Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Blijft Peter Goossens de hoogste Gault&Millau-score behouden? En hoe kiest de gids wie welke score krijgt?

27/11/2023 - 09:01
"Vanmiddag lanceert Gault&Millau de nieuwste editie van de beroemde restaurantgids voor België en Luxemburg. De score wordt vaak in één adem genoemd met het aantal Michelinsterren dat een restaurant op de gevel heeft prijken. Maar wat betekent deze score? En hoeveel betaal je gemiddeld in zo'n restaurant? CEO Marc Declerck legt uit en vertelt alles over het proces achter de schermen. “Een 20? Dat wordt bijna nooit gegeven.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Blijft Peter Goossens de hoogste Gault&Millau-score behouden? En hoe kiest de gids wie welke score krijgt? (27/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Vanmiddag lanceert Gault&Millau de nieuwste editie van de beroemde restaurantgids voor België en Luxemburg. De score wordt vaak in één adem genoemd met het aantal Michelinsterren dat een restaurant op de gevel heeft prijken. Maar wat betekent deze score? En hoeveel betaal je gemiddeld in zo'n restaurant? CEO Marc Declerck legt uit en vertelt alles over het proces achter de schermen. “Een 20? Dat wordt bijna nooit gegeven.” [naar artikel]


2. “Cas Goossens is blij dat Cas Goossens terug is” (02/04/2020 - Het Belang van Limburg)

De coronacrisis heeft ook zijn goeie kanten. Zoals de terugkeer, na twintig jaar, van Het Leugenpaleis. Bart Peeters vertelt over het hoe en waarom, maar ook over zijn livesingle ‘Dicht bij mij’ die uitdrukt wat we nu allemaal samen voelen en missen. [naar artikel]


3. Viki Geunes, Peter Goossens en Tim Boury behouden drie Michelinsterren, Bozar Restaurant krijgt tweede ster (13/03/2023 - De Standaard)

Peter Goossens (Hof van Cleve), Viki Geunes (Zilte) en Tim Boury (Boury) behouden hun drie sterren. Karen Torosyan (Bozar Restaurant) is de enige nieuwe tweesterrenchef en maar liefst zestien restaurants kregen hun eerste ster, waaronder bekende chef Wout Bru. [naar artikel]


4. Viki Geunes, Peter Goossens en Tim Boury behouden drie sterren, liefst 16 restaurants met een eerste Michelinster (13/03/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


5. Viki Geunes, Peter Goossens en Tim Boury behouden drie sterren, 16 restaurants met eerste Michelinster: bekijk hier de kaart (13/03/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


6. Peter Goossens emotioneel nadat Hof van Cleve voor twintigste keer op rij hoogste Gault&Millau-score haalt: “Dit is een stuk geschiedenis” (07/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Peter Goossens kaapt al voor de twintigste keer op rij de hoogste score in de Gault&Millau-gids weg. Hij haalt met Hof van Cleve een 19,5 op 20. Een 20 op 20 werd nog nooit gegeven, want perfectie bestaat niet volgens de restaurantgids. [naar artikel]


7. Red Flames behouden met zeventiende plek hoogste notering ooit op FIFA-ranking (27/03/2020 - Het Laatste Nieuws)

De Belgische voetbalvrouwen behouden de zeventiende plaats in de nieuwe ranking van de Wereldvoetbalbond FIFA. In december prijkten de Red Flames... [naar artikel]


8. Hoogste aantal bezwaren ooit: 38.500 mensen willen De Groene Delle behouden (19/08/2020 - De Standaard)

Nooit kreeg de Vlaamse overheid meer bezwaren tegen het verdwijnen van een natuurgebied als voor de Groene Delle. Liefst 38.500 handtekeningen werden er ingediend en die moeten nu allemaal worden onderzocht. ‘We moeten ons huiswerk opnieuw maken’, zegt minister Zuhal Demir (N-VA). [naar artikel]


9. Bubbel van vijftien blijft behouden: “Maar dat blijft enkel zo als iederéén die regel opvolgt” (23/07/2020 - Het Laatste Nieuws)

De bubbel van vijftien blijft voorlopig behouden, maar premier Sophie Wilmès benadrukte dat het hier niet om een definitieve verworvenheid gaat.... [naar artikel]


10. ‘s Werelds hoogste productietoren voor zeezout verrijst in Gentse haven: “Op hoogste punt zie je koeltorens van kerncentrale Doel” (11/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

In de Gentse haven bouwt het West-Vlaamse familiebedrijf ZOUTMAN momenteel de hoogste productietoren voor zeezout in de wereld. De nieuwe toren is met zijn 64,5 meter lengte 5 meter hoger dan de Gentse Boekentoren en biedt op zijn hoogste punt uitzicht op de koeltorens van de kerncentrale in Doel. “Van Canada tot Australië gebruiken ze zeezout uit de Gentse haven.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!