Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Regering trok al 130 miljoen uit voor verlenging Doel 4 en Tihange 3, race tegen de klok nodig om doorstart te halen: “Wetgeving door parlement jagen”

25/10/2023 - 06:01
"De doorstart van de kernreactoren Doel 4 en Tihange 3 wordt een race tegen de tijd. Dat blijkt uit de planning die minister Van der Straeten (Groen) heeft voorgesteld in het parlement. Ondertussen trok de regering al zo’n 130 miljoen euro uit voor voorbereidende kosten. Dat geld stroomt terug, áls de reactoren genoeg opbrengen, tenminste."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Regering trok al 130 miljoen uit voor verlenging Doel 4 en Tihange 3, race tegen de klok nodig om doorstart te halen: “Wetgeving door parlement jagen” (25/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

De doorstart van de kernreactoren Doel 4 en Tihange 3 wordt een race tegen de tijd. Dat blijkt uit de planning die minister Van der Straeten (Groen) heeft voorgesteld in het parlement. Ondertussen trok de regering al zo’n 130 miljoen euro uit voor voorbereidende kosten. Dat geld stroomt terug, áls de reactoren genoeg opbrengen, tenminste. [naar artikel]


2. Heeft België wetgeving geschonden? “Verlenging kerncentrales moest gebeuren met milieueffectenrapport” (29/11/2018 - Het Nieuwsblad)

Voor de levensduurverlenging van de kerncentrales Doel 1 en Doel 2 in 2015 was in principe een milieueffectenrapport nodig. Dat meent de advocaat-generaal bij het Europees Hof. Al kan ons land de situatie misschien nog rechttrekken. [naar artikel]


3. Vlaamse regering wil doorstart Van Hool steunen, oppositie legt ‘verpletterende verantwoordelijkheid’ bij regering (08/04/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


4. Live - ‘Akkoord verlenging gevechtspauze nabij’: mogelijk verlenging van twee dagen in de maak (27/11/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


5. Frans parlement keurt wetgeving tegen belangenconflicten goed (09/08/2017 - De Redactie)

Groen licht voor één van de grote prioriteiten van president Emmanuel Macron. De Franse regering wil met de nieuwe regelgeving het vertrouwen in de politiek herstellen. [naar artikel]


6. Vlaams Parlement schrijft nog amper zelf wetgeving (13/03/2019 - De Tijd)

01:03 Slechts een op de vijf Vlaamse decreten komt er nog op initiatief van een lid van het Vlaams Parlement. De wetgevende functie van het parlement brokkelt regeerperiode na regeerperiode af. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!