Een windhoos heeft maandag voor een enorme ravage gezorgd op Schouwen-Duiveland, en in Zierikzee in het bijzonder. Meerdere personen zijn volgens de Veiligheidsregio Zeeland gewond geraakt. [naar artikel]
“Voor alles is een eerste keer.” Dat staat te lezen op de Facebookpagina van Verloskundigenpraktijk Schouwen-Duiveland in Zeeland nadat een van de verloskundigen een mama hadden helpen bevallen… in een tankstation. [naar artikel]
Het toeristische plaatsje Zierikzee in de Zeeuwse gemeente Schouwen-Duiveland is maandagmiddag door een windhoos getroffen. Een vrouw van 73 overleefde het noodweer niet. Negen mensen raakten gewond. “Het was een ravage”, zegt een ooggetuige. [naar artikel]
“Altijd lekker eten en drinken, dat houdt een mens jong”, zo sprak Julien Gielen toen hij vorig jaar uitgebreid gevierd werd voor zijn honderdste verjaardag. En inderdaad, Julien houdt woord. Opnieuw feest dus, nu omdat hij 101 kaarsjes mocht uitblazen. Voor het lekker eten en drinken had woonzorgcentrum Sint-Jozef uit Nieuwerkerken gezorgd, waar Julien verblijft. Zowel zijn medebewoners als genodigden kregen heerlijke taart en koffie voorgeschoteld. Maar de 101-jarige had ook zelf iets in petto. Om het personeel te bedanken voor de goede zorgen, trakteerde Julien, met de hulp van zijn mantelzorgster, uitgebreid op pralines en speculoos. [naar artikel]
Het Baie Lekker Foodtruckfestival is vorig weekend neergestreken op de abdijsite van Herkenrode. Duizenden beleefden er mooie en lekkere momenten en lieten zich onderdompelen in zon, muziek en lekker eten. [naar artikel]
Minstens één persoon is om het leven gekomen na de minitornado in Zierikzee, een Zeeuws stadje op Schouwen-Duiveland dat ook bij Belgen geliefd is. Mogelijk zijn er meer slachtoffers gevallen, maar dat is nog niet officieel bevestigd. [naar artikel]
In Schouwen-Duiveland in Zeeland liep zaterdag een wolf over de straat. Vrijdag was hij of zij nog in Steenbergen bij Roosendaal in Noord-Brabant, niet zo heel ver van Essen en Kalmthout. Mogelijk gaat het om Klaas(je) die rond de sinterklaasperiode in de regio Kalmthout vertoefde. [naar artikel]
Op zoek naar een culinaire ervaring met een zomers tintje? Bij mooi weer is niets zo gezellig als genieten van lekker eten op een terras met uitzicht op het water. Wij gingen daarom op zoek naar restaurants aan de waterkant in Vlaanderen. Van Brasserie ‘t Boothuys in Lanaken tot ‘t Werftje in Zeebrugge: op al deze adresjes kan je dineren met een adembenemend uitzicht. [naar artikel]
Ijslandse Dagny Ros Asmundsdottir is mama van drie en heeft een passie voor eenvoudig en lekker eten. Ze woont nu in België en bedacht enkele... [naar artikel]
Het opblazen van de toren en de schouwen lokte heel wat kijklustigen. Bekijk hier de beelden. [naar artikel]
Minder verspilling, lekker en gezond eten naar de wens van de patiënt. Het kan. Gelderse Vallei in Ede is een voorloper in de... [naar artikel]
In 2023 is het zeventig jaar geleden dat Zeeland de Noordzee over zich heen kreeg. Het Watersnoodmuseum werd in 2001 opgericht in caissons uit de Tweede Wereldoorlog die na de dijkbreuk als tijdelijke bescherming van Schouwen-Duiveland hadden gediend. Het museum getuigt van de watersnood maar ook welke oplossing de Nederlanders bedachten. Tegelijk kijkt het naar de toekomst en hoe water ons blijvend zal bedreigen. [naar artikel]
Enkele mensen uitnodigen, een glaasje serveren, lekker eten op het vuur zetten en vervolgens gezellig met zijn allen rond de tafel. Acht koks van tienerwerking SWAP gingen die uitdaging aan. [naar artikel]
