Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

Live - Biden noemt Trumps uitspraken over NAVO ‘on-Amerikaans’ en ‘dom’

14/02/2024 - 06:50
"Geen omschrijving gevonden."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Biden noemt Trumps uithaal naar NAVO “walgelijk en gevaarlijk”: “Hij zal regeren als een dictator” (12/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

De Amerikaanse president Joe Biden (81) heeft gereageerd op de grove uitspraken van zijn Republikeinse rivaal Donald Trump (77). Die laatste ging zaterdag fel tekeer tijdens een campagnebijeenkomst en zei dat hij Rusland zou aanmoedigen om “te doen wat het wil” met bepaalde NAVO-landen. Biden noemt Trumps uitlatingen “walgelijk en gevaarlijk”. “Als hij terug aan de macht komt, zal hij regeren als een dictator”, zegt de president in een verklaring. [naar artikel]


2. Vooruit-top noemt uitspraken Rousseau nu toch ‘racistisch en seksistisch’ (20/11/2023 - De Standaard)

De dronken uitspraken waarvoor Conner Rousseau vorige week ontslag nam als voorzitter van Vooruit, waren ‘racistisch en seksistisch’. Dat zegt zijn opvolgster Melissa Depraetere. Tot dusver klonk het enkel dat die uitspraken ‘fout’ waren, nu noemt ze de woorden van haar voorganger dus ook ‘racistisch’. [naar artikel]


3. Live - Biden noemt Poetin ‘een paria’ die de oorlog in Oekraïne ‘duidelijk verliest’ • ‘Prigozjin wilde leiding over Russisch leger’ (28/06/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


4. Joe Biden messcherp voor Donald Trump na NAVO-uitspraken: "Dom, gevaarlijk en on-Amerikaans" (13/02/2024 - VRT NWS)

Amerikaans president Joe Biden heeft de uitspraken van Donald Trump over de NAVO scherp veroordeeld. Dat Trump Rusland zou aanmoedigen om wanbetalers binnen de NAVO binnen te vallen, kan er bij Biden niet in. Hij stelde de partijgenoten van Trump in het Amerikaanse parlement voor het dilemma: “Ga je achter Amerika staan of achter Trump?” [naar artikel]


5. Europese politici keuren NAVO-uitspraken Donald Trump af (12/02/2024 - Knack)

In Europa regent het misnoegde reacties op de NAVO-uitspraken van Amerikaans presidentskandidaat Donald Trump. The post Europese politici keuren NAVO-uitspraken Donald Trump af appeared first on Knack. [naar artikel]


6. Live - Joe Biden: ‘NAVO is meer dan ooit verenigd’ • Zelensky: ‘Reëel risico op chemische aanval’ (24/03/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


7. Live - Biden: Amerikaanse betrokkenheid bij NAVO is ‘heilig’ • ‘Verdwenen’ Russische defensieminister duikt weer op (26/03/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


8. ‘De schade is eigenlijk al niet meer te herstellen’: David Criekemans over Donald Trumps NAVO-uitspraken (12/02/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


9. Live - Joe Biden spreekt pers toe: ‘NAVO is meer dan ooit verenigd’ • Zelensky: ‘Reëel risico op chemische aanval’ (24/03/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


10. Joe Biden nog ‘fit’ genoeg voor presidentschap na medische controle (17/02/2023 - Express)

De president van de Verenigde Staten ondergaat elk jaar een medische controle. Gisteren was Biden voor de tweede keer aan de beurt. De dokter noemt hem ‘fit’ en ‘krachtig’. In het nieuws: Kevin O’Conner, de vaste arts van Biden, oordeelde dat hij “een gezonde, vitale tachtigjarige man is, in staat om de taken van het […] [naar artikel]


11. Live - NAVO noemt Rusland ‘belangrijkste bedreiging voor vrede en stabiliteit’ • ‘Oekraïne kan op ons rekenen zolang dat nodig is’ (29/06/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


12. Live - Biden belooft Zelensky ‘geavanceerde luchtverdedigingssystemen’ • Oekraïne noemt Rusland ‘terroristische staat’ (11/10/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


13. Live - Poolse minister noemt NAVO-troepen in Oekraïne ‘niet ondenkbaar’ • Britse defensieminister in Kiev ‘om alarm te luiden’ (08/03/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


14. Amerikaans president Joe Biden: ‘Wij willen geen oorlog tussen de NAVO en Rusland’ (01/06/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


15. Live - Biden: ‘Poetin is oorlogsmisdadiger’, Kremlin noemt uitlating ‘onvergeeflijk’ (16/03/2022 - De Morgen)

Lees de belangrijkste ontwikkelingen over de oorlog in Oekraïne hieronder in de liveblog. Download de app van De Morgen en krijg meteen een bericht bij belangrijk nieuws. [naar artikel]


16. Trump haalt uit naar ‘staatsvijand’ Biden (04/09/2022 - De Tijd)

10:18 Na de publieke aanval van Amerikaanse president Joe Biden reageert zijn voorganger fors. Donald Trump noemt hem ‘een vijand van de staat.’ [naar artikel]


17. VS-monstersubsidies bedreigen ook de EU: ‘Biden zet de turbo op Trumps ‘Buy American’-beleid’ (05/12/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


18. Live - NAVO-chef waarschuwt voor ‘volledige oorlog’ tussen NAVO en Rusland: ‘Werken iedere dag om dat te voorkomen’ (09/12/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


19. Biden: ‘Ik denk niet dat we zonder chaos hadden kunnen vertrekken’ (19/08/2021 - De Morgen)

Amerikaans president Joe Biden heeft woensdag in een interview met televisiezender ABC verklaard dat het ‘onvermijdelijk’ was dat de Amerikaanse terugtrekking uit Afghanistan gepaard zou gaan met chaos. [naar artikel]


20. Live - ‘80 procent van de huizen in Marioepol verwoest’ • Biden noemt Poetin ‘moordzuchtige dictator’ (17/03/2022 - De Morgen)

Lees de belangrijkste ontwikkelingen over de oorlog in Oekraïne hieronder in de liveblog. Download de app van De Morgen en krijg meteen een bericht bij belangrijk nieuws. [naar artikel]


21. Live - President Joe Biden: ‘Finland en Zweden aanwinst voor de NAVO’ (19/05/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


22. “Het ergste is dat hij het meent": Biden noemt NAVO-uitspraken Trump “beschamend en dom” (13/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

De Amerikaanse president Joe Biden vindt dat zijn voorganger Donald Trump “gevaarlijke en beschamende” uitspraken gedaan heeft over de NAVO. “Zo lang ik president ben, zal het bondgenootschap iedere centimeter van het grondgebied verdedigen als Poetin een bondgenoot aanvalt.” Hij noemde de afspraken binnen de NAVO een “heilige verbintenis” en verweet Trump dom te zijn. [naar artikel]


23. College van hoven & rechtbanken noemt ‘opruiende uitspraken’ van politici over Reuzegom-arrest ‘onaanvaardbaar’ (02/06/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


24. Live - Biden wil uitspraken over Poetin niet terugnemen: teken van ‘morele verontwaardiging’ (28/03/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!