Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

Lindsy ontdekte bij toeval dat ze al bijna twee jaar geen energieafrekening krijgt, en ze is niet de enige: “Wat als ik straks duizenden euro’s moet betalen?”

19/02/2024 - 06:30
"Lindsy Geboers krijgt al sinds juni 2022 geen elektriciteitsafrekening meer en vreest duizenden euro’s te moeten bijbetalen. De oorzaak: het softwareprobleem bij Fluvius waar op dit moment nog altijd 3.500 klanten slachtoffer van zijn. “Het gaat helaas om complexe en tijdsintensieve materie.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Lindsy ontdekte bij toeval dat ze al bijna twee jaar geen energieafrekening krijgt, en ze is niet de enige: “Wat als ik straks duizenden euro’s moet betalen?” (19/02/2024 - Het Nieuwsblad)

Lindsy Geboers krijgt al sinds juni 2022 geen elektriciteitsafrekening meer en vreest duizenden euro’s te moeten bijbetalen. De oorzaak: het softwareprobleem bij Fluvius waar op dit moment nog altijd 3.500 klanten slachtoffer van zijn. “Het gaat helaas om complexe en tijdsintensieve materie.” [naar artikel]


2. Maandelijkse energieafrekening mogelijk sinds april, maar enkel bij grote leveranciers: wanneer zal het overal een optie zijn? (23/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Sinds 1 april moeten energieleveranciers hun klanten de optie bieden om maandelijks een afrekening te betalen. Geen voorschot dus, maar een afrekening voor hun reële verbruik van die maand. In tijden van erg onstabiele prijzen kan je zo op het einde van het jaar een gepeperde afrekening vermijden. Alleen blijkt die optie tot maandelijkse afrekening nog niet bij alle leveranciers mogelijk. Mijnenergie.be bestudeert de zaak van naderbij. [naar artikel]


3. Is een maandelijkse energieafrekening een goed idee? ‘Wie moeilijk rondkomt, zet mogelijk niet genoeg opzij’ (12/04/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


4. Gezin van drie krijgt energieafrekening van 17.000 euro in de bus, maar dat is volgens Fluvius geen vergissing (31/05/2023 - Gazet van Antwerpen)

Een energieafrekening van net geen 17.000 euro, dat kregen Yannick Piessens (28) en Tatiana Ysewyn (33) uit Sint-Niklaas voorgeschoteld van hun energieleverancier. Het koppel en hun zoontje zouden viermaal zoveel gas en dubbel zoveel stroom verbruikt hebben als een doorsnee gezin van drie. Onmogelijk, klinkt het. Nochtans is het volgens Fluvius geen vergissing. [naar artikel]


5. Maandelijkse energieafrekening vanaf vandaag bij álle leveranciers verplicht: voor welk type contract is dat een slim idee? (01/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

Almaar meer gezinnen ruilen het klassieke systeem met voorschot- en slotfactuur in voor een maandelijkse afrekening. Die optie is vanaf vandaag trouwens verplicht bij elke energieleverancier. De voor- en nadelen ervan hangen sterk af van de tariefformule van het contract dat je bij jouw leverancier hebt afgesloten. Mijnenergie.be wijst je de weg. [naar artikel]


6. Lindsy ontdekt dat ze al bijna 2 jaar geen energieafrekening krijgt: “Ik had het misschien nooit geweten” (19/02/2024 - Het Belang van Limburg)

Lindsy Geboers krijgt al sinds 2022 geen eindafrekening voor haar elektriciteitsverbruik. Ze vreest dat ze duizenden euro’s zal moeten bijbetalen. “Misschien zijn er veel andere mensen die in mijn situatie zitten, maar dat zelf nog niet door hebben.” [naar artikel]


7. Een droomreis zonder je blauw te betalen: Femke ontdekte Peru. “We overnachtten telkens voor 20 euro” (21/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Of het nu in Amerika, Indonesië of Peru is: globetrotters Femke (26) en Jasper (28) vertoeven nergens liever dan tussen de locals. Heel mooi meegenomen: het maakt je verre reis een pak goedkoper. Femke vertelt over hun meest recente avontuur naar Peru, en deelt haar beste budgettips. “Surf naar de lokale website van de kleinere vliegtuigmaatschappijen. Toen we de website in het Spaans bekeken in plaats van het Engels, bleek onze vlucht plots goedkoper.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!