16:00 Het ideale gerecht om een geslaagd feestdiner mee af te sluiten? Roomijs met ganache en pruimencompote, een recept van Sabato-sterrenchef Nicolas Misera. [naar artikel]
Zelf vers ijs én koekjes maken? Lijkt een huzarenstukje, maar in het geval van dit frambozenijs met kletskopjes is het een makkie. Slechts twee... [naar artikel]
Ben jij ook zo'n 'geen feest zonder dessert'-type? Met dit recept pak je iedereen in én je moet er amper moeite voor doen. Afwerking is key: de... [naar artikel]
De Italiaanse restaurantuitbater Aldo Campeol, ook wel bekend als de uitvinder van het wereldberoemde dessert tiramisu, is op 93-jarige leeftijd overleden. Campeol was de eigenaar van het restaurant ‘Le Beccherie’, gelegen in de stad Treviso in het noordoosten van Italië. Daar zou de man samen met zijn vrouw Alba en chef Roberto Linguanotto het recept hebben bedacht voor het traditioneel Italiaanse dessert, dat al snel door koks over de hele wereld werd overgenomen. [naar artikel]
Is er een zaligere manier om de dag te starten dan met een brunch? Echt niet. En al helemaal niet wanneer je een zelfgemaakt, vers gebak op de ontbijttafel kunt zetten. Eet de chocoladevlecht met frambozen en room voor een decadente kickstart of transformeer tot een dessert met een bolletje roomijs. Yummy! [naar artikel]
Een ijshuis met vers bereid roomijs had Appelsveer al, maar met ‘Ollibolli’ heeft het restaurant nu ook een eigen ijsmerk. [naar artikel]
Hoe warmer de zomer, hoe vaker we de termen gelato en gelateria zien opduiken. Verdringt deze Italiaanse versie van ijs stilaan ons Belgische roomijs? [naar artikel]
Hoe warmer de zomer, hoe vaker we de termen gelato en gelateria zien opduiken. Verdringt deze Italiaanse versie van ijs stilaan ons Belgische roomijs? [naar artikel]
20:34 De Belgische toezichthouder van de voedingsindustrie FAVV roept opnieuw roomijs terug omdat er te veel ethyleenoxide in zit. Het kankerverwekkende pesticide wordt al ruim een jaar aangetroffen in Belg... [naar artikel]
Twee ingrediënten en een minimum aan bereidingstijd: we breken records met onze Billiestrojka. In principe werkt het met elke smaak roomijs, maar de cherry on top krijg je automatisch als je het met kersenroomijs maakt. Heb je meer gasten aan tafel, zet dan gewoon een bolletje ijs voor ieders neus en de fles ijskoude wodka kan integraal mee geserveerd worden. [naar artikel]
Roomijs zachter laten worden om beter te kunnen scheppen? Laat het ijs niet te veel ontdooien. Je zou er flink ziek van kunnen worden, zo waarschuwen experts. [naar artikel]
Een ijsje moet in de eerste plaats lekker zijn. De één houdt meer van waterijs, de ander van roomijs. Met een groot verschil in calorieën: een... [naar artikel]
De Nederlandse Chef-kok Rutger van der Weel heeft zijn nieuw dessert vernoemd naar Max Verstappen. Het staat op de kaart in zijn restaurant Katseveer bij Wilhelminadorp. Het dessert kreeg de naam ‘Max33’. [naar artikel]
Tot nu toe, was het eten bij TJOP's een beetje teleurstellend voor de jury. Kan het dessert nog iets goedmaken? [naar artikel]
Op nationale dessertdag kan een smakelijk dessert natuurlijk niet ontbreken. Een appelcake past perfect in het seizoen en is snel klaar. Maar met welke soort appels bak je die cake het best? [naar artikel]
Dit makkelijke dessert kan je de avond op voorhand al klaarmaken en een nachtje laten opstijven in de koelkast. Het zoete van de mango is een [naar artikel]
Geen zin in een saaie chocoladereep, maar wel nood aan een zoete lekkernij? Maak dan truffels als dessert. Meer dan wat chocolade smelten en er... [naar artikel]
Een dessert en digestiefje in één cake, die zich qua smaken perfect leent om op te peuzelen na een paar uur in de herfstige buitenlucht? Daar heb je volgens Karel Roels, groentechef bij Aardig in Gent, onder meer een pompoen, speculaaskruiden, Baileys en een beetje baktalent voor nodig. [naar artikel]
Wat nog lekkerder is dan een smoothie met vers fruit drinken? Hem oplepelen, samen met lekker verse frambozen en braambessen, natuurlijk. Dit supermakkelijke recept voor een hippe smoothiebowl is een ideaal tussendoortje of gezond dessert.i [naar artikel]
Gepureerde kikkererwten met een scheut olijfolie en citroensap? Klinkt heerlijk bij het aperitief maar tegenwoordig wordt het in De Verenigde Staten ook gegeten als dessert. [naar artikel]
Appelmoes met kip en patatjes: het staat waarschijnlijk bij veel Vlamingen regelmatig op tafel. Niets gaat boven een zelfgemaakte compote, - met of zonder grote stukken appel - maar komt appelmoes uit een bokaal in de buurt van verse? Luc Bellings proeft 10 kant-en-klare versies uit de supermarkt én deelt een exclusief recept om zelf de lekkerste compote te maken. Is er een merk dat hem kan bekoren? “Een appelcompote zonder suiker is als frieten zonder zout.” [naar artikel]
Niet alleen Mitchell, maar ook zijn dessert valt in de smaak. [naar artikel]
Het was je allicht nog nooit opgevallen maar zelfs in grote ijssalons in Italië - waar ze zowat àlle smaken hebben - verkopen ze geen roomijs met druivensmaak. Er doen heel wat geruchten de ronde over waarom ijsfabrikanten zich hier niet aan wagen, maar Thrillist heeft de échte reden gevonden. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.