Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Tijd

Spaanse premier zet zich schrap voor woelig debat over amnestie Puigdemont en co.

14/11/2023 - 15:01
"14:03 De Spaanse rechtse partijen zijn van plan premier Pedro Sánchez in het parlement het vuur aan de schenen te leggen over de amnestiewet voor Catalaanse nationalisten. Een resem linkse en regionale part..."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Spaanse premier zet zich schrap voor woelig debat over amnestie Puigdemont en co. (14/11/2023 - De Tijd)

14:03 De Spaanse rechtse partijen zijn van plan premier Pedro Sánchez in het parlement het vuur aan de schenen te leggen over de amnestiewet voor Catalaanse nationalisten. Een resem linkse en regionale part... [naar artikel]


2. Carles Puigdemont wil Spaanse premier Sánchez steunen in ruil voor amnestie voor Catalaanse separatisten (05/09/2023 - Het Belang van Limburg)

De Catalaanse separatistenleider Carles Puigdemont is bereid interim-premier Pedro Sánchez van de socialistische partij PSOE te steunen, als de Catalaanse separatisten die vervolgd worden, amnestie krijgen. Dat heeft hij verklaard op een persconferentie in Brussel. Zijn partij Junts per Catalunya (JxCat) speelt een cruciale rol in de regeringsvorming in Spanje. [naar artikel]


3. ‘Kingmaker’ Puigdemont eist uitgebreide amnestie in ruil voor steun aan volgende Spaanse regering (05/09/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


4. Spaanse premier Mariano Rajoy sluit amnestie voor leden van de Baskische ETA uit (03/05/2018 - VRT NWS)

De Spaanse premier Rajoy is niet onder de indruk van de mededeling van de Baskische terreurgroep ETA dat die zich ontbonden heeft. Hijmaakt zich sterk dat het gerecht de misdaden van de ETA zal blijven vervolgen. [naar artikel]


5. Spaanse premier Sanchez wil amnestie geven aan separatistische Catalanen: ‘Een betekenisvolle stap naar verzoening’ (30/10/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


6. Catalaanse separatisten steunen Spaanse premier Sánchez in ruil voor amnestie, oppositie spreekt over ‘begin van dictatuur’ (09/11/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


7. Spaanse premier Sánchez mag zichzelf opvolgen na akkoord Catalaanse separatisten: gedoogsteun in ruil voor amnestie (09/11/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Paul Bekaert, advocaat van Carles Puigdemont: 'Ik zie maar één oplossing: amnestie' (19/12/2018 - Knack)

Twee West-Vlaamse advocaten, vader en zoon Bekaert, werden gevreesde gezichten in Madrid. 'Wij worden gedreven door verontwaardiging en bezorgdheid.' [naar artikel]


9. Carles Puigdemont eist vanuit België amnestie vooraleer gesprekken over regeringssteun kunnen starten (05/09/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


10. Catalaanse leider steunt Spaanse regering vanuit de cel: ‘Amnestie is nodig om dit op te lossen’ (05/02/2020 - De Morgen)

Voor zijn rol bij het onafhankelijkheidsreferendum werd de Catalaanse leider Oriol Junqueras veroordeeld tot 13?jaar cel. Daarna hielp hij de linkse Spaanse regering aan een meerderheid. Vanuit de gevangenis legt hij uit waarom. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!