In Zutendaal opende op valentijnsdag brasserie Diner’O. De ligging aan de rand van het Nationaal Park Hoge Kempen en de Lieteberg is een zegen voor passerende fietsers en wandelaars. Kan dat ook gezegd van de uitgebreide kaart? [naar artikel]
Beringen groeit niet alleen in Beringen-centrum en be-MINE maar over haar hele grondgebied. Overal in Beringen ontstaan nieuwe stukjes stad voor ons allemaal. Nieuwe plaatsen om te ontdekken, te gebruiken en om van te genieten en dit voor mensen van binnen en buiten de stad.Met de website www.beringengroeit.be worden deze projecten in beeld gebracht. [naar artikel]
Drie voormalige werknemers van brasserie De Beurs in Pelt stonden maandag voor de Hasseltse rechtbank op verdenking van loondiefstal. Volgens de uitbater gingen ze aan de haal met 75.000 euro, het parket houdt het op 22.500 euro en de verdediging doet er nog een deel van af. [naar artikel]
Marijn Jaenen (34) en zijn echtgenote Sarah (35) openden in Genk restaurant noRes. Petje af voor een jong koppel dat het aandurft om in een erg concurrentiële sector een horecazaak te beginnen. Slagen zij erin hun ambitie – van brasserie naar fine dining – waar te maken? [naar artikel]
In één van de voormalige ophaalgebouwen op de voormalige mijnsite be-Mine opent de Beringse mijnwerkerszoon Orhan Gurbulak (42) in augustus een brasserie met ijssalon. De investering bedraagt 1,6 miljoen euro. [naar artikel]
Dit weekend introduceert de stad Beringen een vernieuwende manier om haar rijke mijnverleden te ontdekken met de lancering van “de Beringen-Mijn Ontdekkingstocht”. Deze bijgewerkte audiogids brengt het erfgoed van Beringen op een unieke en interactieve wijze tot leven. [naar artikel]
Wandelen, fietsen en genieten van de natuur in het algemeen is dé hype van het afgelopen jaar. En in goed gezelschap zijn deze recreatieve activiteiten nog aanlokkelijker! In Beringen promoten ze daarom een nieuw concept. Schepen van recreatie Jessie De Weyer legt het wandelinitiatief uit. “De wandelcentrale werd in het leven geroepen door Avansa (vroeger Vormingplus Limburg). Samen met RIMO vzw en de stad Beringen gaan we op zoek naar wandelmaatjes die nieuwe mensen willen leren kennen via een creatief concept.” [naar artikel]
De bekende brasserie Dikke Mee in het Antwerpse Nachtegalenpark die een tijd verzegeld is geweest, krijgt nieuwe uitbaters en een nieuwe naam. Ondernemersduo Raphaël Helsmoortel en Serge Frank blazen een frisse wind door de zaak met hun nieuwe concept Woods, een Frans-Belgische keuken waar vlees een speciale plek krijgt op het menu. “We creëren een gezellige brasserie in oude Parijse stijl.” [naar artikel]
Het openbaar ministerie in Turnhout heeft een gevangenisstraf van vier jaar gevorderd tegen de voormalige uitbater van een brasserie in Oud-Turnhout. [naar artikel]
In Beringen kan je sinds vanavond en dat nog tot 3 januari een lichtwandeling maken in en rond de voormalige mijnsite. BeringenBeBright is een ode aan de grandeur van de voormalige mijnsite. [naar artikel]
Tim Colman (44) en Lieven Detaellenaere (45), de voormalige uitbaters van de ingestorte brasserie ‘t Heerehuys in Sint-Niklaas, openen begin volgend jaar de deuren van hun nieuwe bed and breakfast nabij het Spaanse Malaga. Na een intense periode van achttien maanden besliste het duo om hun geliefkoosde zaak niet meer te heropenen. [naar artikel]
Onbekenden hebben maandagnacht een aanslag gepleegd aan de bekende voormalige brasserie Dikke Mee in het Antwerpse Nachtegalenpark. De voordeur raakte volledig vernield door de knal. Enkele maanden geleden heropende de zaak onder nieuwe eigenaars, die niets te maken hebben met het verleden. “Het is enorm spijtig dat we ondanks al het harde werk geconfronteerd worden met zaken waar we helemaal niets mee te maken hebben”, reageert een van de zaakvoerders. [naar artikel]