Over enkele minuten, om 13.45 uur stipt, ziet de skyline van Genk, in Limburg, er anders uit. De koeltorens en schouwen van de vroegere elektriciteitscentrale van Langerlo gaan tegen de vlakte. Duizenden mensen kunnen dat vanop een afstand volgen, de eerste kijklustigen stonden al voor twaalf uur klaar. Door een technische storing moest de implosie worden uitgesteld, want normaal gezien gingen de torens om 13.30 uur tegen de vlakte. [naar artikel]
Over enkele minuten, om 13.45 uur stipt, ziet de skyline van Genk, in Limburg, er anders uit. De koeltorens en schouwen van de vroegere elektriciteitscentrale van Langerlo gaan tegen de vlakte. Duizenden mensen kunnen dat vanop een afstand volgen, de eerste kijklustigen stonden al voor twaalf uur klaar. Door een technische storing moest de implosie worden uitgesteld, want normaal gezien gingen de torens om 13.30 uur tegen de vlakte. [naar artikel]
De Genkse modeontwerper Egidio Fauzia houdt van eten dat niet alleen lekker is, maar ook puur, eerlijk en kwaliteitsvol. Al jaren steunt hij Slow Food, een beweging die vooral in Italië succesvol is. Samen met designer Michaël Verheyden en Jo Lemmens van Restaurant U in Genk organiseert hij een diner met de artisjok van Menfi, een groente die verloren dreigt te gaan. [naar artikel]
Na 5 jaar vond in Ham een Trefmoment plaats voor verschillende zusterverenigingen van Beweging.net. Een recordaantal bestuursleden genoten van lekker eten, muziek en vooral veel babbels. [naar artikel]
Het zal je niet verbazen, maar ook na de werkweek staat de liefde voor lekker eten centraal bij chef Sophie Dumont. Net als tijd voor haar gezin, vrienden en familie. Van wroeten in de aarde tot gulzig racletten op zondagavond: Sophie gidst je door haar weekend. “We eten tot we écht niet meer kunnen en doen een slaapje in de zetel. Heerlijk.” [naar artikel]
Negen chef-koks uit de zorgsector vinden dat bejaarden te vaak industriële maaltijden voorgeschoteld krijgen, met als oogpunt winst in plaats van smaak. ‘Wortels, erwtjes en varkensvlees uit de diepvries: als je met 3 euro per dag moet koken, kun je geen lekker eten serveren.’ [naar artikel]
De jarigen van het geboortejaar 1942 gingen onlangs rond de feesttafel zitten voor een gezellige avond vol lekker eten en aangename babbels. [naar artikel]
In Ruien, een deelgemeente van het Oost-Vlaamse Kluisbergen, zijn zaterdagnamiddag de koeltoren en de drie schouwen van de voormalige elektriciteitscentrale van Engie Electrabel gecontroleerd tot ontploffing gebracht. [naar artikel]
Wie niet van groenten houdt maar toch gezond wil eten, heeft er in Antwerpen een gloednieuw adresje bij. Afgelopen weekend opende aan de Oudaan Munch Superfood, een plaats voor verfrissende groentesapjes, proteïnerijke bowls en heerlijke ontbijtjes. [naar artikel]
Als er één ding is wat wij Belgen graag doen, is het ergens lekker gaan eten. Voor de ene is een gastronomisch diner het summum, voor de ander hoeft het lang geen grote culinaire intrede te zijn, maar gewoon lekker eten in een gezellig kader. De jongste jaren zitten huiskamerrestaurants dan ook in de lift. Huiselijk, ongedwongen en sympathiek, zoals het bij vrienden of thuis is. [naar artikel]
Veel mensen die een kilootje kwijt willen, letten extra op hun eten. Op vakantie gaan of genieten tijdens het weekend kan in die gevallen een bron van stress zijn. Want welke keuzes maak je in de rij voor dat grote buffet op je all-in vakantie? Bestel je die cocktail op restaurant of niet? En na de vakantie of het weekend: hoe pak je het dan weer aan als je hier en daar te veel hebt gegeten? Voedingsdeskundige Sandra Bekkari geeft 8 concrete tips en tricks om zorgeloos te genieten. [naar artikel]
In de Lommelse industriezone Balendijk werden zaterdagmiddag op de voormalige Ducatt-site drie schouwen op gecontroleerde wijze tot ontploffing gebracht. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.