Sporza

"Dit was gewoon penalty": Vanaken baalt om niet-gefloten strafschop

08/02/2024 - 13:00
"2-0 had evengoed 3-0 kunnen zijn. In minuut 71 schreeuwde Club Brugge om een strafschop nadat Union-speler Charles Vanhoutte zich liet verrassen door Hans Vanaken. "Volgens mij was het gewoon penalty", aldus de middenvelder, die ook nog beredeneerd reageerde op enkele opvallende uitspraken van ex-ref Boucaut."

1. Wat penalty? Hoe penalty? Waar penalty? Teo schenkt Anderlecht zege met denkbeeldige strafschop (07/04/2018 - Het Laatste Nieuws)

Anderlecht verdiende de zege op basis van een goede eerste helft. Toen het schip leek te vergaan na de rust werd paars-wit bijgestaan door ref... [naar artikel]

2. "Dit was gewoon penalty": Club Brugge baalt om niet-gefloten strafschop op Vanaken (07/02/2024 - Sporza)

2-0 had evengoed 3-0 kunnen zijn. In minuut 71 schreeuwde Club Brugge om een strafschop nadat Union-speler Charles Vanhoutte zich liet verrassen door Hans Vanaken. "Volgens mij was het gewoon penalty", aldus die laatste. [naar artikel]

3. "Dit was gewoon penalty": Vanaken baalt om niet-gefloten strafschop en reageert op "babyface"-uithaal Boucaut (07/02/2024 - Sporza)

2-0 had evengoed 3-0 kunnen zijn. In minuut 71 schreeuwde Club Brugge om een strafschop nadat Union-speler Charles Vanhoutte zich liet verrassen door Hans Vanaken. "Volgens mij was het gewoon penalty", aldus de middenvelder, die ook nog beredeneerd reageerde op enkele opvallende uitspraken van ex-ref Boucaut. [naar artikel]

4. "Dit was gewoon penalty": Vanaken baalt om niet-gefloten strafschop (08/02/2024 - Sporza)

5. "Dit was gewoon penalty": Club baalt om niet-gefloten penalty op Vanaken, die reageert op uithaal Boucaut (07/02/2024 - Sporza)

6. "Dit was gewoon penalty": Vanaken baalt om niet-gefloten penalty en reageert op uithaal Boucaut (07/02/2024 - Sporza)

7. Vanaken: “Ik zou penalty nooit gefloten hebben” - Derijck: “Alleen de ref vond dit strafschop” (03/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

Hans Vanaken had niet de minste moeite om toe te geven dat Club Bruggen een wel erg goedkope penalty kreeg in Kortrijk. Vergoote bestrafte een vederlichte duw van Derijck tegen de schouder van Sobol in het Guldensporenstadion. Vanaken zette om en boog zo de scheve situatie voor Club na de opener van Gano helemaal om. [naar artikel]

8. Werd Club strafschop ontzegd? Vanaken en co ontstemd: “Dit was zuivere penalty” (08/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Opschudding in de 72ste minuut op Jan Breydel. Hans Vanaken, en bij uitbreiding heel Club Brugge, schreeuwden om een strafschop na contact tussen de Club-kapitein en Charles Vanhoutte. Zowel ref als VAR wuifden het protest echter weg. [naar artikel]

9. Huisref Tim Pots geeft Vanaken en Club gelijk: “Strafschop ja, maar voor cheap penalty’s komt de VAR niet tussen” (08/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Ja, Hans Vanaken en Club Brugge hadden een strafschop moeten krijgen. Maar het was een correcte beslissing van de VAR om Van Driessche niet naar het scherm te roepen. “Voor goedkope strafschoppen mag de VAR niet interveniëren”, zegt huisref Tim Pots. [naar artikel]