Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Knack

Antwerpse Open VLD-schepen stapt uit partij, maar niet uit stadsbestuur

11/10/2023 - 17:01
"In Antwerpen weigert schepen van onder meer Economie en Openbaar Domein Erica Caluwaerts ontslag te nemen, nadat ze dinsdagavond uit Open VLD stapte. Caluwaerts laat via haar woordvoerster weten ‘haar blik op de toekomst te richten als onafhankelijk liberaal Antwerps schepen’. The post Antwerpse Open VLD-schepen stapt uit partij, maar niet uit stadsbestuur appeared first on Knack."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Antwerpse Open VLD-schepen stapt uit partij, maar niet uit stadsbestuur (11/10/2023 - Knack)

In Antwerpen weigert schepen van onder meer Economie en Openbaar Domein Erica Caluwaerts ontslag te nemen, nadat ze dinsdagavond uit Open VLD stapte. Caluwaerts laat via haar woordvoerster weten ‘haar blik op de toekomst te richten als onafhankelijk liberaal Antwerps schepen’. The post Antwerpse Open VLD-schepen stapt uit partij, maar niet uit stadsbestuur appeared first on Knack. [naar artikel]


2. Stadsbestuur Ieper bekijkt of extreemrechts festival Frontnacht kan doorgaan, Rousseau dreigt met Vooruit uit stadsbestuur stappen (16/08/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


3. Stadsbestuur Ieper bekijkt of extreemrechts festival Frontnacht kan doorgaan, Rousseau dreigt met Vooruit uit stadsbestuur te stappen (16/08/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


4. Filip Watteeuw: “Inzet van verkiezingen is stadsbestuur met N-VA of stadsbestuur met Groen” (08/03/2023 - Het Nieuwsblad)

“De inzet van de lokale verkiezingen in 2024 is een stadsbestuur met N-VA of een stadsbestuur met Groen”. Dat heeft schepen en Groen-kopman Filip Watteeuw woensdag gezegd, nu duidelijk is dat Open VLD en Vooruit hoogstwaarschijnlijk samen naar de kiezer trekken in 2024. De langverwachte toelichting van die stadslijst, die ‘Voor Gent’ zal heten, verandert niets aan de electorale ambities van Groen, die in Gent sterk vertegenwoordigd is en ook in de toekomst wil meebesturen. [naar artikel]


5. Vooruit-parlementslid Fouad Ahidar stapt uit partij en haalt fel uit naar Conner Rousseau: “Diep geschokt door racisme binnen de partij” (04/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

Brussels parlementslid Fouad Ahidar neemt ontslag uit Vooruit. Hij kan zich niet meer vinden in de koers van de partij en zegt “diep ontzet” te zijn over “de vele blunders, de veroordelingen voor racisme en seksisme” en het “lamentabele beheer van de partij”. Volgens hem overwegen nog Vooruit-leden in Brussel om de partij te verlaten. [naar artikel]


6. Voormalig VRT-journalist Peter Verlinden stapt uit ‘Voor U’, de partij van Els Ampe en stapt over naar cd&v (18/01/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


7. Partij van de Arbeid organiseert protestactie in samenwerking met het Huurderssyndicaat tegen het stadsbestuur (11/03/2020 - Het Belang van Limburg)

Dinsdagavond verzamelden opvraag van de PVDA samen met het Huurderssyndicaat enkele actievoerders, vooral uit de linkse hoek, voor een protestactie aan het Sociale Huis in Sint-Truiden. De beslissing van het stadsbestuur om de samenwerking stop te zetten, die in 2007 met het huurderssyndicaat onder Sp.a bestuur werd aangegaan, is hen niet in dank afgenomen. Volgens de schepenen Pascal Monette, Sociale Zaken en Jelle Engelbosch van Wonen worden de taken nu overgenomen door het eigen woonloket die als onafhankelijke en deskundige dienst alle vragen van de bewoners in verband de huurwoning behartigen. Els Brans van het huurderssyndicaat insinueert zelfs belangenvermenging. [naar artikel]


8. Open Vld wacht spannende avond: leden beslissen straks of partij in Antwerps stadsbestuur blijft (17/12/2021 - Het Laatste Nieuws)

Na een woelige achtdaagse weten we vanavond of Open Vld ook de komende drie jaar deel blijft uitmaken van het college in Antwerpen. De leden van de Antwerpse afdeling kunnen zich uitspreken over de deal die huidig fractieleider Erica Caluwaerts met Bart De Wever (N-VA) en Jinnih Beels (Vooruit) vorige vrijdag sloot. Caluwaerts wordt volgens dat akkoord de enige liberale schepen. Het OCMW-voorzitterschap blijft bij de socialisten. [naar artikel]


9. Leden Open Vld keuren akkoord met N-VA en Vooruit goed: partij blijft in Antwerps stadsbestuur (17/12/2021 - Het Nieuwsblad)

Erica Caluwaerts mag dan toch schepen worden. Dat is het verdict na het digitale ledencongres van Open Vld Antwerpen vrijdagavond. De leden schaarden zich achter het akkoord dat Caluwaerts vorige week onderhandelde met coalitiepartners N-VA en Vooruit. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!