De feestperiode komt eraan. Een gezellige tijd om samen met vrienden en familie rond tafel te schuiven. Maar sta je dan liever niet de hele kerst- of oudejaarsavond in de kookpotten te roeren? Dan hebben deze Limburgse restaurant en traiteurszaken de lekkerste kerst- en eindejaarsmenu voor jou klaar. [naar artikel]
Kunnen we kerst en oudjaar niet vieren met familie en vrienden, dan leggen we onszelf maar eens lekker in de watten, zo blijkt. Want nu al gaat het hard met de bestellingen van afhaalmenu’s voor de eindejaarsdagen. “De teller staat bij ons al op vierhonderd personen”, zegt chef-kok Alex Verhoeven van restaurants Hert in Turnhout en Seir in Lichtaart. [naar artikel]
Wie zelf niet wil koken tijdens de feestdagen kan beter niet te lang wachten met bestellen bij traiteur, slager, restaurant of kaaswinkel. Een beperking of zelfs sluiting is voor veel zelfstandigen de enige oplossing om de enorme vraag te overleven. [naar artikel]
Heb je geen zin om met de feestdagen zelf te koken? Bij deze vijf adresjes bestel je een afhaal kerst- of eindejaarsmenu dat net een tikkeltje anders is. [naar artikel]
Ook in Griekenland hebben ze kennisgemaakt met de VAR. Die ging zaterdagavond tijdens Lamia - Panathinaikos in première en dat was meteen goed voor... [naar artikel]
Twee Truiense topzaken, De Stadt van Luijck en Blanc by Aytems, gaan binnenkort samen een exclusief afhaalmenu aanbieden. Ze willen zo iets speciaals doen naar het eindejaar toe, en de stad Sint-Truiden nog wat meer op de culinaire kaart zetten. In de nieuwe Gault Millau gids steeg De Stadt van Luijck naar een 16 op 20. Het gloednieuwe Blanc by Aytems komt als "Ontdekking van het Jaar" binnen met 13,5 op 20. Hoog tijd dus voor een kennismaking. [naar artikel]
Het loopt nu al storm op afhaalmenu's voor kerst en oudejaar. Tal van restaurants - van sterrenzaak tot brasserie - zijn al uitverkocht. "We maken nu eten voor drie keer zoveel gasten als we normaal in ons restaurant kunnen plaatsen", zegt chef-kok Stefaan De Proft (36). [naar artikel]
Hoewel restaurants en feestzalen door de coronacrisis gesloten zijn, zal het in veel restaurantkeukens tijdens de eindejaarsperiode toch een drukte van jewelste worden. De bestellingen voor afhaalmaaltijden lopen razendsnel binnen. Bij sterrenzaak EssenCiel in Leuven is het zelfs al niet meer mogelijk om nog iets te bestellen. [naar artikel]
Het was de kleinste Kerst ooit, maar misschien ook de lekkerste. De Vlaming kiest massaal voor takeaway en de restaurants doen er alles aan om ook de bordjes thuis zo kunstig en lekker mogelijk te maken. Voor de klanten een recept voor een zorgeloze kerst, voor de restaurateurs een manier om het water tot nét onder de lippen te houden. “Wie weet blijft deze trend ook de komende jaren hangen.” [naar artikel]
Normaal zitten hun restaurants deze tijd van het jaar afgeladen vol. Nu blijft het er akelig stil. Drie chefs vertellen hoe zij deze atypische feestdagen beleven. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.