Zonder schuldgevoel frietjes eten? Dat kan! Je maakt van zoete aardappelen even knapperige frietjes. Lekker bij steak, maar ook bij een gebakken visje. Het laagje ham rond de zalm is verrukkelijk! [naar artikel]
Gezonde goede voornemens? Check! Maar moet je dat stoofvlees dan voorgoed aan de kant schuiven? En wat met die balletjes in tomatensaus? Sandra Bekkari deelt op dag 10 van de ‘Start Gezond’-challenge 4 tips om Vlaamse klassiekers een tikkeltje gezonder, maar minstens even lekker te maken. “Zelfs van het meest klassieke ‘aardappelen-groenten-vlees’-potje kan je nog een evenwichtige maaltijd maken.” [naar artikel]
Door juist te eten, win je vijftien gezonde levensjaren. Geen oneliner van een dieetgoeroe met een hocuspocus-dieet, maar de woorden van Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA. Hij vraagt om meer groenten en fruit te eten en voldoende water te drinken. Zo kun je kanker vermijden, schrijft hij in zijn boek Lekker Lang Leven. [naar artikel]
Het weegt anderhalve kilo, telt twee miljoen unieke bacteriën en bepaalt ons doen en laten wellicht veel meer dan gedacht. Onze darmflora is een van de populairste onderzoeksdomeinen van de laatste jaren. ‘We zijn meer microbiologie dan mens.’ [naar artikel]
Twintig procent korting op voedingsproducten met een gezonde Nutri-Score A of B. Dat voordeel wil winkelketen Delhaize aan alle werkgevers in België aanbieden voor hun personeel. Met het ‘Healthy Membership Program’ kunnen die dan tot 60 euro per maand besparen op aankopen van gezonde producten. De werkgever moet enkel het fiscaal interessante abonnement betalen. [naar artikel]
Goede voeding kan voor iedereen verschillend zijn. Het is belangrijk om zowel je darmen, je immuunsysteem en je brein zo gezond mogelijk te houden. Ook je huid wordt beïnvloed door wat je eet. Huidtherapeut Karoline Van de Mergel geeft acht voedingstips voor een gezonde en stralende huid. Met een eigen skincare clinic in Oostende, een […] Het bericht 8 gezonde voedingsgewoontes voor een gezonde en stralende huid verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Of er nu een lekker stukje vlees in de pan ligt te sudderen of er vis op het menu staat: frietjes kunnen altijd. Veel te ongezond, zeg je? Niets [naar artikel]
Als je twee keer per week frietjes of chips eet, maak je dubbel zoveel kans om vroegtijdig te sterven. Dat schrijven Italiaanse onderzoekers, op [naar artikel]
Zes op de tien Belgen eten wekelijks een portie frietjes. Maar hoe maak je ze zélf even lekker klaar als in de frituur wanneer je geen zin hebt om door het druilerige naar de frituur te gaan? “Het is eerst en vooral erg belangrijk dat je voor de juiste soort aardappel kiest”, legt HLN-chef Piet Huysentruyt uit. Waar moet je op letten bij je keuze? Welk frietvet gebruik je best? En wat moet je zeker vermijden? De chef deelt zeven ultieme stappen om er een succes van te maken. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.