Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

OVERZICHT. Lekker niet koken met de feestdagen? Deze Limburgse adresjes zorgen voor een afhaalmenu

24/11/2023 - 04:01
"De feestperiode komt eraan. Een gezellige tijd om samen met vrienden en familie rond tafel te schuiven. Maar sta je dan liever niet de hele kerst- of oudejaarsavond in de kookpotten te roeren? Dan hebben deze Limburgse restaurant en traiteurszaken de lekkerste kerst- en eindejaarsmenu voor jou klaar."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. OVERZICHT. Lekker niet koken met de feestdagen? Deze Limburgse adresjes zorgen voor een afhaalmenu (24/11/2023 - Het Belang van Limburg)

De feestperiode komt eraan. Een gezellige tijd om samen met vrienden en familie rond tafel te schuiven. Maar sta je dan liever niet de hele kerst- of oudejaarsavond in de kookpotten te roeren? Dan hebben deze Limburgse restaurant en traiteurszaken de lekkerste kerst- en eindejaarsmenu voor jou klaar. [naar artikel]


2. Afhaalmenu’s voor feestdagen vliegen de deur uit (en het mag wat kosten) (07/12/2020 - Gazet van Antwerpen)

Kunnen we kerst en oudjaar niet vieren met familie en vrienden, dan leggen we onszelf maar eens lekker in de watten, zo blijkt. Want nu al gaat het hard met de bestellingen van afhaalmenu’s voor de eindejaarsdagen. “De teller staat bij ons al op vierhonderd personen”, zegt chef-kok Alex Verhoeven van restaurants Hert in Turnhout en Seir in Lichtaart. [naar artikel]


3. Zelfstandigen kiezen vaker voor beperking of sluiting tijdens feestdagen: “Bestel tijdig je afhaalmenu, want vol is vol” (08/11/2023 - Het Belang van Limburg)

Wie zelf niet wil koken tijdens de feestdagen kan beter niet te lang wachten met bestellen bij traiteur, slager, restaurant of kaaswinkel. Een beperking of zelfs sluiting is voor veel zelfstandigen de enige oplossing om de enorme vraag te overleven. [naar artikel]


4. Geen zin om te koken op Kerstmis? Bij deze adresjes haal je lekkers voor de feestdagen (09/12/2021 - Het Belang van Limburg)

Heb je geen zin om met de feestdagen zelf te koken? Bij deze vijf adresjes bestel je een afhaal kerst- of eindejaarsmenu dat net een tikkeltje anders is. [naar artikel]


5. Afhaalmenu voor de VAR: Griekse videoref krijgt bij intrede nog snel wat eten toegestopt (25/08/2019 - Het Laatste Nieuws)

Ook in Griekenland hebben ze kennisgemaakt met de VAR. Die ging zaterdagavond tijdens Lamia - Panathinaikos in première en dat was meteen goed voor... [naar artikel]


6. Deze Truiense toprestaurants lanceren exclusief afhaalmenu (24/11/2020 - Het Belang van Limburg)

Twee Truiense topzaken, De Stadt van Luijck en Blanc by Aytems, gaan binnenkort samen een exclusief afhaalmenu aanbieden. Ze willen zo iets speciaals doen naar het eindejaar toe, en de stad Sint-Truiden nog wat meer op de culinaire kaart zetten. In de nieuwe Gault Millau gids steeg De Stadt van Luijck naar een 16 op 20. Het gloednieuwe Blanc by Aytems komt als "Ontdekking van het Jaar" binnen met 13,5 op 20. Hoog tijd dus voor een kennismaking. [naar artikel]


7. Afhaalmenu's voor eindejaarsperiode bij tal van zaken nu al uitverkocht (07/12/2020 - Het Laatste Nieuws)

Het loopt nu al storm op afhaalmenu's voor kerst en oudejaar. Tal van restaurants - van sterrenzaak tot brasserie - zijn al uitverkocht. "We maken nu eten voor drie keer zoveel gasten als we normaal in ons restaurant kunnen plaatsen", zegt chef-kok Stefaan De Proft (36). [naar artikel]


8. Afhaalmenu's voor Kerstmis en oudjaar vliegen de deur uit: "Op nog geen drie weken tijd alles uitverkocht" (07/12/2020 - VRT NWS)

Hoewel restaurants en feestzalen door de coronacrisis gesloten zijn, zal het in veel restaurantkeukens tijdens de eindejaarsperiode toch een drukte van jewelste worden. De bestellingen voor afhaalmaaltijden lopen razendsnel binnen. Bij sterrenzaak EssenCiel in Leuven is het zelfs al niet meer mogelijk om nog iets te bestellen. [naar artikel]


9. Het jaar van de takeaway: afhaalmenu’s massaal op de feesttafel (26/12/2020 - Het Nieuwsblad)

Het was de kleinste Kerst ooit, maar misschien ook de lekkerste. De Vlaming kiest massaal voor takeaway en de restaurants doen er alles aan om ook de bordjes thuis zo kunstig en lekker mogelijk te maken. Voor de klanten een recept voor een zorgeloze kerst, voor de restaurateurs een manier om het water tot nét onder de lippen te houden. “Wie weet blijft deze trend ook de komende jaren hangen.” [naar artikel]


10. ‘Van afhaalmenu’s word je als chef-kok niet vrolijk’ (28/12/2020 - De Morgen)

Normaal zitten hun restaurants deze tijd van het jaar afgeladen vol. Nu blijft het er akelig stil. Drie chefs vertellen hoe zij deze atypische feestdagen beleven. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!