Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Welke wijn serveer je bij mosselen? Sommelier geeft advies

26/08/2023 - 12:03
"Het mosselseizoen loopt van juli tot en met april en is dus volop aan de gang. Maar veel mensen hebben geen idee welke wijn je best bij ‘moules frites’ kunt serveren. Moet het altijd witte wijn zijn? En serveer je een ander glas bij mosselen natuur dan bij een mosselen in roomsaus? Sommelier Van Het Jaar 2022, Yentl Quintelier, heeft de antwoorden: “Er is maar één ding dat ik echt zou afraden.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Welke wijn serveer je bij mosselen? Sommelier geeft advies (26/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Het mosselseizoen loopt van juli tot en met april en is dus volop aan de gang. Maar veel mensen hebben geen idee welke wijn je best bij ‘moules frites’ kunt serveren. Moet het altijd witte wijn zijn? En serveer je een ander glas bij mosselen natuur dan bij een mosselen in roomsaus? Sommelier Van Het Jaar 2022, Yentl Quintelier, heeft de antwoorden: “Er is maar één ding dat ik echt zou afraden.” [naar artikel]


2. Belgische friet serveer je nu ook met Belgische mosselen (21/07/2023 - De Standaard)

De mosselen die wij eten, komen meestal uit Nederland of Frankrijk. Maar nu zijn er ook Belgische mosselen uit de Noordzee, een project van Colruyt dat heel wat voeten in de aarde had. ‘De Noordzee is nogal turbulent. En de lokale politiek ook.’ [naar artikel]


3. Sterrenchef proeft feesthapjes uit de supermarkt: welke scoren het best en welke serveer je beter niet? (24/12/2019 - Het Belang van Limburg)

Chef Maarten Bouckaert van sterrenrestaurant Castor in Beveren-Leie proeft een selectie feesthapjes uit het ruime aanbod van zeven retailers. [naar artikel]


4. Sommelier van restaurant The Jane beste sommelier van België (15/09/2019 - Het Laatste Nieuws)

Gianluca Di Taranto van het Antwerpse sterrenrestaurant The Jane is verkozen tot beste sommelier van België. Dat hebben de organisatoren, de... [naar artikel]


5. Grobbendonkse sommelier haalt elfde plaats op ASI Best Sommelier of the World (12/02/2023 - Gazet van Antwerpen)

Tom Ieven (31) uit Grobbendonk heeft uiteindelijk de elfde plaats bereikt in de prestigieuze sommelierswedstrijd ASI Best Sommelier of the World in Parijs. [naar artikel]


6. Van afwasser tot sommelier in The Jane: Trésor Vets is Antwerps Sommelier of the Year (06/02/2024 - VRT NWS)

Trésor Vets uit Borgerhout is Sommelier of the Year geworden van de provincie Antwerpen. Vets is 28, heeft Rwandese roots, en werkt in het Antwerpse sterrenrestaurant The Jane. “Ik begon er als jobstudent en serveer nu wijn van 30.000 euro", zegt hij op Radio 2. [naar artikel]


7. Mosselen op z'n Meskens: het recept voor originele Thaise mosselen (07/11/2017 - Het Laatste Nieuws)

Ze zag er plots zo goed uit: stralend, sportief en goed in haar vel. Nathalie Meskens kreeg zoveel vragen over haar transformatie dat ze nu haar... [naar artikel]


8. Wij gaan op zoek naar de lekkerste mosselen-friet: vanwaar komt de liefde van de Belg voor mosselen? (12/09/2019 - Gazet van Antwerpen)

Mosselen, we kijken er elke zomer opnieuw naar uit. Ze horen in ons kookboek als mayonaise bij frieten. En ja, die willen we er in dit klassiek gerecht ook wel bij. Waar komt die liefde vandaan en waar eet je de lekkerste mosselen in de hele provincie Antwerpen? Gazet van Antwerpen zoekt het uit. Je kan jouw stem uitbrengen via www.gva.be/delekkerste. [naar artikel]


9. Mosselen wachten niet op heropening restaurants: eerste mosselen geoogst in Zeeland (26/05/2020 - Het Laatste Nieuws)

In het Zeeuwse mosseldorp Bruinisse zijn de eerste mosselen van dit seizoen geoogst. Dat deed de Zeeuwse mosselkweker Jan Bout. Het gaat om... [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!