Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
VRT NWS

Geen grote doorbraak en nauwelijks terreinwinst: is het Oekraïense tegenoffensief mislukt?

05/10/2023 - 17:35
"Het gaat niet zo goed met het Oekraïense tegenoffensief: in enkele maanden tijd is de frontlijn nauwelijks verschoven. Vandaag komt het nieuws dat de munitie bij de westerse bondgenoten stilaan op is. Is het Oekraïense offensief gefaald of zijn er toch lichtpuntjes? En kan Oekraïne de strijd nog winnen? "Het Westen moet echt wel wakker worden, met halve of laattijdige hulp gaat het niet lukken.""

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Geen grote doorbraak en nauwelijks terreinwinst: is het Oekraïense tegenoffensief mislukt? (05/10/2023 - VRT NWS)

Het gaat niet zo goed met het Oekraïense tegenoffensief: in enkele maanden tijd is de frontlijn nauwelijks verschoven. Vandaag komt het nieuws dat de munitie bij de westerse bondgenoten stilaan op is. Is het Oekraïense offensief gefaald of zijn er toch lichtpuntjes? En kan Oekraïne de strijd nog winnen? "Het Westen moet echt wel wakker worden, met halve of laattijdige hulp gaat het niet lukken." [naar artikel]


2. Live - Turkije meldt doorbraak bij graanoverleg Oekraïne en Rusland • ‘Russen boekten nauwelijks terreinwinst in laatste 72 uur’ (14/07/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


3. “VS zijn somber over Oekraïens tegenoffensief en vrezen dat terreinwinst eerder bescheiden zal zijn”, blijkt uit gelekte documenten (12/04/2023 - Het Laatste Nieuws)

Uit gelekte documenten blijkt dat de Verenigde Staten er niet vanuit lijken te gaan dat Oekraïne snel bezet gebied zal kunnen heroveren tijdens het langverwachte voorjaarsoffensief. Het Oekraïense leger kampt met een tekort aan troepen, munitie en uitrusting waardoor de terreinwinst eerder bescheiden zal zijn, vrezen de Amerikanen. Dat schrijft ‘The Washington Post’. [naar artikel]


4. Live - Russische gouverneur Cherson schept op over damdoorbraak • Oekraïne boekt terreinwinst, maar ‘tegenoffensief is nog niet begonnen’ (07/06/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


5. Nauwelijks terreinwinst voor Russen tijdens hun offensief in het oosten: hebben ze zich (opnieuw) mispakt? (27/04/2022 - Het Nieuwsblad)

De Russische troepen boeken nauwelijks terreinwinst in het oosten van Oekraïne. En toch is de situatie in de Donbas niet te vergelijken met de kater die de Russen opliepen bij Kiev. “De troepenopbouw is nog bezig. Misschien hebben ze nog een week nodig, maar ze gaan proberen een doorbraak te forceren”, zegt voormalig Nederlands luitenant-generaal Mart de Kruif. [naar artikel]


6. Live - Brits leger: ‘Russen boekten nauwelijks terreinwinst in laatste 72 uur’ (14/07/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


7. ‘Een strategische doorbraak voor Oekraïne is mogelijk. Maar het waarschijnlijkste is meer van hetzelfde: kleine terreinwinst’ (18/09/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Tegenoffensief van Oekraïne is tactische doorbraak, “maar geen keerpunt in de oorlog” (10/09/2022 - Het Belang van Limburg)

Met ook de herovering van de stad Koepjansk en andere lokale overwinningen is het Oekraïense leger bezig met een serieus tegenoffensief tegen de Russische bezettingsmacht. Volgens oud-kolonel Roger Housen is de tegenaanval zéker een tactische belangrijke doorbraak. Maar tegelijk nuanceert hij. “Dit is ook zeker een boost voor hun moraal. Maar dit is géén keerpunt in de oorlog.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!