Racistisch incident in de Serie A: Milan-doelman Maignan stapt van het veld, match even stilgelegd

20/01/2024 - 22:00
"Trieste taferelen in Udinese-Milan. De bezoekende doelman Mike Maignan is in de eerste helft na racistische gezangen van de Udinese-fans naar de kleedkamer gestapt. De Fransman had eerder in de match al aangegeven aan de scheidsrechter dat er oerwoudgeluiden werden gemaakt. De match werd uiteindelijk vijf minuten stilgelegd."

1. Nieuw racistisch incident in de Serie A: Milan-doelman Maignan stapt van het veld, match even stilgelegd (20/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

Trieste taferelen in Udinese-Milan. De bezoekende doelman Mike Maignan is in de eerste helft na racistische gezangen van de Udinese-fans naar de kleedkamer gestapt. De Fransman had eerder in de match al aangegeven aan de scheidsrechter dat er oerwoudgeluiden werden gemaakt. De match werd uiteindelijk ruim vijf minuten stilgelegd. “We zijn geschokt”, schrijft AC Milan op X, het vroeger Twitter. [naar artikel]

2. VIDEO. Opnieuw racistisch incident in Italië: AC Milan-keeper Maignan stapt van het veld na spreekkoren van Udinese-supporters (20/01/2024 - Het Belang van Limburg)

Ophef in Italië. Tijdens de wedstrijd tussen Udinese en AC Milan stapte Mike Maignan, keeper van Milan, van het veld net nadat zijn ploeg gescoord had. De reden: hij zou racistisch bejegend zijn door de supporters van Udinese. [naar artikel]

3. Milan-doelman loopt van het veld af na racistische spreekkoren, match 10 minuten stilgelegd (20/01/2024 - Sporza)

Het Italiaanse voetbal heeft zich nog maar eens van zijn lelijkste kant getoond. De competitiematch tussen Udinese en AC Milan werd 10 minuten stilgelegd nadat doelman Mike Maignan van het veld was gestapt voor racistische spreekkoren. [naar artikel]

4. “Wilde niet meer verder, maar kon ploegmaats niet achterlaten”: Milan-keeper Maignan stapt van het veld na alweer racisme in Serie A (21/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

Trieste taferelen in Udinese-Milan. De bezoekende doelman Mike Maignan (28) stapte in de eerste helft na racistische gezangen van de Udinese-fans naar de kleedkamer. De Fransman had eerder aangegeven aan de referee dat er oerwoudgeluiden werden gemaakt. De match werd ruim vijf minuten stilgelegd. “Ik wilde niet verder spelen, maar kon m’n teammaats moeilijk achterlaten.” [naar artikel]

5. SERIE A. Udinese deelt eerste levenslang stadionverbod uit na racisme-incident met Milan-doelman (22/01/2024 - Het Belang van Limburg)

Voetbalclub Udinese heeft een eerste straf opgelegd nadat aanhangers van de club keeper Mike Maignan van AC Milan zaterdag racistisch bejegenden. Een eerste verdachte is opgespoord en heeft met onmiddellijke ingang een levenslang stadionverbod gekregen, meldde de club uit de Serie A maandag. [naar artikel]

6. Milan speelt in op vertrek van doelman Donnarumma met komst Maignan (27/05/2021 - Het Belang van Limburg)

AC Milaan heeft donderdag de komst van doelman Mike Maignan wereldkundig gemaakt. Maignan maakt de overstap van de Franse landskampioen Rijsel, waar hij sinds de zomer van 2015 actief was. Milan zou zo’n 15 miljoen euro betalen aan de ex-club van Eden Hazard. [naar artikel]

7. Milan en Bologna houden gezamenlijk statement tegen racisme, Infantino pleit voor forfaitnederlaag bij racistisch gedrag fans (28/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

Zaterdagavond staakten Milan en Bologna hun wedstrijd even om een statement te maken tegen racisme. Dat deden ze als reactie op de trieste taferelen in het duel tussen Udinese en Milan een week eerder. De AC Milan-doelman Mike Maignan (28) stapte toen in de eerste helft naar de kleedkamer na racistische gezangen van de Udinese-fans. De match werd toen ruim vijf minuten stilgelegd. “Ik wilde niet verder spelen, maar kon m’n teammaats moeilijk achterlaten.” [naar artikel]

