Nu het kouder wordt, grijpen we weer meer naar comfortfood: warme, geurige gerechten die troost en gezelligheid bieden. Voor de ene is dat de dampende pompoensoep van de bomma, voor de andere een ovenschotel met een smeuïge kaaskorst. Waarom snakken we naar comfortfood? Is het altijd ongezond? En heb je de neiging om er meer van te eten? Onderzoeker Nathalie Weltens (KU Leuven) en psycholoog Sofie Michielsen (UPC KU Leuven) leggen uit. [naar artikel]
De dagen worden korter, de temperaturen dalen. Heb jij ook een beetje schrik van de winterblues? Wapen jezelf tegen die najaarsdip door resoluut... [naar artikel]
Nog op zoek naar inspiratie voor je volgende weekmenu? Het HLN Eten-weekmenu snelt je iedere vrijdag ter hulp. Met deze 5 recepten word je week zonder twijfel een smakelijk succes. En we kunnen verklappen: deze gerechten smaken naar meer... [naar artikel]
Een 9-jarig meisje heeft in juni op het strand in Hawaï een fles met een briefje gevonden dat 37 jaar eerder vanuit Japan was verstuurd door een middelbare school om onderzoek te doen naar zeestromingen. De afstand tussen Hawaï en de Japanse kust is zo’n 6.000 kilometer. [naar artikel]
Tijdens de zomermaanden lijkt het nog net een tikkeltje moeilijker om te bedenken wat je vandaag precies wil eten, zeker als iedereen rond jou al in vakantiemodus lijkt te zijn. Nood aan inspiratie en vooral ook nood aan een vleugje vakantie? Dan nemen deze 5 gerechten jou mee de wereld rond, gewoon vanuit je bord. En eerlijk is eerlijk: 17,50 euro voor een wereldreis is een pak goedkoper dan écht naar die landen trekken. Smakelijk! [naar artikel]
Ook al willen we vaak besparen op eten: toch willen we dat het nog steeds lekker blijft. Deze 5 gerechten van het HLN Eten-weekmenu zijn niet alleen betaalbaar, maar ook nog eens om van te smullen. Perfect om een vakantiegevoel mee op tafel te krijgen én tegelijkertijd om extra geld uit te sparen om op vakantie te gaan. [naar artikel]
Nu we écht niet meer om het herfstweer kunnen, halen onze HLN-chefs Sandra Bekkari, Piet Huysentruyt en Jelle Beeckman de kookpotten boven om ons nieuwe inspiratie te serveren. Een salade om op voorhand klaar te maken, een soep om je aan op te warmen of een Griekse schotel om van te blijven eten: het zit allemaal in het HLN-weekmenu voor maar 16 euro. [naar artikel]
De Col de Portet d’Aspet, vandaag één van de scherprechters in de zestiende rit van de Tour de France, blijft voor eeuwig de berg van Fabio Casartelli. In 1995 liet de beloftevolle Italiaan er het leven na een zware val in de afzink. Het is een litteken dat de wielersport voor altijd zal meedragen. [naar artikel]
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft China gevraagd om “gedetailleerde informatie” te geven over een toename van luchtweginfecties bij kinderen. Moeten we ons ongerust maken over die stijging? [naar artikel]
In 2020 werden bij de Zelfmoordlijn 28 procent meer oproepen beantwoord dan het jaar ervoor. Dat blijkt woensdag uit de jaarcijfers die directeur Kirsten Pauwels op de website heeft gepubliceerd. Dat komt door een stijging van de vrijwilligers en studenten die voor het Centrum voor Preventie van Zelfdoding (CPZ) aan de slag ging. Het aantal mensen dat de zelfmoordlijn probeerde te contacteren, is niet toegenomen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.