Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Carles Puigdemont wil Spaanse premier Sánchez steunen in ruil voor amnestie voor Catalaanse separatisten

05/09/2023 - 13:58
"De Catalaanse separatistenleider Carles Puigdemont is bereid interim-premier Pedro Sánchez van de socialistische partij PSOE te steunen, als de Catalaanse separatisten die vervolgd worden, amnestie krijgen. Dat heeft hij verklaard op een persconferentie in Brussel. Zijn partij Junts per Catalunya (JxCat) speelt een cruciale rol in de regeringsvorming in Spanje."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Carles Puigdemont wil Spaanse premier Sánchez steunen in ruil voor amnestie voor Catalaanse separatisten (05/09/2023 - Het Belang van Limburg)

De Catalaanse separatistenleider Carles Puigdemont is bereid interim-premier Pedro Sánchez van de socialistische partij PSOE te steunen, als de Catalaanse separatisten die vervolgd worden, amnestie krijgen. Dat heeft hij verklaard op een persconferentie in Brussel. Zijn partij Junts per Catalunya (JxCat) speelt een cruciale rol in de regeringsvorming in Spanje. [naar artikel]


2. Catalaanse separatisten steunen Spaanse premier Sánchez in ruil voor amnestie, oppositie spreekt over ‘begin van dictatuur’ (09/11/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


3. Spaanse premier Sánchez mag zichzelf opvolgen na akkoord Catalaanse separatisten: gedoogsteun in ruil voor amnestie (09/11/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


4. Proces tegen Catalaanse separatisten – 200.000 mensen betogen in Barcelona tegen proces Catalaanse separatisten (16/02/2019 - Metro)

Zowat 200.000 mensen zijn zaterdag in Barcelona op straat gekomen om hun ongenoegen te uiten over het proces tegen twaalf Catalaanse onafhankelijkheidsleiders. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Een van de sprekers op de betoging had het zelfs over een opkomst van 500.000 mensen. Heel wat manifestanten hadden de Catalaanse vlag bij zich. Anderen […] Het bericht Proces tegen Catalaanse separatisten – 200.000 mensen betogen in Barcelona tegen proces Catalaanse separatisten verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


5. Leden Guardia Civil ageren tegen amnestie voor Catalaanse separatisten: ‘Bereid laatste druppel bloed te vergieten’ (10/11/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


6. Opnieuw tienduizenden mensen op straat tegen amnestie Catalaanse separatisten: “Sánchez naar de gevangenis” (18/11/2023 - Het Belang van Limburg)

Zaterdag zijn opnieuw tienduizenden mensen op straat gekomen tegen de door premier Pedro Sánchez beloofde amnestie voor Catalaanse separatisten. Volgens de organisatoren zijn een miljoen demonstranten aanwezig, de lokale autoriteiten hebben het over 170.000 mensen. [naar artikel]


7. Grote betoging in Spanje tegen amnestie voor Catalaanse separatisten (03/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

Vandaag zijn in de Spaanse hoofdstad Madrid opnieuw duizenden mensen op straat gekomen om te betogen tegen de door premier Pedro Sánchez beloofde amnestie voor Catalaanse separatisten. Volgens cijfers van de prefectuur namen 8.000 mensen deel aan de demonstratie. De organisatoren schatten het aantal aanwezigen op 15.000. [naar artikel]


8. Catalaanse leider steunt Spaanse regering vanuit de cel: ‘Amnestie is nodig om dit op te lossen’ (05/02/2020 - De Morgen)

Voor zijn rol bij het onafhankelijkheidsreferendum werd de Catalaanse leider Oriol Junqueras veroordeeld tot 13?jaar cel. Daarna hielp hij de linkse Spaanse regering aan een meerderheid. Vanuit de gevangenis legt hij uit waarom. [naar artikel]


9. ‘Kingmaker’ Puigdemont eist uitgebreide amnestie in ruil voor steun aan volgende Spaanse regering (05/09/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


10. Spaanse premier zet zich schrap voor woelig debat over amnestie Puigdemont en co. (14/11/2023 - De Tijd)

14:03 De Spaanse rechtse partijen zijn van plan premier Pedro Sánchez in het parlement het vuur aan de schenen te leggen over de amnestiewet voor Catalaanse nationalisten. Een resem linkse en regionale part... [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!