Een diploma omdat je kind zijn of haar bord leeg heeft gegeten, is volgens kinderdiëtiste Rolinde Demeyer niet meer van deze tijd. Met een post op Instagram uit ze kritiek op het ‘bordje leeg diploma’ uit het ‘diplomaboek’ van Studio 100. “Kinderen dwingen om alles op te eten, zorgt ervoor dat ze niet meer luisteren naar hun verzadigingsgevoel.” [naar artikel]
Ze deden altijd alles samen. Hij en zijn Monique. Maar Monique stierf te vroeg. Hij liet zich gaan, werd een ‘oud mannetje’. Maar Michel Le Bacq herpakte zich. Zo goed en zo kwaad het kan. [naar artikel]
U schiet ook weleens in een kramp als uw kleuter de hele supermarkt bij elkaar krijst? Goed nieuws: gezinspsychologe Nina Mouton (34) weet wat je dan vooral níét moet doen. ‘Koop je die bal toch, weet dan wel dat er thuis nog een crisis volgt.’ [naar artikel]
Toegegeven: je hebt er veel tijd en een portie creativiteit voor nodig. Maar wie net als de Australische Laleh Mohmedi dit soort kunstwerkjes op [naar artikel]
“Voor één kind op de tien is een leeg bord dagelijkse kost.” Met dat cijfer is de Week tegen de Kinderarmoede afgetrapt. Het cijfer is onthutsend hoog. Maar is het ook correct? “Er worden voorbarige conclusies getrokken”, reageren armoede-experts. Studies wijzen eerder richting één op de twintig kinderen die geen volwaardige maaltijd krijgen. [naar artikel]
U schiet ook weleens in een kramp als uw kleuter de hele supermarkt bij elkaar krijst? Goed nieuws: gezinspsychologe Nina Mouton (34) weet wat je dan vooral níét moet doen. ‘Koop je die bal toch, weet dan wel dat er thuis nog een crisis volgt.’ [naar artikel]
Het restaurant Acaciahof uit Overpelt heeft een moedige manier gevonden om voedselverspilling tegen te gaan. Wie zijn bord niet leeg eet, krijgt 2 euro extra aangerekend. De opbrengst gaat naar een goed doel. "Hier gingen meerdere emmers van 15 à 20 liter per dag de vuilbak in", zegt restauranthoudster Isabelle Snoeckx in "De wereld vandaag" op Radio 1. [naar artikel]
Omdat ze al die voedselverspilling niet meer konden aanzien, hebben ze bij het Overpeltse restaurant Acaciahof een opmerkelijke maatregel ingevoerd. Wie zijn bord niet leeg eet, moet 2 euro meer betalen. “Meerdere emmers van vijftien à twintig liter gingen hier dagelijks de vuilnisbak in”, verklaarde restauranthoudster Isabelle Snoeckx in ‘De Wereld Vandaag’ op Radio 1. De opbrengst van de maatregel gaat naar een goed doel. [naar artikel]
Omdat ze al die voedselverspilling niet meer konden aanzien, hebben ze bij het Overpeltse restaurant Acaciahof een opmerkelijke maatregel ingevoerd. Wie zijn bord niet leeg eet, moet 2 euro meer betalen. “Meerdere emmers van vijftien à twintig liter gingen hier dagelijks de vuilnisbak in”, verklaarde restauranthoudster Isabelle Snoeckx in ‘De Wereld Vandaag’ op Radio 1. De opbrengst van de maatregel gaat naar een goed doel. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.