Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

Filosoof Johan Braeckman over een moreel dilemma: ‘Hoe geven we ons leven zin terwijl de wereld in brand staat en niet meer te blussen lijkt?’

11/11/2023 - 15:01
"Geen omschrijving gevonden."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Filosoof Johan Braeckman over een moreel dilemma: ‘Hoe geven we ons leven zin terwijl de wereld in brand staat en niet meer te blussen lijkt?’ (11/11/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


2. Filosoof Johan Braeckman over een moreel dilemma: ‘Ik ontdekte dat mijn dochter gepest wordt op school. Hoe kan ik haar helpen?’ (03/09/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


3. Filosoof Johan Braeckman over een moreel dilemma: ‘Ik wil mijn dochter ruimdenkend opvoeden, maar in een witte school lijkt het onderwijs beter. Ben ik hypocriet als ik die school kies? (30/09/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


4. Filosoof Johan Braeckman over een moreel dilemma: ‘Doe ik er goed aan om vervaagde herinneringen op te rakelen bij een psycholoog?’ (14/10/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


5. Filosoof Johan Braeckman over een moreel dilemma: ‘Ik wil de waarheid achter een familiale twist weten, maar ben er tegelijk bang voor’ (28/10/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


6. Filosoof Johan Braeckman over een moreel dilemma: ‘Hoe kan ik mijn zoontjes waarschuwen voor misbruik, zonder hen bang te maken?’ (09/12/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


7. Filosoof Johan Braeckman over een moreel dilemma: ‘Onze zoon wil graag muzikant worden. Kunnen wij hem op andere gedachten brengen?’ (27/01/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Filosoof Johan Braeckman “Verstandig van Meghan en Harry om maar twee kinderen op aarde te zetten” (01/08/2019 - VRT NWS)

Het Britse prinsenkoppel Meghan en Harry hebben hun sociaal bewustzijn al meerdere keren getoond. In het Britse blad Vogue hebben ze nu te kennen gegeven maar maximaal twee kinderen op aarde te willen zetten om het klimaat te redden. "Een zeer verstandig plan”, vindt de Gentse filosoof Johan Braeckman. [naar artikel]


9. Filosoof Johan Braeckman: ‘Zelfs na zijn dood blijven sommigen Vermeersch persoonlijk aanvallen’ (04/10/2019 - De Morgen)

In Nagelaten geschriften bundelt Johan Braeckman samen met Dirk Verhofstadt de intellectuele erfenis van mentor en vriend Etienne Vermeersch. Braeckman is ook de geestelijke vader van de nieuwe ‘leerstoel Vermeersch’ aan de UGent. De heisa rond de aanstelling van Maarten Boudry vindt hij onterecht. ‘Er is veel afgunst en nijd.’ [naar artikel]


10. Filosoof Johan Braeckman pleit voor meer luiheid: "Af en toe niets doen is gezond en dat doen we te weinig" (18/02/2020 - VRT NWS)

Volgens filosoof en professor Johan Braeckman moeten we op tijd en stond lui zijn. We moeten wat minder werken en wat meer bezig zijn met de dingen die we écht belangrijk vinden. Dat zei hij in "Vandaag" op Eén. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!