Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

LIVE ISRAËL. “Egypte komt met plan wapenstilstand” - Hamas: 70 doden bij aanval Israël op vluchtelingenkamp

25/12/2023 - 04:01
"Egypte heeft een voorstel gedaan voor een wapenstilstand tussen Israël en Hamas. Dat schrijft ‘The Times of Israel’. Volgens de nieuwssite zou Israël het plan niet meteen hebben verworpen en zou het tot nieuwe onderhandelingen kunnen leiden. De militaire operaties van Israël in de Gazastrook hebben sinds het begin van de nieuwe oorlog het leven gekost aan 20.400 mensen, aldus terreurbeweging Hamas op zondag. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. LIVE ISRAËL. “Egypte komt met plan wapenstilstand” - Hamas: 70 doden bij aanval Israël op vluchtelingenkamp (25/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

Egypte heeft een voorstel gedaan voor een wapenstilstand tussen Israël en Hamas. Dat schrijft ‘The Times of Israel’. Volgens de nieuwssite zou Israël het plan niet meteen hebben verworpen en zou het tot nieuwe onderhandelingen kunnen leiden. De militaire operaties van Israël in de Gazastrook hebben sinds het begin van de nieuwe oorlog het leven gekost aan 20.400 mensen, aldus terreurbeweging Hamas op zondag. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog. [naar artikel]


2. Live - Aanval op Al-Shifa-ziekenhuis duurt voort • Vier doden bij Israëlische aanval op vluchtelingenkamp Westelijke Jordaanoever (21/03/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


3. LIVE ISRAËL. Biden hoopt op verlenging tijdelijke wapenstilstand - Netanyahu: 1 extra dag wapenstilstand voor elke 10 gijzelaars (27/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

De Amerikaanse president Biden hoopt dat de tijdelijke wapenstilstand tussen Israël en Hamas, die vandaag eindigt, kan worden verlengd totdat alle gijzelaars zijn vrijgelaten. De Israëlische premier Netanyahu heeft in een gesprek met Biden alvast gezegd bereid te zijn het staakt-het-vuren te verlengen. Voor elke tien gijzelaars die Hamas vrijlaat, zou Israël instemmen met een dag verlenging. Eerder liet Hamas in een verklaring reeds weten onder niet gespecificeerde voorwaarden open te staan voor een verlenging van twee tot vier dagen van het huidige staakt-het-vuren. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog. [naar artikel]


4. Live - Biden hoopt op verlenging tijdelijke wapenstilstand • Netanyahu: 1 extra dag wapenstilstand voor elke 10 gijzelaars (27/11/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


5. Egypte bouwt groot vluchtelingenkamp in woestijn - Motief schietpartij Kansas City was ruzie (16/02/2024 - De Standaard)

Met dit overzicht bent u snel mee met de belangrijkste gebeurtenissen van vandaag. [naar artikel]


6. Live - ‘Egypte bouwt ommuurd vluchtelingenkamp in woestijn’ (16/02/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


7. "Egypte bouwt versterkt vluchtelingenkamp in Sinaïwoestijn vlak bij Gaza" (16/02/2024 - VRT NWS)

Egypte zou bezig zijn met de bouw van een ommuurd vluchtelingenkamp vlak bij de grens met de Gazastrook. Het kamp zou deel uitmaken van een noodplan, mocht er alsnog een grote vluchtelingenstroom vanuit Gaza op gang komen. Nochtans heeft Egypte al van bij het begin van de oorlog gezegd dat het geen vluchtelingen wil opvangen. [naar artikel]


8. Egypte bemiddelt wapenstilstand tussen Palestina en Israël (13/05/2023 - Het Belang van Limburg)

De Israëli’s en de Palestijnen zijn zaterdag een wapenstilstand overeengekomen met hulp van bemiddelaar Egypte. Dat melden Palestijnse en Egyptische bronnen aan persagentschap AFP. Het staakt-het-vuren moet vanaf 22 uur lokale tijd ingaan. [naar artikel]


9. Live - Blinken: wapenstilstand zou nieuwe aanvallen Hamas mogelijk maken • ‘Evacuaties vanuit Gaza naar Egypte stopgezet’ (04/11/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


10. LIVE GAZA. Leider van Hamas in Egypte voor onderhandelingen over nieuwe wapenstilstand (20/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

De VS zijn van plan een resolutie voor te leggen aan de VN-Veiligheidsraad die pleit voor een tijdelijke gevechtspauze “zo snel als praktisch mogelijk”. Dat meldt persbureau ‘Reuters’ vandaag. Israël dreigt juist het grondoffensief in Rafah te starten als terreurbeweging Hamas de overgebleven gijzelaars niet vrijlaat voor het begin van de ramadan volgende maand. Dat zei Benny Gantz, lid van het oorlogskabinet, op zondag. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!