Vanaf 25 juni opent sterrenchef Kobe Desramaults zijn eigen bakkerij in het openluchtmuseum van Bokrijk. Hij toont hier niet alleen op zijn eigenwijze manier hoe je gezond en lekker brood maakt, maar verkoopt het meteen ook in een nieuwe superette. Dit project is het eerste grote startschot van Bokrijk Brandmerkt (BKRK) waarmee het domein zich in Vlaanderen op de kaart wil zetten als modern, hip en de moeite waard. [naar artikel]
Vanavond sluit Kobe Desramaults voorgoed de deuren van zijn sterrenrestaurant 'In de Wulf' in het West-Vlaamse Dranouter. De topchef kookt straks [naar artikel]
Groot culinair nieuws: topchef Kobe Desramaults opent een restaurant op Sicilië. De chef landt begint mei op het eiland, de opening is voorzien voor begin juni. Dat betekent dat de chef naar Italië verhuist. “Zeker tot eind oktober”, zegt hij. [naar artikel]
Topchef Kobe Desramaults (37) moet van de politierechter in Kortrijk zijn rij-examens opnieuw afleggen. Ze veroordeelde hem tot een boete van 300... [naar artikel]
Vanavond sluit Kobe Desramaults voorgoed de deuren van zijn sterrenrestaurant 'In de Wulf' in het West-Vlaamse Dranouter. De topchef kookt straks [naar artikel]
Vanaf vandaag kunnen de bezoekers van Bokrijk zich verdiepen in de kunst van het brood bakken. In het gerestaureerde gebouw “De Superette Bokrijk” wordt met Limburgse producten zuurdesembrood gebakken. Bokrijk doet daarvoor beroep op chefkok Kobe Desramaults en de Amerikaanse broodbakster Sarah Lemke. [naar artikel]
Via Instagram maakte topchef Kobe Desramaults bekend dat er gereserveerd kon worden voor zijn nieuwe zaak Chambre Séparée. Het restaurant biedt plaats aan amper 16 tafelgasten die om en bij de 20 gerechten voorgeschoteld zullen krijgen. [naar artikel]
16:52 Nu het exclusieve Chambre Séparée dicht is, trekt chef-kok Kobe Desramaults naar Sicilië. In juni opent hij er een restaurant samen met twee Siciliaanse chefs. [naar artikel]
Topchef Kobe Desraumaults ruilt Gent voor Sicilië. Hij trekt richting Finale di Pollina, een klein dorpje op een uur rijden van de hoofdstad Palermo. “Ik ga er koken met zicht op het schitterende strand”, schrijft hij op Instagram. [naar artikel]
16:20 Sterrenchef Kobe Desramaults gaat zijn restaurant De Vitrine te koop. Hij wil zich toeleggen op een nieuw restaurant, dat in de lente opent. [naar artikel]
Hoever staat ons industriële brood af van het oerbrood? De Dranouterse topkok Kobe Desramaults (36), tot voor kort trotse eigenaar van één Michelinster, toont het vanaf 25 juni in De Superette, het nieuwe ambachtelijke broodatelier in het Openluchtmuseum van Bokrijk. Van bad boy naar Bokrijk? “Er zit nog altijd een beetje een rebel in mij.” [naar artikel]
Vlaanderen zendt zijn zonen uit. Rode Duivels als Kevin De Bruyne of Thibaut Courtois gooien hoge ogen op het internationale toneel, maar ook Vlaamse topchefs maken carrière in het buitenland, met Kobe Desramaults die op Sicilië een restaurant opent als jongste exponent. Wim Van Gorp (44) ging hem 25 jaar geleden al vooraf en verliet geboortegrond Kasterlee om jarenlang mee te draaien in sterrenzaken in onder meer New York, Moskou en Japan. Later opende hij twee eigen restaurants in Parijs. “Het is altijd een uitdaging om als Belg in het buitenland een restaurant te openen, maar dat is niet anders in Brussel of in de Ardennen.” [naar artikel]
15:59 Topchef Kobe Desramaults sluit vanavond na 13 jaar de deuren van zijn sterrenrestaurant In De Wulf. [naar artikel]
Amper 32 en al bekroond als Chef van het Jaar door de gerenommeerde restaurantgids GaultMillau: Kobe Desramaults van In De Wulf is bezig aan een steile opmars in de haute cuisine. [naar artikel]
Restaurant In de Wulf van sterrenchef Kobe Desramaults heeft de deuren gesloten. "Culture club" toonde op Canvas beelden van de allerlaatste dag. [naar artikel]
Soms beslist het leven voor jou. Zo had Kobe Desramaults de ster van Michelin en de 17,5 op 20 van Gault&Millau niet zien aankomen. Voor een boek met zijn naam erop koos de kok wel zelf. En dat Kobe Desramaults geen gewoon kookboek is, verrast evenmin. [naar artikel]
06:00 Voor chef-kok Kobe Desramaults is 'Mr Gwyn' een must read omdat de auteur met zijn stijl aanmaant tot ontspanning en je aan het denken zet over verleden en toekomst. ‘Baricco dwingt tot traagheid.' [naar artikel]
Eten aan de toog voor 200 euro per couvert. In totaal zestien gasten en maximaal twee mensen per reservatie. Op 1 juni opent Kobe Desramaults in Gent het exclusieve restaurant Chambre Séparée. De West-Vlaamse topkok, die eind vorig jaar afscheid nam van In De Wulf, blijft zweren bij seizoensgebonden gerechten, maar deze keer wordt het allemaal intiemer en nog puurder. “Noem Chambre Séparée gerust In De Wulf unplugged.” [naar artikel]
Kobe Desramaults is bezieler van restaurants De Vitrine (Gent) en In De Wulf (Dranouter) en bakkerij De Superette (Gent) [naar artikel]
Kobe Desramaults is bezieler van restaurants De Vitrine (Gent) en In De Wulf (Dranouter) en bakkerij De Superette (Gent) [naar artikel]
Kobe Desramaults is bezieler van restaurants De Vitrine (Gent) en In De Wulf (Dranouter) en bakkerij De Superette (Gent) [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.