Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

‘Wanneer ik ook sterf, mijn leven was een prachtig leven’: Mathias en Tore Sercu in gesprek met Dirk De Wachter

19/08/2023 - 06:57
"Geen omschrijving gevonden."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. ‘Wanneer ik ook sterf, mijn leven was een prachtig leven’: Mathias en Tore Sercu in gesprek met Dirk De Wachter (19/08/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


2. ‘Natuurlijk heb ik liever dat ik er nog langer ben, maar dat is me niet gegeven’: Dirk De Wachter in gesprek met Mathias en Tore Sercu (19/08/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


3. De 16 vragen van De Wachter aan De Wachter: "Ik erger me aan mensen die alles fantastisch vinden” (29/01/2021 - Het Laatste Nieuws)

Dat we hem op een dag z'n eigen vragen zouden voorleggen: nee, dat had Dirk De Wachter niet zien aankomen. Bij deze. Vier keer zal hij het in z’n antwoorden over ‘chance’ hebben: het ongelooflijk grote geluk dat hij had om bij z'n geboorte een goed lotje te trekken. “Er zijn in het leven maar twee dingen waar ik echt voor gekózen heb. Mijn job als psychiater. En mijn vrouw. Ik ben zwaar voor haar gegaan.” [naar artikel]


4. ‘Natuurlijk heb ik liever dat ik er nog langer ben, maar dat is me niet gegeven’: Dirk De Wachter praat met Mathias en Tore Sercu (19/08/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


5. Dirk De Wachter op bezoek bij zijn ongeneeslijk zieke studiegenoot: “Een mens die naar zijn einde gaat, dat is vreselijk en prachtig tegelijk” (21/12/2019 - Het Nieuwsblad)

“Ik vind het een waar genoegen dat ik hier nu mag zitten. Voor mij heeft dat veel betekenis.” De ander glimlacht en beaamt: “Het doet deugd.” En zo zijn die twee samen een levend voorbeeld van wat ze willen vertellen. Psychiater Dirk De Wachter en arts Dirk Van Duppen. De auteur van de bestseller De kunst van het ongelukkig zijn, misschien wel een laatste keer op bezoek bij zijn ongeneeslijk zieke studiecollega van weleer. [naar artikel]


6. Dirk De Wachter in gesprek met Björn Soenens: ‘Blijkbaar maak ik sommige mensen boos door over mijn ziekte te praten’ (29/07/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


7. Dirk De Wachter in gesprek met Fleur van Groningen: ‘In de sekte mochten we geen emoties of ego hebben’ (05/08/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Dirk De Wachter in gesprek met Fleur van Groningen: ‘Ik moest kiezen: uit het leven stappen of doorgaan’ (05/08/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


9. Dirk De Wachter in gesprek met Fleur van Groningen: ‘We hebben mijn brein geherprogrammeerd’ (05/08/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


10. Dirk De Wachter in gesprek met Fleur van Groningen: ‘Die ontdekking bracht mij veel inzicht in waarom ik bepaalde dingen denk of voel’ (05/08/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!