8. Voetballers AC Milan racistisch bejegend in Cagliari: “Niemand verdient zoiets” (20/03/2022 - Het Belang van Limburg)

Enkele voetballers van AC Milan hebben zaterdag na de competitiewedstrijd tegen Cagliari te maken gekregen met racisme. Doelman Mike Maignan en verdediger Fikayo Tomori werden direct na afloop racistisch bejegend door aanhangers van de thuisclub. De Italiaanse voetbalbond FIGC kondigde zondag een onderzoek aan. [naar artikel]

9. “Als mens gedegradeerd worden tot dier, beseft men wat dat met je doet?”: AC Milan-doelman Maignan slachtoffer van racisme door Juve-fans (22/09/2021 - Het Laatste Nieuws)

AC Milan-doelman Mike Maignan (26) kreeg afgelopen zondag in het duel tegen Juventus te maken met racisme. De Fransman reageerde maandag met een straf statement op Instagram. Juventus opent een onderzoek. [naar artikel]

10. Na incidenten in Italië en Engeland: FIFA-voorzitter Infantino pleit voor forfaitnederlaag bij racistisch gedrag fans (21/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

11. Spelers van AC Milan racistisch bejegend door Cagliari-fans: “We hebben nog een lange weg te gaan” (20/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Enkele voetballers van AC Milan hebben zaterdag na de competitiewedstrijd tegen Cagliari te maken gekregen met racisme. Doelman Mike Maignan en verdediger Fikayo Tomori werden direct na afloop racistisch bejegend door aanhangers van de thuisclub, zo gaven ze aan. De Italiaanse voetbalbond FIGC kondigde zondag een onderzoek aan. [naar artikel]

12. Fabuleus! Mike Maignan redt Fransen met machtige save in voorlaatste minuut (28/03/2023 - Het Belang van Limburg)

Frankrijk won maandagavond met een zuinige 0-1 zijn EK-kwalificatie-interland op het veld van Ierland. Benjamin Pavard strafte vlak na rust een zeldzaam foutje bij de thuisploeg af met een droge knal in het dak van het doel. Maar het was doelman Mike Maignan die zich ontpopte toch de Man van de Match. De keeper van AC Milan hield in de voorlaatste minuut een gemaakt doelpunt uit zijn goal door een kopbal van Nathan Collins magistraal uit de bovenhoek te zweven. [naar artikel]

13. Vraag van Maignan krijgt gehoor: Udinese deelt levenslang stadionverbod uit na racisme + match achter gesloten deuren (23/01/2024 - Sporza)

Udinese heeft een supporter een levenslang stadionverbod opgelegd voor de racistische spreekkoren tegen Mike Maignan. De doelman van AC Milan had zware straffen geëist: "We moeten duidelijk maken dat het verkeerd is wat ze doen." [naar artikel]

14. FIFA-baas Gianni Infantino pleit voor forfaitnederlaag bij racistisch gedrag fans (21/01/2024 - Knack)

FIFA-voorzitter Gianni Infantino wil dat teams automatisch een forfaitnederlaag krijgen wanneer hun fans zich schuldig maken aan racistisch gedrag. Dat verklaart hij in een FIFA-statement op X (voorheen Twitter) na de 'weerzinwekkende' incidenten op de velden van Udinese en Sheffield Wednesday zaterdag. The post FIFA-baas Gianni Infantino pleit voor forfaitnederlaag bij racistisch gedrag fans appeared first on Knack. [naar artikel]

15. Spelers FCE Moortsele solidair van het veld na racistisch incident: "Misschien elke keer stoppen met voetballen" (26/11/2019 - VRT NWS)

De scheidsrechter van de wedstrijd Smetlede - Moortsele heeft de wedstrijd van zondag stilgelegd na een racistisch incident. Een Moortseelse speler met Turkse achtergrond kreeg verwijten toegeroepen. Het werd de man teveel en hij liep het veld af kort voor het einde van de wedstrijd. Zijn ploeg volgde om hem te steunen. De trainer van Moortsele wil dat er krachtig opgetreden wordt tegen racistische verwijten in het voetbal. [naar artikel]

