Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

LIVE ISRAËL. Hamas vraagt België missie naar Gazastrook te organiseren - WHO gaat niet in op Israëlisch bevel om opslagplaats voor medische hulp leeg te halen

05/12/2023 - 02:01
"Hamas wil dat België en Spanje een internationale missie naar de Gazastrook organiseren, zodat de hele wereld kan zien wat daar gebeurt. Beide landen hebben veel kritiek op het hoge aantal Palestijnse burgerslachtoffers dat het Israëlische leger maakt. De Israëlische strijdkrachten zijn ondertussen ook het zuiden van de Gazastrook binnengevallen. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. LIVE ISRAËL. Hamas vraagt België missie naar Gazastrook te organiseren - WHO gaat niet in op Israëlisch bevel om opslagplaats voor medische hulp leeg te halen (05/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

Hamas wil dat België en Spanje een internationale missie naar de Gazastrook organiseren, zodat de hele wereld kan zien wat daar gebeurt. Beide landen hebben veel kritiek op het hoge aantal Palestijnse burgerslachtoffers dat het Israëlische leger maakt. De Israëlische strijdkrachten zijn ondertussen ook het zuiden van de Gazastrook binnengevallen. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog. [naar artikel]


2. Geweld Gazastrook – Israëlische leger onderschept raketten en voert nieuwe aanvallen uit op Gazastrook (16/11/2019 - Metro)

Het Israëlische leger heeft zaterdagochtend luchtaanvallen uitgevoerd op stellingen van Hamas in de Gazastrook. Volgens het leger gaat het om een reactie, nadat er in de loop van de nacht nieuwe raketten waren afgevuurd op een Israëlische stad. Rond 2 uur (lokale tijd) werden vanuit de Gazstrook twee raketten afgevuurd op de stad Beër Sjeva. […] Het bericht Geweld Gazastrook – Israëlische leger onderschept raketten en voert nieuwe aanvallen uit op Gazastrook verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


3. Live - Dodental in Gazastrook stijgt naar 1.200 • Al meer dan 338.000 Palestijnen ontheemd in Gazastrook (12/10/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


4. Live - Nog 136 gijzelaars in Gazastrook, zegt Israëlisch leger • ‘Palestijnen krijgen na oorlog leiding over Gazastrook’ (04/01/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


5. LIVE ISRAËL. Hamas vraagt België missie naar Gazastrook te organiseren - Israëlisch leger vecht in zuiden van Gaza (04/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

Het Israëlische leger is het zuiden van de Gazastrook binnengevallen. Maar ook het noorden van de Gazastrook ligt nog onder vuur. Daar zouden bij een Israëlisch bombardement 50 mensen zijn gedood, zegt het Palestijnse persbureau ‘WAFA’. Israël doet onderzoek naar het bericht, dat nog niet onafhankelijk kon worden bevestigd. Bij de Verenigde Naties in New York demonstreren ondertussen vrouwen tegen het seksueel geweld van Hamas tegen joodse vrouwen. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog. [naar artikel]


6. Afschuw na luchtaanval op ziekenhuis in Gazastrook: “Ergste aanval van 21ste eeuw op medische faciliteit” (18/10/2023 - Het Belang van Limburg)

De internationale gemeenschap reageert verontwaardigd op de luchtaanval op een ziekenhuis in Gaza-stad. [naar artikel]


7. LIVE ISRAËL. Gazastrook volgens Israëlisch leger in twee gesplitst - Jordanië dropt medische noodhulp in Gaza (06/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Het Israëlische leger heeft de Gazastrook volledig in tweeën gedeeld: er is nu “een Noord-Gaza en een Zuid-Gaza”, aldus IDF-woordvoerder Daniel Hagari zondagavond. “De eenheden hebben de kust in het zuidelijke deel van Gaza-Stad bereikt en houden het gebied onder controle. Gaza-Stad is nu volledig omsingeld.” Het VN-agentschap voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA) waarschuwt dat het op geen enkele plaats in de Gazastrook meer veilig is. De Palestijnse terreurbeweging Hamas heeft zondagavond opnieuw raketten afgevuurd naar Israëlische dorpen en steden, terwijl het Israëlische leger diezelfde avond de aanvallen op de Gazastrook heeft opgevoerd. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog. [naar artikel]


8. Live - Jordaanse luchtmacht dropt medische noodhulp boven Gaza • Gazastrook in tweeën gesplitst, zegt Israël (06/11/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


9. LIVE ISRAËL. WHO: Levering medische hulpgoederen aan noorden van Gazastrook al 12 dagen onmogelijk (08/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

Volgens de Verenigde Naties wordt de situatie voor Palestijnse burgers in de Gazastrook steeds nijpender. VN-kinderfonds UNICEF zegt vrijdag dat ondervoeding en ziekte een dodelijke cyclus creëren die ruim 1,1 miljoen kinderen bedreigt. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog. [naar artikel]


10. Online zelftest voor medische rijgeschiktheid gelanceerd: “Rijden zonder te voldoen aan de medische minimumnormen is gevaarlijk voor jezelf en voor anderen” (22/12/2018 - Het Laatste Nieuws)

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) en de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) hebben een campagne gelanceerd die autobestuurders moet... [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!