Vandaag lanceert bpost een uniek postzegelblaadje gewijd aan Belgische frietkoten. Met deze vijf postzegels zet het bedrijf de typische frituren in de kijker. [naar artikel]
Prins Laurent en een van zijn zonen zijn zondagmiddag naar de wijk Joli-Bois in Waterloo getrokken om een feest bij te wonen naar aanleiding van het zestigjarige bestaan van het frietkot op de place Emile Vandervelde. De prins en zijn zoon hebben er frietjes gegeten en handelaars van de wijk, leden van het gemeentebestuur en omwonenden ontmoet. [naar artikel]
Unesco heeft de Belgische biercultuur officieel erkend als immaterieel cultureel erfgoed. Wordt de Belgische frietcultuur de volgende op het prestigieuze lijstje? ‘Het is een natte droom. Maar het ligt niet in de aard van de friturist om te stoefen.’ [naar artikel]
Binnenkort zouden onze typische Belgische frietjes heel anders kunnen smaken. De Europese Unie heeft immers plannen om een bepaalde stof te weren uit ons voedsel, meldt De Zondag. Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA) heeft al een brief gestuurd naar de bevoegde commissaris om onze frietcultuur te verdedigen. [naar artikel]
De Europese Commissie wil acrylamide in ons voedsel terugdringen, een stof die bij hoge concentratie schadelijk kan zijn. Maar volgens Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA) kan die nieuwe maatregel onze frietcultuur in gevaar brengen. Dat schrijft de krant De Zondag. [naar artikel]
Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts vreest dat nieuwe plannen van Europa onze frietcultuur in gevaar brengen. Dat schrijft De Zondag. [naar artikel]
Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) bevoegd voor voedselveiligheid, vreest dat de Europese strijd tegen de stof acrylamide gevolgen kan hebben voor 'onze rijke gastronomische traditie'. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.