Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

Deal tussen Poetin en Prigozjin verbroken? “Wagner trekt zich terug uit Wit-Rusland”

10/08/2023 - 10:51
"Verschillende Russische bronnen melden dat Wagner-troepen zich aan het voorbereiden zijn om zich uit Wit-Rusland terug te trekken. Dat zegt de Amerikaanse denktank Institute for the Study of War (ISW). De deal die Wagner-baas Jevgeni Prigozjin eind juni met Vladimir Poetin sloot, lijkt zo anderhalve maand later al verbroken te worden."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. “Deal tussen Poetin en Prigozjin verbroken”: Wagner-leger vermoedelijk terug op weg naar Rusland (10/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

De deal die de Russische president Vladimir Poetin (70) eind juni maakte met Jevgeni Prigozjin (62), de baas van het beruchte huurleger Wagner, is niet overeind gebleven. Dat beweert de Amerikaanse denktank Institute for the Study of War (ISW). De Wagner-soldaten zouden immers opnieuw koers zetten richting Moskou, klinkt het. [naar artikel]


2. Deal tussen Poetin en Prigozjin verbroken? “Wagner trekt zich terug uit Wit-Rusland” (10/08/2023 - Het Belang van Limburg)

Verschillende Russische bronnen melden dat Wagner-troepen zich aan het voorbereiden zijn om zich uit Wit-Rusland terug te trekken. Dat zegt de Amerikaanse denktank Institute for the Study of War (ISW). De deal die Wagner-baas Jevgeni Prigozjin eind juni met Vladimir Poetin sloot, lijkt zo anderhalve maand later al verbroken te worden. [naar artikel]


3. Kremlin weigert te reageren op wapenpleidooi van Wagnerbaas Prigozjin: “Poetin heeft alle contact verbroken” (10/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Jevgeni Prigozjin, het hoofd van het beruchte Russische huurleger Wagner, heeft in een nieuwe audioboodschap gezegd dat president Vladimir Poetin alle contact met hem heeft verbroken. Prigozjin, die het defensieministerie al weken aan de mouw trekt voor extra munitie voor zijn huursoldaten, beweert dat al zijn persoonlijke overheidstelefoons geblokkeerd zijn. “Nu kan ik alleen nog om extra wapens vragen via de media”, klinkt het. [naar artikel]


4. Poetin wil de medestanders van Wagner-baas Jevgeni Prigozjin straffen: ‘Hij is de Prigozjin-contracten aan het uitspitten’ (30/06/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


5. Prigozjin liet de Russen zien dat het Poetin-tijdperk niet oneindig is. En dat zag Poetin ook (01/07/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


6. ‘Door Prigozjin te vermoorden, brengt Poetin zichzelf nog meer in gevaar’: volgens Rusland-expert Mark Galeotti toont Poetin zijn zwakte (25/08/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


7. De band tussen Ruud De Ridder en zoon Sven is dan toch verbroken: "Ik denk niet dat we nog samen Kerstmis gaan vieren" (18/09/2018 - Het Laatste Nieuws)

"We gaan elk onze eigen weg, en punt gedaan." Ruud De Ridder (66) bevestigt voor het eerst dat het echt niet meer botert tussen hem en z’n zoon... [naar artikel]


8. Huurlingenbaas, oppertrol en de ‘chefkok van Poetin’: Jevgeni Prigozjin (61) is het allemaal (18/08/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


9. PORTRET. Jevgeni Prigozjin, de chef-kok die nu soldaten ronselt voor Poetin: “In de hel zullen wij de besten zijn” (16/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

Hoe komt een man die eigenlijk skikampioen wilde worden als chef-kok bij Poetin terecht? Door de misdaad. Vóór hij soldaten rekruteerde in gevangenissen, zat Jevgeni Prigozjin zelf jaren in de cel. Maar een hotdogtent maakte hem tot rechterhand van de dictator. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!