het bericht Koken met onkruid: wat dacht je van paardenbloemlimonade? verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Claudio Cavaliere gaf zondag in het Bezoekerscentrum Hengelhoef van Limburg Landschap een aparte kookdemonstratie. Zo gooide hij tien soorten onkruid in een pot met aardappelen en maakte er stoemp van. Een twintigtal nieuwsgierige bezoekers maakten kennis met allerlei kruiden die je zomaar in de natuur vindt, zoals zuring, boslook, cichorei, Romeinse kervel, wilde postelein, munt,... zelfs distels en netels blijken eetbaar. “Mijn moeder bakte pannenkoeken met de jonge blaadjes van chicorei, ook wel paardenbloem genoemd”, vertelde Claudio. “Burago is dan weer de spinazie van voor de Eerste Wereldoorlog. De spinazie die we nu kennen kwam pas later uit Italië.” Als toemaatje maakte Claudio pesto van kleine veldkers en boslook, die hij plette in een vijzel. [naar artikel]
Dé trend als het op wonen aankomt is ongetwijfeld de uitgebreide innovaties om je huis slimmer te maken. Ook in de keuken doet technologie haar... [naar artikel]
Elektrisch koken heeft de toekomst aan z’n kant staan. Maar is het nu echt zoveel beter voor het milieu? En moet je al je pannen weggooien als je... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.