Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

Akkoord tussen federale regering en Engie over verlenging kerncentrales helemaal rond: “Zal belastingbetaler niets kosten”

03/12/2023 - 12:01
"De top van de federale regering en Engie hebben een definitief akkoord bereikt rond de levensduurverlenging van Doel 4 en Tihange 3 en een regeling voor de berging van het nucleair afval. Het resultaat is een turf van 1.500 pagina’s."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Akkoord tussen federale regering en Engie over verlenging kerncentrales helemaal rond: “Zal belastingbetaler niets kosten” (03/12/2023 - Gazet van Antwerpen)

De top van de federale regering en Engie hebben een definitief akkoord bereikt rond de levensduurverlenging van Doel 4 en Tihange 3 en een regeling voor de berging van het nucleair afval. Het resultaat is een turf van 1.500 pagina’s. [naar artikel]


2. Federale regering en Engie bereiken akkoord over verlenging twee kerncentrales: “Zal belastingbetaler niets kosten” (03/12/2023 - Het Belang van Limburg)

De onderhandelingen met Engie over de verlenging van de twee jongste kerncentrales zijn tot een goed einde gebracht. Dat zegt federaal minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) op De Zevende Dag. “En die deal zal niets kosten aan de belastingbetaler.” [naar artikel]


3. Federale onderhandelaars en Engie bereiken akkoord over verlenging twee kerncentrales: “Zal belastingbetaler niets kosten” (03/12/2023 - Het Nieuwsblad)

De onderhandelingen met Engie over de verlenging van de twee jongste kerncentrales zijn tot een goed einde gebracht. Dat zegt federaal minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) op De Zevende Dag. “En die deal zal niets kosten aan de belastingbetaler.” [naar artikel]


4. Draait belastingbetaler nu mee op voor kerncentrales? Dit moet je weten over akkoord tussen federale regering en Engie (22/07/2022 - Het Belang van Limburg)

De federale regering heeft met energieproducent Engie een princiepsakkoord afgesloten over de levensduurverlenging van de twee kerncentrales Doel 4 en Tihange 3 met tien jaar. De deal moet tegen eind dit jaar nog volledig worden uitgewerkt, maar is nu al overeengekomen? En draait de belastingbetaler op voor de kosten? [naar artikel]


5. Federale regering en Engie sluiten princiepsakkoord over verlenging kerncentrales (22/07/2022 - Het Belang van Limburg)

Er is een princiepsakkoord tussen de federale regering en uitbater Engie over de verlenging van de uitbating van de Belgische kerncentrales. Dat meldt het kabinet van premier Alexander De Croo. [naar artikel]


6. Federale regering en Engie bereiken princiepsakkoord over verlenging kerncentrales (22/07/2022 - Gazet van Antwerpen)

Er is een princiepsakkoord tussen de federale regering en Engie over de verlenging van de levensduur van de Belgische kerncentrales. Dat meldt het kabinet van premier Alexander De Croo (Open Vld). [naar artikel]


7. Federale regering en Engie sluiten principe-akkoord over verlenging twee kerncentrales: ‘Belangrijk teken van vertrouwen’ (22/07/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Federale regering en Engie sluiten principe-akkoord over verlenging twee kerncentrales: volg hier de persconferentie (22/07/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


9. Verlenging kerncentrales terug op de federale regeringstafel: dit is de inzet in 5 vragen (27/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Op het moment dat u dit leest, zitten de federale topministers samen om de lopende onderhandelingen met Engie te bespreken. Wat wil de ploeg van De Croo nu echt? En waar aast Engie op? En vooral: waar ligt het kalf gebonden? En waarom duurt het zo lang? [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!