Stoofvlees is een echte Vlaamse klassieker die ieders hartje sneller doet slaan, al is het niet zo eenvoudig om het zelf smakelijk op tafel te zetten. Want welk vlees kies je het best? Moet er bier in de saus? En waarom krijg je die saus niet goed dik? HLN-chef Piet Huysentruyt legt uit op welke vijf dingen je absoluut moet letten, deelt zijn ultieme geheime ingrediënt én een exclusief recept voor smoutezacht stoofvlees. [naar artikel]
Dit weekend is het ‘Weekend van het Stoofvlees 2023', georganiseerd door de VLAM. Die Vlaamse klassieker doet ieders hartje sneller slaan, al is het geen evidentie om het zelf smakelijk op tafel te zetten. Want welk vlees kies je het best? Moet er bier in de saus? En waarom is die saus ineens zo slap? HLN-chef Piet Huysentruyt legt uit op welke vijf dingen je absoluut moet letten, deelt zijn ultieme geheime ingrediënt én een exclusief recept voor smoutezacht stoofvlees. [naar artikel]
Terug van vakantie en zin om je bruine kleurtje in de verf te zetten? Sommige kleuren doen wonderen voor je tan, terwijl anderen je juist bleker maken. Van fris citroengeel tot warm koraalrood, met deze kleuren toont je huid nog tintje bruiner. [naar artikel]
De zon laat zich eindelijk zien, tijd om je benen te showen! Geen fan van witte melkflessen die je standaard cadeau krijgt na een Belgische winter? Met deze kleuren lijk je nét iets bruiner. [naar artikel]
Behalve de ‘gewone’ Vlaams Belang-militanten staan voor de komende gemeenteraadsverkiezingen ook een paar ‘speciale gevallen’ op de Vlaams Belang-lijsten: leden van Schild & Vrienden, Voorpost en oudgedienden van de VMO, fans van Hitler en de SS. [naar artikel]
Het einde van de zomer mag dan met rasse schreden naderen, momenteel zijn de weergoden ons nog bijzonder gunstig gezind. Geweldig, want dan kunnen we ons kleurtje van de zomer nog wat verlengen en intenser maken. Toch? Of hoe werkt dat? We vroegen het aan twee dermatologen, Thomas Maselis en Solange Lintermans. “Het proces van huidvernieuwing en afschilfering duurt onder normale omstandigheden drie weken.” [naar artikel]
De droogte laat zich voelen in achtertuinen, parken en op voetbalvelden. De gazons kleuren nu al bruiner dan vorig jaar deze tijd. En dat duidt op een groter probleem. [naar artikel]
Wortelen eten om bruiner te worden. Het klinkt bizar en toch staat TikTok bol van de video’s van (zelfverklaarde) influencers die erbij zweren. Voor de camera spelen ze de ene wortel na de andere naar binnen, terwijl ze ondertussen de vele voordelen van de groente opnoemen. Maar wat klopt daar eigenlijk van? [naar artikel]
Nu de lente weer aangebroken is én de paasvakantie van start is gegaan, kunnen we stilaan weer beginnen dromen over onze Belgische kust. Niemand beter dan Luc Bellings om jou de beste brasserieën te tippen aan zee, waar je de lekkerste klassiekers kan bestellen: van heerlijke pannenkoeken tot het beste stoofvlees met frietjes en een paling in ‘t groen. De chef selecteert de 10 ultieme favorieten. “Hier is ‘gewoon goed’ niet goed genoeg.” [naar artikel]
Tijdens het bakken van frieten kan acrylamide vrijkomen, een giftige stof die ontstaat bij het sterk verhitten van aardappelen. Maar hoe voorkom je dat je er schade van ondervindt? Kobe Ilsen en Danira Boukhriss zochten het uit in het Eén-programma ‘Over Eten’ naar aanleiding van ‘De Week van de Friet’. Tv-kok Piet Huysentruyt toont hoe je ze goudgeel bakt op een gezonde manier. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.