Een krokant korstje, smeuïge binnenkant en uitgesproken kaassmaak: wie is er geen fan van heerlijke kaaskroketten? Vanaf 4 oktober kan je zelfs een heuse kaaskrokettenbar bezoeken in onze Brusselse hoofdstad. Vier weken lang serveren topchefs uit ons land daar hun versie van de geliefde snack. Waar moet je zijn? En wat kan je verwachten? [naar artikel]
De sfeer zit er goed in op de partytrein naar het Daydream Festival. De 300 festivalgangers die in Antwerpen en Hasselt opstapten, beleven een absolute primeur van wereldformaat: een rechtstreekse verbinding door de bouw van een tijdelijk treinstation op het festivalterrein in Lommel. Daarvoor werd speciaal een perron gebouwd aan een goederenspoorlijn die daar loopt. [naar artikel]
Birger en Karel, de winnaars van het VTM-programma ‘Mijn Pop-uprestaurant’, breien over drie weken een vervolg aan hun succesvolle barbecuerestaurant TJOP’S. Vanaf 7 juni staan ze op de overdekte voedselmarkt Mercado in Antwerpen. [naar artikel]
Aan de Halbekerstraat in Herk-de-Stad is dit verlengde weekend voor de tweede keer de popup summerbar ingericht. De bar is te vinden in de gebouwen van de voormalige busfirma Steenbergen. [naar artikel]
Spektakel bij Chapeluur aan de Groentenmarkt: daar vond vandaag een wedstrijd kaaskroketten eten plaats. Het opzet was simpel: om ter meest kroketten verorberen op een half uur tijd. Bij de mannen won Koen Eylenbosch (46), bij de vrouwen kaapte de jarige Amber Bert (22) de trofee weg. Allebei winnen ze een jaar lang gratis kroketten. [naar artikel]
Wie dol is op witloofrolletjes uit de oven gaat zeker voor de bijl bij deze kroketten. Want onder dat krokante korstje zit écht de smaak van [naar artikel]
De smaak van een kaaskroket wordt bepaald door de soorten kaas die je ervoor gebruikt. Zo’n kroket is namelijk niet meer dan kaas, bloem, boter, melk en wat kruiden. Eenvoudig, toch? Nochtans is dit weer zo’n gerecht waar je in 99,9 procent van de gevallen niet echt blij van wordt. Het is een gerecht dat weggelegd is voor die chefs die een traditionele opleiding hebben genoten en het typische kaaskroketeffect – krokant aan de buiten- en smeuïg aan de binnenkant – kunnen bereiken door de juiste dosering, niet door in de kast met hulpmiddelen van Spaanse merken te duiken. [naar artikel]
In een brasserie of een taverne staan ze op de kaart, als een van de succesgerechtjes: kaaskroketten. Een klassieker. Ook thuis worden ze graag op tafel gezet. Dennis Broeckx, de kok van L’Epicerie du Cirque, en Frédéric Van Tricht, kaasmeester, bakten twaalf verschillende kroketten en proefden verschillende korsten en kazen. De korsten wilden ze lichtbruin en knapperig, de kaas als vulling niet te papperig. [naar artikel]
Er weerklinken steeds meer intieme gesprekken in het anders zo stille klooster in het VIJF-programma 'Oh My God'. Na een week samenwonen, lijken de... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.