In drie Brusselse sterrenrestaurants serveren vijfentwintig Belgische en internationale chefs zaterdagavond een sterrendiner. De opbrengst gaat naar de Zuid-Afrikaanse organisatie “Isabelo, feeding hungry minds”. Dat initiatief, in 2009 opgericht door de Nederlandse chef Margot Janse, levert vijf dagen per week maaltijden aan 1.500 kansarme kinderen in Franschhoek. Pascal Devalkeneer van “Chalet de la forêt”** in […] Het bericht Vijfentwintig chefs serveren charitatief sterrendiner in Brussel verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Zeg nooit meer rusthuis. Die term uit de 20ste eeuw dekt de lading niet meer, zo heeft de sector beslist. Nu heet dat woon-zorgcentrum, WZC in ’t kort. En ze zijn er in alle maten en gewichten: van poepchic met dagelijks kreeft en champagne, tot de kleintjes waar peekesstoemp met worst bijzonder wordt geapprecieerd. Maar alles heeft zijn prijs. Volgens een recente studie van de Socialistische Mutualiteiten is de gemiddelde prijs van een woon-zorgcentrum in Vlaanderen voor een bewoner 1.595 euro per maand, of 52,43 euro per dag. OLV Ter Veldbloemen uit Oosterzele is bij de goedkoopste. Een kamer kost er een schijntje van wat bewoners betalen in Golf by Zilverduin in De Haan. [naar artikel]
Met een cheque van 185.969,91 euro heeft Een Hart voor Limburg gisteravond gestunt tijdens Music for Life. Het torenhoge bedrag gaat naar projecten voor maatschappelijk kwetsbare kinderen in Limburg. “Jullie zijn een warme provincie”, reageert Studio Brussel-presentator Bram Willems. “Het geld is ingezameld tijdens een sterrendiner en die sterren slaan dan op onze sterrenchefs in Limburg”, vertelt filmregisseur Stijn Coninx, voorzitter van het streekfonds Een Hart voor Limburg. [naar artikel]
Dineren op een drijvend vlot in het midden van de ongerepte natuur: dat is het concept van Dinner On The Lake. Het zomers pop-upconcept met... [naar artikel]
Een diner op een luxeboot die vaart door de haven. Met zonsondergang, een glas champagne en de exquise gerechten van Olivier de Vinck, sterrenchef van het Antwerpse restaurant Kommilfoo. Dat moet de zoutloze zomermaanden van de evenementensector toch een beetje kruiden. “Ons jaar is kapot. Maar we zijn het stilzitten moe”, aldus organisator Danny Kayser. [naar artikel]
Een elfgangendiner mét aangepaste topwijnen, klaargemaakt door elf Vlaamse chefs. Dat is wat Flanders Finest donderdag 29 september serveert in de Antwerpse Waagnatie. Voor een select publiek, tenminste. Want nooit eerder stonden zoveel Vlaamse topkoks - waaronder Viki Geunes en Tim Boury - samen achter één fornuis. [naar artikel]
Onlangs verhuisde sterrenzaak Innesto van Houthalen naar een nagelnieuw pand in Zonhoven. “Een grote droom is werkelijkheid geworden”, zegt chef Koen Verjans. Maar welke rekening krijgen we voor die droom gepresenteerd? [naar artikel]
Dinsdag om 17 uur start ook voor Gerardo Arteaga (24) het WK. De Mexicaanse linksachter van KRC Genk hoopt op een basisstek tegen Polen. En op een topprestatie van het team om de sterk groeiende groep criticasters in Mexico het zwijgen op te leggen. [naar artikel]
Nog tot en met 7 januari verstoppen we elke dag een bekende Antwerpenaar in een puzzel. Ben jij de snelste puzzelaar van de dag? Dan win je een diner voor twee bij het Antwerpse sterrenrestaurant The Jane, ter waarde van € 950. Waag elke dag opnieuw je kans. Doe hier mee in de GVA-nieuwsapp › [naar artikel]
Nog tot en met 7 januari verstoppen we elke dag een bekende Antwerpenaar in een puzzel. Ben jij de snelste puzzelaar van de dag? Dan win je een diner voor twee bij het Antwerpse sterrenrestaurant The Jane, ter waarde van € 950. Waag elke dag opnieuw je kans. Doe hier mee in de GVA-nieuwsapp › [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.