Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

Ongeduldige gasten, gsm’s aan tafel of klagen over de rekening: de grote en kleine ergernissen van chef-koks en restaurateurs

01/09/2023 - 10:47
"Geen omschrijving gevonden."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Ongeduldige gasten, gsm’s aan tafel of klagen over de rekening: de grote en kleine ergernissen van chef-koks en restaurateurs (01/09/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


2. Bekende chefkoks verklappen hun favoriete keukentools (03/01/2018 - Het Laatste Nieuws)

Heb je het nu de feestdagen voorbij zijn wel even gehad met kokerellen? Je bent niet alleen. Gelukkig zijn er heel wat handige tools die het leven... [naar artikel]


3. “Onlangs hadden we 60 annulaties in één week”: 2 chefkoks over ‘no shows’. Advocaat licht toe of het wettelijk is dat je een voorschot moet betalen of niet (10/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

In het Hasseltse restaurant LEEUW betaal je bij reservatie vanaf volgende week 50 euro ‘waarborg’ per persoon. Steeds meer chefs voeren dit in: wie niet komt opdagen, is zijn geld kwijt. Al gaat het probleem nog verder dan 'no shows' alleen. “We merken dat mensen soms twee tot drie verschillende restaurants boeken en op de dag zelf één daarvan kiezen”, vertelt boekingsplatform TableFever. We vroegen aan chefs Nicolas Decloedt(*) en Bart Depooter(**) hoe zij dat ervaren én aan advocaat Sander Van Loock wat jouw rechten als klant zijn. Moet je betalen of niet? [naar artikel]


4. Restaurateurs pastorij ontdekken ongekende pareltjes (14/04/2017 - Gazet van Antwerpen)

De renovatie van de pastorij in de Dorpsstraat is achter de rug. De restaurateurs ontdekten ongekende ornamenten en vloeren. Het gebouw uit 1738 is nu een pareltje van erfgoed. [naar artikel]


5. VIDEO. Restaurateurs nemen fresco’s onder handen in Onze-Lieve-Vrouwekerk (08/06/2017 - Het Belang van Limburg)

De Onze-Lieve-Vrouwekerk in Sint-Truiden staat in de steigers. Al kan je dat niet onmiddellijk zien. Eens binnen zie je de restaurateurs op verschillende stellingen druk aan de fresco's werken. De muurschilderijen krijgen een nieuw likje verf, maar ook buiten zitten de arbeiders niet stil met grootse rioleringswerken. Het totale budget voor het project bedraagt dan ook 2.639.400 euro. Dit wordt gefinancierd door de Kerkfabriek, de Vlaamse overheid en het Truiense stadsbestuur. [naar artikel]


6. Zo ervaren handelaars en restaurateurs de knip van de Leien: “30% tot 80% minder omzet” (12/06/2017 - Gazet van Antwerpen)

De knip op de Leien zette winkeliers en horeca in de stad een hak. Kon Wijnegem Shopping Center daarvan profiteren? Niet echt, maar aan beide zijden van de Ring vraagt men wel meer informatie, zo blijkt uit een rondvraag. [naar artikel]


7. Olivier Massart is nieuwe voorzitter van Jeunes Restaurateurs België (29/01/2018 - Metro)

Olivier Massart, creatieve chef van restaurant Ô de Vie in Juprelle, is de nieuwe voorzitter van Jeunes Restaurateurs (JRE) België. De nieuwe voorzitter wil het werk van zijn voorganger voortzetten en kiest niet voor een stijlbreuk. Dat heeft JRE bekendgemaakt. De JRE is een vereniging van jonge restauranthouders die allemaal dezelfde drang voelen om hun […] [naar artikel]


8. Restaurateurs onthullen origineel lam van het Lam Gods (13/06/2018 - De Morgen)

De restaurateurs van het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck hebben het originele lam blootgelegd. Dinsdag wordt het wereldkundig gemaakt, meldt Het Laatste Nieuws.  [naar artikel]


9. Ben jij een van die klanten die last minute een afspraak afzeggen? Dokters, kappers en restaurateurs hebben het er helemaal mee gehad (07/03/2019 - Het Nieuwsblad)

Er zijn er die alleen een afspraak inschrijven als er een voorschot is betaald. Die meteen een bericht sturen als een klant te laat is. Of die lijdzaam moeten toekijken hoe een volle agenda plots gaten vertoont door klanten die te laat annuleren of niet komen opdagen. Dokters, kappers, restaurateurs, schoonheidsspecialisten: ze hebben allemaal begrip voor de zwarte lijst die sommige tandartsen aanleggen. “Financieel is het een ramp als mensen niet opdagen.” [naar artikel]


10. Extra geld voor restaurateurs die eind maken aan zwartwerk (05/04/2019 - De Morgen)

Van het extra geld dat de overheid int door de 'verwitting' van de horeca, vloeit 10 procent terug naar de restauranthouders. De restaurants die het hardst hun best doen om zwartwerk te bannen, krijgen de meeste centen. Dat zegt staatssecretaris voor Fraudebestrijding John Crombez (sp.a). [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!