Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Sarah Vandeursen getuigt voor het eerst over verkrachting als 9-jarig meisje: “Dertig jaar zwijgen heeft grote schade aangericht”

11/12/2023 - 08:01
"Tv-maakster Sarah Vandeursen (40) heeft in Touché op Radio 1 voor het eerst getuigd over de verkrachting waarvan ze als negenjarig meisje slachtoffer werd. Volgens Vandeursen heeft het dertig jaar lang erover zwijgen meer schade aangericht dan de traumatische ervaring zelf."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Sarah Vandeursen getuigt voor het eerst over verkrachting als 9-jarig meisje: “Dertig jaar zwijgen heeft grote schade aangericht” (11/12/2023 - Het Belang van Limburg)

Tv-maakster Sarah Vandeursen (40) heeft in Touché op Radio 1 voor het eerst getuigd over de verkrachting waarvan ze als negenjarig meisje slachtoffer werd. Volgens Vandeursen heeft het dertig jaar lang erover zwijgen meer schade aangericht dan de traumatische ervaring zelf. [naar artikel]


2. Sarah Vandeursen getuigt voor het eerst over verkrachting toen ze 9 jaar was: "Meest vernederende wat je kan overkomen" (10/12/2023 - VRT NWS)

Televisiemaker en comédienne Sarah Vandeursen (40) heeft in "Touché" voor de eerste keer getuigd over het feit dat ze op haar 9e is verkracht door een onbekende man. Gedurende bijna 30 jaar heeft ze die gebeurtenis verdrongen. Eerder sprak Vandeurzen in het programma "Taboe" al over "een aanranding, omdat ik niet klaar was voor de lading die aan het woord verkrachting hangt." [naar artikel]


3. Sarah Vandeursen getuigt in ‘Touché’ over verkrachting als 9-jarig kind (11/12/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


4. Sarah Vandeursen heeft verkrachting als kind ‘verdrongen’ en daar kijken traumapsychologen niet van op (11/12/2023 - Het Belang van Limburg)

Dertig jaar lang verdringen, zwarte gaten in het geheugen en via het moederschap tot erkenning komen: voor experten is het verhaal over Sarah Vandeursens verkrachting herkenbaar. Na haar moedige getuigenis, komt Vandeursen met een boodschap. [naar artikel]


5. Traumapsychologen herkennen verhaal van Sarah Vandeursen over verdrongen verkrachting: “Zelf kind krijgen is typische trigger waardoor de puzzel in elkaar valt” (11/12/2023 - Het Nieuwsblad)

Dertig jaar lang verdringen, zwarte gaten in het geheugen en via het moederschap tot erkenning komen: voor experten is het verhaal over Sarah Vandeursens verkrachting herkenbaar. Na haar moedige getuigenis, komt Vandeursen met een boodschap. [naar artikel]


6. Na de getuigenis van Sarah Vandeursen: ‘Een trauma zoals een verkrachting wegstoppen is een manier van ons lichaam om te overleven’ (12/12/2023 - Humo)

[naar artikel]


7. Sarah Vandeursen: ‘Ik heb geen herinneringen aan de periode voor mijn verkrachting. De eerste negen jaar zijn één grote leegte’ (17/03/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!