16. Vraag van Maignan krijgt gehoor: Udinese deelt levenslang stadionverbod uit na racisme (22/01/2024 - Sporza)

17. Football Talk. Milan wint derby tegen Inter - Blessin en Vanheusden bikkelen zich met Genoa naar punt op veld van AS Roma (05/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Op de 24ste speeldag van de Serie A heeft AC Milan de titelstrijd nieuw leven ingeblazen. Het boog in het slot een 1-0 achterstand nog om in 1-2 winst in de derby tegen stadsrivaal Inter. De Nerazzurri domineerden de eerste helft. Denzel Dumfries zag eerst een vroeg kopbaldoelpunt afgekeurd worden en vond even voor het halfuur een uitstekende Mike Maignan op zijn weg. Het was voormalig Club Brugge-speler Ivan Perisic (38.) die uiteindelijk de score opende op corner van Hakan Calhanoglu (ex-Milan). [naar artikel]

18. Hij had nog geen minuut gespeeld en het was al van dat: Romelu Lukaku racistisch bejegend voor match tegen AC Milan (04/09/2023 - Het Belang van Limburg)

Romelu Lukaku maakte vrijdag zijn debuut bij AS Roma, amper twee dagen na zijn voorstelling. Zijn invalbeurt bracht echter geen zoden aan de dijk want de Giallorossi verloren met 1-2 van Milan. Later dook er een video op van Milan-fans die Lukaku racistisch bejegenen. [naar artikel]

19. "Dollarumma": Boze fans van AC Milan gooien bankbiljetten naar hun doelman (19/06/2017 - Sporza)

De match tussen Denemarken en Italië op het EK U21 moest even stilgelegd worden. De doelman van Italië, Gianluigi Donnarumma, kreeg valse dollarbiljetten naar zijn hoofd gegooid. [naar artikel]

20. En de malaise gaat verder: Anderlecht - Genk even stilgelegd nadat ultragroep vuurpijlen het veld opgooit (13/11/2022 - Gazet van Antwerpen)

De match tussen Anderlecht en KRC Genk in het Lotto Park is na ongeveer 40 minuten even stilgelegd, omdat er vanuit het supportersvak achter de goal van Genk-doelman Maarten Vandevoordt vuurpijlen richting het veld vlogen. Na een paar minuten kon de partij wel hervat worden. [naar artikel]

21. En de malaise gaat verder: Anderlecht - KRC Genk even stilgelegd nadat ultragroep vuurpijlen het veld opgooit (13/11/2022 - Het Belang van Limburg)

22. AC Milan wint op de valreep bij Lazio en blijft zo leider in Serie A (24/04/2022 - Het Belang van Limburg)

Op de 34ste speeldag in de Serie A is AC Milan zondag met 1-2 gaan winnen op het veld van Lazio. Pas in de tweede  minuut van de blessuretijd scoorde Sandro Tonali de winning goal op assist van Zlatan Ibrahimovic. Alexis Saelemaekers mocht vier minuten voor tijd invallen bij Milan. [naar artikel]

23. Okafor schenkt Milan in de slotfase de zege, Lazio eindigt match met slechts acht man (01/03/2024 - Het Belang van Limburg)

Op de 27ste speeldag in de Serie A is AC Milan vrijdagavond in extremis met de zege gaan lopen op het veld van Lazio Rome. In het olympisch stadion in Rome werd het 0-1. [naar artikel]

24. AC Milan gaat verrassend onderuit op veld van promovendus en dreigt koppositie in Serie A kwijt te spelen (13/02/2021 - Het Belang van Limburg)

Zaterdag was het bijltjesdag voor de grote titelkandidaten in de Serie A. Nadat Juventus eerder op de avond al verloor op bezoek bij Napoli, ging ook AC Milan onderuit. Op het veld van promovendus Spezia, vooraf zestiende in de stand, werd het 2-0. De Rossoneri dreigen zo hun koppositie kwijt te spelen aan stadsrivaal Inter, dat het zondag thuis opneemt tegen Lazio. Alexis Saelemaekers speelde 83 minuten mee bij Milan. [naar artikel]

25. Scorende Benevento-doelman verpest debuut van Gatuuso als Milan-coach (03/12/2017 - Sporza)

Benevento heeft na 15 speeldagen zijn eerste punt te pakken in de Serie A. Het was zowaar doelman Brignoli die met een rake kopbal het debuut van Gattuso bij Milan verknalde. [naar artikel]