Heb je het nu de feestdagen voorbij zijn wel even gehad met kokerellen? Je bent niet alleen. Gelukkig zijn er heel wat handige tools die het leven... [naar artikel]
In het Hasseltse restaurant LEEUW betaal je bij reservatie vanaf volgende week 50 euro ‘waarborg’ per persoon. Steeds meer chefs voeren dit in: wie niet komt opdagen, is zijn geld kwijt. Al gaat het probleem nog verder dan 'no shows' alleen. “We merken dat mensen soms twee tot drie verschillende restaurants boeken en op de dag zelf één daarvan kiezen”, vertelt boekingsplatform TableFever. We vroegen aan chefs Nicolas Decloedt(*) en Bart Depooter(**) hoe zij dat ervaren én aan advocaat Sander Van Loock wat jouw rechten als klant zijn. Moet je betalen of niet? [naar artikel]
De renovatie van de pastorij in de Dorpsstraat is achter de rug. De restaurateurs ontdekten ongekende ornamenten en vloeren. Het gebouw uit 1738 is nu een pareltje van erfgoed. [naar artikel]
De Onze-Lieve-Vrouwekerk in Sint-Truiden staat in de steigers. Al kan je dat niet onmiddellijk zien. Eens binnen zie je de restaurateurs op verschillende stellingen druk aan de fresco's werken. De muurschilderijen krijgen een nieuw likje verf, maar ook buiten zitten de arbeiders niet stil met grootse rioleringswerken. Het totale budget voor het project bedraagt dan ook 2.639.400 euro. Dit wordt gefinancierd door de Kerkfabriek, de Vlaamse overheid en het Truiense stadsbestuur. [naar artikel]
De knip op de Leien zette winkeliers en horeca in de stad een hak. Kon Wijnegem Shopping Center daarvan profiteren? Niet echt, maar aan beide zijden van de Ring vraagt men wel meer informatie, zo blijkt uit een rondvraag. [naar artikel]
Olivier Massart, creatieve chef van restaurant Ô de Vie in Juprelle, is de nieuwe voorzitter van Jeunes Restaurateurs (JRE) België. De nieuwe voorzitter wil het werk van zijn voorganger voortzetten en kiest niet voor een stijlbreuk. Dat heeft JRE bekendgemaakt. De JRE is een vereniging van jonge restauranthouders die allemaal dezelfde drang voelen om hun […] [naar artikel]
De restaurateurs van het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck hebben het originele lam blootgelegd. Dinsdag wordt het wereldkundig gemaakt, meldt Het Laatste Nieuws. [naar artikel]
Er zijn er die alleen een afspraak inschrijven als er een voorschot is betaald. Die meteen een bericht sturen als een klant te laat is. Of die lijdzaam moeten toekijken hoe een volle agenda plots gaten vertoont door klanten die te laat annuleren of niet komen opdagen. Dokters, kappers, restaurateurs, schoonheidsspecialisten: ze hebben allemaal begrip voor de zwarte lijst die sommige tandartsen aanleggen. “Financieel is het een ramp als mensen niet opdagen.” [naar artikel]
Van het extra geld dat de overheid int door de 'verwitting' van de horeca, vloeit 10 procent terug naar de restauranthouders. De restaurants die het hardst hun best doen om zwartwerk te bannen, krijgen de meeste centen. Dat zegt staatssecretaris voor Fraudebestrijding John Crombez (sp.a). [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.