Bij een heerlijke pasta hoort standaard een stevig laagje smeuïg gesmolten kaas. Aan keuze in de supermarkten geen gebrek, maar welke scoort het best op vlak van prijs-kwaliteit? En welke kazen horen thuis in zo’n mix? Kaasmeester Frédéric Van Tricht proeft 10 verschillende kaasmixen: “Heel vreemd dat hier cheddar aan toegevoegd is.” [naar artikel]
Puree én gehakt in een gerecht? Dat kan wel niet anders dan een kindertopper zijn. Alles met een vulling is sowieso spannend voor kinderen. In [naar artikel]
Winkelketen Cora roept de zakje geraspte kokosnoot van 125 gram terug omdat die mogelijk besmet zijn met salmonella. Cora vraagt aan de klanten om... [naar artikel]
15:16 De zuivelmaker Vache Bleue neemt enkele fabrieken over van de Duitse zuivelreus Arla Foods. Het bedrijf is de Belgische marktleider voor geraspte kaas. [naar artikel]
Nathalie Vanhaver, die in Burg in Oudenaarde samen met haar man Luc Callebaut een kaasspeciaalzaak runt, behaalde goud op het ‘Concours Mondial du Meilleur Fromager’ in Tours in Frankrijk. Ze mag zich de beste kaasmeester van de wereld noemen. [naar artikel]
De hele zomer trekt De Grote Test naar de kust om er culinaire klassiekers te proeven. Ditmaal mocht kaasmeester Frederic Van Tricht zich wagen aan tien croque-monsieurs. “Nergens stapte ik ontevreden weg, maar dé topcroque vond ik nergens”, klonk het toch een beetje ontgoocheld. “Ik heb vandaag veel gegeten, maar bleef toch op mijn honger zitten.” [naar artikel]
De Schotenaar is jong, fris én… smaakt naar geit. We hebben het voor alle duidelijkheid over de nieuwe kaassoort die kaasmeester Daniël Thirion van De Kaaspoort bedacht. De delicatesse wordt niet toevallig dit weekend gelanceerd en geserveerd op de jaarlijkse braderie in de Paalstraat. [naar artikel]
Geef bieren of kazen de naam van een abdij en ze stralen meteen eerlijkheid, ambacht en authenticiteit uit. Van een abdijkaas verwacht je dat die door paters in een abdij wordt gemaakt, maar in ons land hebben slechts drie abdijen een kaasmakerij: Orval, Postel en Westmalle. Alle andere kazen zijn alleen maar genoemd naar een abdij. Dat mag, want er is hiervoor geen wetgeving. Kaasmeester Frédéric Van Tricht proefde twaalf kazen, in plakken gesneden. Hij vond nogal wat smaakverschillen: van pittig en karaktervol tot flauw en smaakloos. [naar artikel]
Zelf maakt ze geen kaas. Toch is Ann Keymeulen de meest gedreven kaasmeester van het land. 'We zijn niet trots genoeg op wat van eigen bodem komt.' [naar artikel]
Niemand wordt écht gelukkig van enkele stukken willekeurige kaas met wat obligate druiven en muffe walnoten. Wij vroegen kaasaffineur Frederic Van Tricht, zaakvoerder van een van de best aangeschreven kaaswinkels van Europa, hoe je kaas kunt pimpen tot een eigentijds gerecht. “Blijf weg van mosterd en exotisch fruit.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.