Genieten in Beringen centrum van foodtrucks, beachbar, veganmarkt, kidsfun, avondmarkt en elke dag een mooi programma voor elk wat wils! [naar artikel]
In één van de ophaalgebouwen op de voormalige mijnsite be-Mine opende Beringenaar Orhan Gurbulak (42) donderdagavond zijn brasserie met ijssalon Mia Mensa. De investering bedroeg 1,6 miljoen euro. [naar artikel]
Een mama die met haar dochtertje wou genieten van een terrasje op de Zeedijk in Nieuwpoort-Bad, kreeg te horen dat ze direct weer moest vertrekken.... [naar artikel]
Bar Batoo: de naam verwijst naar de boten in de Bocholtse passantenhaven. In het interieur zie je hints naar de scheepswerf die er ooit lag. De keuken is vooral een bistrokeuken met net dat tikkeltje meer. [naar artikel]
Na de geslaagde editie van de lichtwandeling Beringen Be Bright in en rond be-MINE door Toerisme Beringen en CC Beringen vorig jaar, kan je nu tijdens de kerstvakantie genieten van ‘Buiting in ’t licht’. Met dit lichtkunstproject in de open ruimte zet CC Beringen enkele bijzondere locaties en gebouwen in de deelkern Paal in de kijker. [naar artikel]
De kans is groot dat je zelf regelmatig in een brasserie belandt voor een snelle hap, maar welke is nu écht de beste? Sterrenchef Luc Bellings trekt elke maand op pad om één gerecht in vijf brasserieën te proeven en te beoordelen. Deze maand bestelt hij spaghetti bolognese in Gent, Brugge, Antwerpen, Hasselt en Brussel. “Uitzonderlijke kwaliteit op deze locatie!” [naar artikel]
Zin in een pauze op een historische locatie? Overweeg dan een halte op het terras van brasserie Infirmerie in Tongeren. Je kan er genieten van een snelle hap, een diner of gewoon een goed glas. [naar artikel]
De voormalige brasserie Agter de Weyreldt in Herselt staat te koop. Op de website Biddit kan er vanaf 20 januari geboden worden. De startbod staat op 300.000 euro. “De verkoop is om persoonlijke redenen”, zegt eigenares Britt Nys. [naar artikel]
Ondanks een strijd van de buurt en het Deurnese districtsbestuur is De Kaasboerin niet meer. Deze week zijn de afbraakwerken aan de bekende brasserie begonnen. Eind volgend jaar al nemen de eerste residenten hun intrek in de 22 nieuwe appartementen. [naar artikel]
Naast realityster, uitbater van een tattooshop, bedenker van een cosmeticalijn en lifecoach is Fabrizio Tzinaridis nu ook zaakvoerder van een restaurant in Beringen. Veel gerechten op de kaart van ‘The Greek’ zijn genoemd naar Griekse goden. Wij zochten uit of ze die goddelijke status waard zijn. [naar artikel]
Kiwanis Beringen bestaat 25 jaar en dat werd gevierd met een academische zitting en receptie op het stadhuis van Beringen. Tegelijk overhandigde het Kiwanis-bestuur een cheque van 5.000 euro aan Christophe Dirix, directeur van De Brug in Beringen, een school voor buitengewone kinderen. Het geld zal gebruikt worden voor zaken waar alle leerlingen van kunnen genieten. [naar artikel]
Vanavond op de gemeenteraadszitting van Beringen wordt een voorstel van de nieuwe samenstelling van de sportraad bekendgemaakt. Daarnaast wil de lokale politieke partij Interactief Beringen, die bestaat uit de voormalige leden van de partij Be.One, een verzoekschrift brengen met betrekking tot de veiligheid van de Beringse moslimgemeenschap. En ook de verlenging van het engagement van de Stad Beringen als pleegzorgstad ligt voor ter goedkeuring. Dit allemaal en nog veel meer kan je hier live volgen vanaf 19.00 uur. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.