Dat het pompoenseizoen is, is elk jaar opnieuw duidelijk. De herfstgroente duikt niet alleen in pumpkin spice lattes op, maar ook in talrijke gerechten. Alleen is het niet altijd evident om die pompoen gebruiksklaar te maken. Hoe krijg je dat schillen, snijden en ontpitten snel klaar? Culinair journaliste en foodblogger Manon Van Aerschot legt uit en deelt haar trucjes. [naar artikel]
Een pompoen schillen is soms een heel werkje. Maar je kan het jezelf makkelijk maken door … je microgolfoven te gebruiken. [naar artikel]
Een herfst of Halloween zonder pompoen is voor veel mensen ondenkbaar. De groente is zonder twijfel dé favoriete herfstgroente bij uitstek. Maar weet jij welke soorten er allemaal zijn en van welke je de schil mag opeten? Voedingsdeskundige Iris Daems geeft een overzicht van de meest bekende soorten en hun voedingswaarden. “Niet elke schil is eetbaar.” [naar artikel]
Voor diegene die graag eens willen uitpakken in de keuken is dit het ideale recept. Een mooie presentatie voor als je vrienden aan tafel hebt. [naar artikel]
Zondag 1 oktober hield KWB Kattenbos de 9de editie van de ‘Zwaarste pompoen van Kattenbos’. Er waren een 25-tal deelnemers met reuzegrote pompoenen. De namiddag werd gevuld met de pompoenweging, spelletjes voor de kinderen en een drankje en een hapje onder een stralende zon. De winnaar van de zwaarste pompoen werd Chris Vanderstichelen met een pompoen van 490 kg. Dit was meteen een nieuw record op Kattenbos. Het vorige record van 484 kg stond op naam van Robbie Janssens. Luiz Vanderstichelen (10) werd tweede met een pompoen van 300,3 kg en Liz Vanderstichelen (11) werd derde met haar pompoen van 264,3 kg. “Ik ben heel blij met deze overwinning”, vertelt winnaar Chris. ”Heel wat van mijn collega’s hadden tegenslag met veel rotte pompoenen. Spijtig. Ik had het hen ook gegund. Ik had gelukkig geen enkele rotte pompoen. Ik heb gewoon een topseizoen. Thuis heb ik nog een pompoen liggen met een gewicht tussen de 700 en 750 kg. Daarmee neem ik zaterdag deel aan het Belgisch kampioenschap. Ik heb voor mijn pompoenkwekerij een topseizoen achter de rug.” KWB Kattenbos kijkt al vooruit naar de 10de editie in 2024. “We hopen volgend jaar voor ons 10-jarig bestaan op nog meer enthousiaste deelnemers.” [naar artikel]
Geen groente zo veelzijdig als de pompoen. Van decorstuk bij Halloween tot onmisbaar ingrediënt voor kleurrijke herfstgerechten. In deze restaurants blijft de pompoen ook de komende weken op post. [naar artikel]
Een barbecue in de tuin, een terrasje of zelfs een snoepreisje: het is zomer, en dat zullen we na anderhalf jaar corona geweten hebben. Om optimaal te genieten van de zon, de vrijheid en elkaar deelt Billie.be elke week een zomerhack om jou het leven gemakkelijker te maken. [naar artikel]
Het is een opmerkelijke opdracht die de Amerikaanse studenten op technische scholen in de omgeving van New York krijgen. Ze leren er op school hoe ze perfect een pompoen moeten gooien. [naar artikel]
De herfst, dat betekent niet alleen gezellig warm onder een dekentje kruipen, maar ook weer heerlijke pompoengerechten op het menu toveren. Helaas... [naar artikel]
Jan Tytgat, de bekendste toxicoloog van ons land, raadt af om een schijfje citroen toe te voegen aan je gin-tonic. “De schil zit vol pesticiden en die kunnen zelfs kankerverwekkend zijn”, zegt hij in Het Laatste Nieuws. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.