07:00 Culinair recensent Jan Scheidtweiler begrijpt waarom ‘Lady Chef of the Year’ Manon Schenck zoveel awards binnenrijft, ondanks wat initiële twijfel. [naar artikel]
Niet Namen, Charleroi of Luik, maar Durbuy - de ‘kleinste stad ter wereld’ en verscholen in de Ardense Ourthe-vallei - krijgt als eerste in Wallonië 5G. Met dank aan Marc Coucke, die ‘zijn Durbuy’ samen met Proximus van connectiviteit met extra beleving voorziet. Of hoe de kleinste nu ook de snelste en meest innovatieve wordt. [naar artikel]
Hoewel China op het gebied van voeding een bijzonder ongunstig imago meedraagt, wordt in vele toprestaurants over de hele wereld kaviaar uit het land geserveerd. Alleen laten vele chefs het na om de exact herkomst van het product te melden. Gevreesd wordt immers dat het cliënteel negatief zou kunnen reageren. Nochtans blijkt volgens experts de […] The post 21 van de 26 Parijse 3-sterrenzaken serveren kaviaar uit Rusland, noch Iran appeared first on Express [NL]. [naar artikel]
Moet de stad investeren in verloederde wijken of loopt ze altijd achter de pioniers aan? Twee van die pioniers haalden onlangs een Michelinster in niet bepaald de fraaiste buurten van de stad: op Kipdorp met zijn onverlichte, krakkemikkige trottoirs en in de Lange Koepoortstraat waar stilstand een deugd lijkt. Een wandeling door een wijk met veel potentieel, pioniers en een achterophinkende stad, die de heraanleg van een van de straten (weer) heeft uitgesteld. [naar artikel]
Nadat hij zijn carrière was begonnen bij gerenommeerde zaken als Pastorale, L’Épicerie du Cirque en La Rosa, start voor de piepjonge chef-kok Matthijs Mannaerts (25) in september een nieuw avontuur. In zijn eigen restaurant Hemmat in Kapellen focust hij samen met zijn vrouw op interactie met de klant en pure no-nonsense gerechten. [naar artikel]
Tongeren heeft niet alleen drie sterrenzaken, maar ook een groot aanbod eethuizen in het segment daaronder. In de tweede categorie is er zopas eentje bijgekomen: Ma Marraine, een restaurant dat laveert tussen gastronomie en bistronomie. Achter het fornuis staat de jonge Lize Willems. [naar artikel]
Wat scheelt er met La Rigue? Bij de opening kregen alle gerechten van Luc Bellings nog een 10 op 10, maar twee maand later krijgt Peter Goossens’ kustbrasserie in het Knokse vijfsterrenhotel La Réserve verrassend veel negatieve recensies. Onze journalist ging afgelopen week zelf nog eens poolshoogte nemen en keerde teleurgesteld terug. Peter Goossens betreurt ons volgens hem “te vroege” bezoek, maar belooft meteen beterschap. “Dit is geen fabriek waar je aan knopjes moet draaien.” [naar artikel]
Ex-miss België Celine Van Ouytsel (26) kennen we ook als influencer en van VTM-programma ‘De Verraders’. Maar waar laat zij zich door beïnvloeden als het over haar uitgaven gaat? En heeft ze zich al verraden gevoeld na bepaalde aankopen? “Ik ben af en toe een luxepoes, maar geld maakt niet gelukkig. Ik zeg altijd dat je heel arm bent als je alléén geld hebt.” [naar artikel]
Tweesterrenrestaurant De Slagmolen draait voortaan geen weekenddiensten meer om hun personeel een betere work-life balance te bieden. Wat denken andere sterrenchefs van dit nobele idee? “Sluiten op zaterdag en zondag is bij ons niet haalbaar”, aldus Ralf Berendsen van La Butte aux Bois [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.