Vanaf 25 juni opent sterrenchef Kobe Desramaults zijn eigen bakkerij in het openluchtmuseum van Bokrijk. Hij toont hier niet alleen op zijn eigenwijze manier hoe je gezond en lekker brood maakt, maar verkoopt het meteen ook in een nieuwe superette. Dit project is het eerste grote startschot van Bokrijk Brandmerkt (BKRK) waarmee het domein zich in Vlaanderen op de kaart wil zetten als modern, hip en de moeite waard. [naar artikel]
Vanaf 25 juni opent sterrenchef Kobe Desramaults zijn eigen bakkerij in het openluchtmuseum van Bokrijk. Hij toont hier niet alleen op zijn eigenwijze manier hoe je gezond en lekker brood maakt, maar verkoopt het meteen ook in een nieuwe superette. Dit project is het eerste grote startschot van Bokrijk Brandmerkt (BKRK) waarmee het domein zich in Vlaanderen op de kaart wil zetten als modern, hip en de moeite waard. [naar artikel]
Een paar weken voor de opening kwam koning Boudewijn incognito al langs. Maar het was broer Albert die op 12 april 1958 officieel Domein Bokrijk mocht openen. Het eerste openluchtmuseum in ons land. Een idee van gouverneur Roppe, die de rest van zijn carrière zijn hoog bezoek steevast zou meetronen naar het domein. Tot Henry Ford toe. [naar artikel]
Geen Radio 2 Tuindag op 1 mei in Bokrijk dit jaar. Het Openluchtmuseum komt wel met een nieuw evenement, Bokrijk Botaniek. Grootste publiekstrekker moet de outdoor living beurs zijn. [naar artikel]
Op zondag 18 september konden de talrijke bezoekers aan het Openluchtmuseum van Bokrijk kennismaken met alles wat eet- en drinkbaar is in de natuur. [naar artikel]
Slow Bakery Egt zal komend seizoen geen brood meer bakken in het Openluchtmuseum van Bokrijk. De uitbaters hebben beslist om een time-out te nemen en ze willen zich voorbereiden op nieuwe uitdagingen. Bokrijk is nu op zoek naar een nieuwe artisanale bakker. [naar artikel]
Een uitslaande brand heeft zondagavond een deel van het bakkerijgebouw van de bvba Bellegemse Brood op de Walleweg in Bellegem vernield. “De oorzaak is onduidelijk, maar de brand ontstond waarschijnlijk op de meelzolder boven de ovens”, zegt kapitein Thomas Tomme van de hulpverleningszone Fluvia. [naar artikel]
Vandaag is hij sterrenchef, collega’s over heel de wereld kopiëren zijn desserten. Op school was ‘Rogjeetje Patissjeetje’ het mikpunt van etterbakken in de klas. “Je mòet soms klappen krijgen, om te geraken waar je wil.” Zijn leraar bakkerij stak hem wel een stootkussen toe. [naar artikel]
Vandaag is hij sterrenchef, collega’s over heel de wereld kopiëren zijn desserten. Op school was ‘Rogjeetje Patissjeetje’ het mikpunt van etterbakken in de klas. “Je mòet soms klappen krijgen, om te geraken waar je wil.” Zijn leraar bakkerij stak hem wel een stootkussen toe. [naar artikel]
Lunch Garden heeft vrijdagmiddag officieel hun eerste Limburgse bistro geopend in Domein Bokrijk. In Bistro Koetshuis, vlakbij het openluchtmuseum, moet je niet aanschuiven voor selfservice maar gebeurt de bediening aan tafel. Meteen had de groep ook nog nieuws: over enkele maanden openen ze ook een bistro in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren. Dat wordt dan de vierde bistro voor Lunch Garden-dochter Bistro Garden, na het Afrika-museum in Tervuren en Tablo in Brussel. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.