Vanmiddag lanceert Gault&Millau de nieuwste editie van de beroemde restaurantgids voor België en Luxemburg. De score wordt vaak in één adem genoemd met het aantal Michelinsterren dat een restaurant op de gevel heeft prijken. Maar wat betekent deze score? En hoeveel betaal je gemiddeld in zo'n restaurant? CEO Marc Declerck legt uit en vertelt alles over het proces achter de schermen. “Een 20? Dat wordt bijna nooit gegeven.” [naar artikel]
De coronacrisis heeft ook zijn goeie kanten. Zoals de terugkeer, na twintig jaar, van Het Leugenpaleis. Bart Peeters vertelt over het hoe en waarom, maar ook over zijn livesingle ‘Dicht bij mij’ die uitdrukt wat we nu allemaal samen voelen en missen. [naar artikel]
Peter Goossens (Hof van Cleve), Viki Geunes (Zilte) en Tim Boury (Boury) behouden hun drie sterren. Karen Torosyan (Bozar Restaurant) is de enige nieuwe tweesterrenchef en maar liefst zestien restaurants kregen hun eerste ster, waaronder bekende chef Wout Bru. [naar artikel]
Peter Goossens kaapt al voor de twintigste keer op rij de hoogste score in de Gault&Millau-gids weg. Hij haalt met Hof van Cleve een 19,5 op 20. Een 20 op 20 werd nog nooit gegeven, want perfectie bestaat niet volgens de restaurantgids. [naar artikel]
De Belgische voetbalvrouwen behouden de zeventiende plaats in de nieuwe ranking van de Wereldvoetbalbond FIFA. In december prijkten de Red Flames... [naar artikel]
Nooit kreeg de Vlaamse overheid meer bezwaren tegen het verdwijnen van een natuurgebied als voor de Groene Delle. Liefst 38.500 handtekeningen werden er ingediend en die moeten nu allemaal worden onderzocht. ‘We moeten ons huiswerk opnieuw maken’, zegt minister Zuhal Demir (N-VA). [naar artikel]
De bubbel van vijftien blijft voorlopig behouden, maar premier Sophie Wilmès benadrukte dat het hier niet om een definitieve verworvenheid gaat.... [naar artikel]
In de Gentse haven bouwt het West-Vlaamse familiebedrijf ZOUTMAN momenteel de hoogste productietoren voor zeezout in de wereld. De nieuwe toren is met zijn 64,5 meter lengte 5 meter hoger dan de Gentse Boekentoren en biedt op zijn hoogste punt uitzicht op de koeltorens van de kerncentrale in Doel. “Van Canada tot Australië gebruiken ze zeezout uit de Gentse haven.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.