Tot maandagavond loopt het culinaire festival Antwerpen Proeft. Tientallen chefs pakken er uit met hun mooiste en lekkerste creaties. Dit jaar [naar artikel]
In drie Brusselse sterrenrestaurants serveren vijfentwintig Belgische en internationale chefs zaterdagavond een sterrendiner. De opbrengst gaat naar de Zuid-Afrikaanse organisatie “Isabelo, feeding hungry minds”. Dat initiatief, in 2009 opgericht door de Nederlandse chef Margot Janse, levert vijf dagen per week maaltijden aan 1.500 kansarme kinderen in Franschhoek. Pascal Devalkeneer van “Chalet de la forêt”** in […] Het bericht Vijfentwintig chefs serveren charitatief sterrendiner in Brussel verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Vandaag is het de Internationale Hamburgerdag. Hoe kan je die het best bieren? Met een smakelijke burger, natuurlijk. VTM-huiskok Loïc Van Impe,... [naar artikel]
Een lekker frietje met mayonaise: daar kan niemand aan weerstaan. Ook de (sterren)chefs in ons land niet. Voor hoeveel snacks gaan zij, hoe moeten hun frieten gebakken zijn en welke saus kan niet ontbreken? We passeerden bij 17 chefs, onder wie Viki Geunes, Peppe Giacomazza, Sofie Dumont en Tim Boury, om hen uit te horen over hun favoriete frituur(bestelling). “In deze frituur zijn de frietjes krokant vanbuiten en smeuïg vanbinnen, zoals het hoort.” [naar artikel]
Wat eten we vandaag? Het is een vraag die we ons allemaal wel eens stellen. Vanaf nu krijgen we daar hulp bij van drie topchefs, die exclusief voor HLN elke dag recepten en tips delen. “Ik denk dat ik sneller pizzaballetjes met chorizo en tomatensaus op tafel zet dan dat je een pizza kan bestellen.” [naar artikel]
Jammer voor de 30-plussers, maar iedereen onder die leeftijd met een passie voor lekker eten heeft geluk: vanaf vandaag kan je reserveren voor de nieuwe editie van Jong Keukengeweld. 54 jonge topchefs stellen hun restaurant open door een gastronomisch driegangenmenu te voorzien voor 59 euro. Wat mag je verwachten van de menu’s? Onze culinaire journaliste zocht het uit én tipt zes topchefs die zeker de moeite waard zijn. [naar artikel]
Goed nieuws voor Vlamingen die zich aan Tournée Minerale wagen: steeds meer restaurants bieden bij hun menu’s aangepaste dranken zonder alcohol aan. We gaan langs bij drie adressen die er een erezaak van maken en lang naar volwaardige alternatieven zochten. Zijn hun creaties even lekker als een wijntje? En hoeveel betaal je ervoor? “In vergelijking met de moeite die we erin steken is dit heel eerlijk geprijsd.” [naar artikel]
De Japanse noedelsoep ramen wint ook bij ons steeds meer aan populariteit, maar nu zijn ze in New York al met een nieuwe versie op de proppen gekomen. Het restaurant The Dessert Kitchen serveert er namelijk noedels in ijsvorm. [naar artikel]
Kaas- en wijnavond gepland? Voor je jezelf enthousiast naar de rekken met rode wijn begeeft: lees eerst even dit. Want in tegenstelling tot wat [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.