14:00 't Fornuis in Antwerpen heeft al sinds 1986 een Michelinster, langer dan alle andere restaurants in het land. De 74-jarige chef Johan Segers, die er nog vijf dagen per week kookt, neemt deze week plaa... [naar artikel]
Sterrenchef Johan Segers, de nestor van de Antwerpse chefs, is 70 geworden. Als cadeau kreeg hij van zijn echtgenote Elly een echte Fred Bervoets. Een gepersonaliseerd werk, iets wat de kunstenaar nooit vanzjeleven doet. Maar wel voor Johan, als vriendendienst. Of er nu een etentje van komt in ’t Fornuis? “Nee jong, ik heb er de kleren niet voor”, zegt Bervoets. Een verjaardagsbabbel over de stad van twee seigneurs. [naar artikel]
De nieuwe Michelingids wordt maandag voorgesteld. En vaak valt dan de naam van Peter Goossens als de godfather van onze gastronomie. Maar dé ouderdomsdeken van de sterren, dat is de Antwerpse chef Johan Segers van ’t Fornuis. 72 jaar oud én de kok die al het langst zijn ster behoudt binnen eenzelfde zaak. “Dat alles vroeger beter was? Zever. Er is veel verbeterd. Het is er intussen zelfs over. Mijn job is niet meer normaal. Op den duur behoor je als kok mee tot de goden. Tot de BV’s.” [naar artikel]
De nieuwe Michelingids wordt maandag voorgesteld. En vaak valt dan de naam van Peter Goossens als de godfather van onze gastronomie. Maar dé ouderdomsdeken van de sterren, dat is de Antwerpse chef Johan Segers van ’t Fornuis. 72 jaar oud én de kok die al het langst zijn ster behoudt binnen eenzelfde zaak. “Dat alles vroeger beter was? Zever. Er is veel verbeterd. Het is er intussen zelfs over. Mijn job is niet meer normaal. Op den duur behoor je als kok mee tot de goden. Tot de BV’s.” [naar artikel]
De Leeuwenstraat in hartje Antwerpen was vanmiddag een tijdje afgesloten. Niet voor een ongeval, maar wel voor een trouwfeest van Annabel, de dochter van sterrenchef Johan Segers. Voor de gelegenheid werd de straat feestelijk aangekleed. [naar artikel]
17:00 't Fornuis in Antwerpen heeft al sinds 1986 een Michelinster. Langer dan eender ander restaurant in het land. De 74-jarige chef Johan Segers, die er nog vijf dagen per week kookt, neemt deze week plaa... [naar artikel]
15:00 't Fornuis in Antwerpen heeft al sinds 1986 een Michelinster. Langer dan eender ander restaurant in het land. De 74-jarige chef Johan Segers, die er nog vijf dagen per week kookt, neemt deze week plaa... [naar artikel]
15:00 't Fornuis in Antwerpen heeft al sinds 1986 een Michelinster. Langer dan eender ander restaurant in het land. De 74-jarige chef Johan Segers, die er nog vijf dagen per week kookt, neemt deze week plaa... [naar artikel]
Fricadel van mosschelen, pastey van sneppen of engelsche podding. Het zijn enkele van de tientallen recepten uit een 250 jaar oud kookboekje van een Antwerpse ‘huisbewaarster’ dat onlangs is opgedoken. Chef-kok Johan Segers (74) van het gerenommeerde Antwerpse restaurant ‘t Fornuis, kreeg het kostbare schriftje via een klant in handen en kroop er voor ons mee achter de kookpotten. “Krefte soup? Hmm, het waren dus welgestelde mensen.” [naar artikel]
Presentatoren Thomas en Marc van het VIER-programma ’t Is Gebeurd krijgen vanavond acteur Ben Segers over de vloer. Een topacteur en grote naam, zo dacht het duo toch. Maar een korte rondvraag leert hen anders. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.