Het Europees Parlement wil iets doen aan de voedselverspilling. Elk jaar gaat in Europa 88 miljoen ton voedsel verloren, of 173 kg per persoon. De Belgen verspillen gemiddeld 345 kg voedsel per jaar, enkel de Nederlanders doen het nog slechter. [naar artikel]
Wereldwijd verspillen we elke seconde 79 ton voedsel. In België gooit een huishouden jaarlijks gemiddeld 88 kilogram voedsel weg. Zonde, want voedselverspilling is niet alleen funest voor het milieu en het klimaat, we voelen het ook steeds meer in onze portemonnee. Gelukkig hoef je geen grote inspanningen te doen om minder voedsel te verspillen. Slim […] Het bericht Alles uit de kast! 30 tips tegen voedselverspilling verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
2 op de 10 Limburgers gooien minstens maandelijks voeding weg die nog in de ongeopende verpakking zit. Jongeren springen het kwistigst om met voeding. Als je wat minder voedsel wil verspillen, kunnen onderstaande tips je daar bij helpen. [naar artikel]
Het voedselagentschap van de Verenigde Naties (FAO) trekt aan de alarmbel. Elk jaar gaat een derde van de wereldwijde voedselproductie verloren aan verspilling, goed voor 1,3 miljard ton voedsel per jaar. Het VN-voedselagentschap roept mensen in het kader van de feestdagen op om toch op de voedselconsumptie te letten. “In een tijd waarin bijna 1 […] [naar artikel]
In de EU wordt bijna dubbel zoveel voedsel verspild dan eerder werd geschat, blijkt uit een nieuw rapport. Elk jaar wordt nu ongeveer 153 miljoen ton voedsel in de EU verspild, en dat is meer dan de totale voedselimport. De hoeveelheid tarwe alleen al die in de EU wordt verspild, is gelijk aan ongeveer de […] [naar artikel]
De gezelligste periode van het jaar is volgens ruim de helft van de Belgen (58%) ook die waarin het meeste voedsel verspild wordt. Dat blijkt uit een onderzoek van Phenix, de app tegen voedselverspilling. [naar artikel]
Elk jaar gaat er ongeveer 2 miljoen ton voedsel verloren in Vlaanderen. Wereldwijd gaat het zelfs om 1,3 miljard ton: dat is een derde van de totale voedselproductie. "The Messy Chef" Jelle Beeckman geeft bij Radio 2 tips om minder eten te verspillen. [naar artikel]
Broccoli met een dunne steel of sla die perfect op het hamburgerbroodje past: het zijn innovaties die ervoor moeten zorgen dat we uiteindelijk minder voedsel gaan verspillen. Enkele nieuwe producten zullen allicht volgend jaar al in onze winkelrekken liggen. [naar artikel]
Jaarlijks gooien Vlamingen bijna een miljoen ton voedsel weg. Hoe houd je eten langer goed om zelf mee verspilling tegen te gaan? Tip: begin bij de... [naar artikel]
Vandaag gaat de eerste Belgische week tegen voedselverspilling van start naar een initiatief van Too Good To Go rond de ‘Internationale dag tegen voedselverspilling’ op donderdag 29 september. En dat blijkt nodig te zijn, want België is het tweede meest voedsel verspillende land in Europa, na Nederland. Gemiddeld verdwijnt er 345 kilo voedsel per persoon in de vuilbak. Hoe kan je daar makkelijk zélf iets aan doen? Too Good To Go en het FAVV delen 6 makkelijke en praktische tips. [naar artikel]
Elke dag verspilt de gemiddelde belg een kilo voedsel. Alleen Nederlanders doen het slechter. [naar artikel]
Premier Mark Rutte roept Nederlanders op te stoppen met het hamsteren van bijvoorbeeld wc-papier en voedsel. Dat is niet alleen onnodig, het treft ook “mensen die hard voor ons aan het werk zijn” en na een lange dag de schappen leeg aantreffen, zegt hij. [naar artikel]
Alle Vlaamse gezinnen gooien samen elk jaar 240.000 ton aan voedsel weg, blijkt uit een onderzoek dat Vlaams minister van Leefmilieu Schauvliege liet uitvoeren. Dat schrijft het Nieuwsblad. Elk gezin gooit jaarlijks bijna 400 euro aan voedsel weg. Minister Schauvliege wil de voedselverspilling terugdringen met 15 procent tegen 2020. [naar artikel]
Oude koffie gaat de gootsteen in, een overschot aan soep wordt doorgespoeld in het toilet, jonge kaas die een belegen indruk maakt, belandt in de afvalzak en de gekneusde tomaten in de gft-bak. Vlaamse gezinnen verspillen elk jaar 241 miljoen kilo voedsel, dat is 88 kilo per huishouden. [naar artikel]
De Nederlanders wijzen naar de Belgen als medeverantwoordelijken voor de stijgende coronacijfers in hun land. De Belgen trokken tijdens Black Friday massaal de grens over, aldus lokale media. Volgens een gedragsanalist waren liefst 60 procent van de shoppers in Eindhoven die dag Belgen. [naar artikel]
Belgen die gezond willen eten, betalen daarvoor een stuk meer dan voor ultrabewerkt voedsel, dat rijk is aan zout, suiker en vet. Dat blijkt vrijdag uit onderzoek van Sciensano. Het gezondheidsinstituut roept de Belgische autoriteiten op om onbewerkt voedsel financieel aantrekkelijker te maken. [naar artikel]
De Nederlanders wijzen naar de Belgen als medeverantwoordelijken voor de stijgende coronacijfers in hun land. De Belgen trokken tijdens Black Friday massaal de grens over, aldus lokale media. Volgens een gedragsanalist waren liefst 60 procent van de shoppers in Eindhoven die dag Belgen. [naar artikel]
Minder voedsel verspillen: het is een van de populairste voorstellen op het communicatieplatform van Youth for Climate. Een Vlaams gezin gooit dan ook elke week gemiddeld zo'n twee kilo voedsel weg. Onterecht, want met veel van dat 'afval' kan je nog heerlijke dingen maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van apeelschilchips? [naar artikel]
Nederlanders zijn arrogant en Belgen lopen achter. De clichés over Belgen en Nederlanders zijn hardnekkig. Wie bij de buren gaat wonen, moet zijn beeld bijstellen, ervoer de vernederlandste Vlaming Mick Matthys. Hij schreef er een boek over, dat deze week in Nederland verschijnt. [naar artikel]
Nieuwe cijfers tonen aan dat de gemiddelde Europeaan jaarlijks gemiddeld 173 kilo voedsel verspilt. De Belg scoort met liefst 345 kilo per persoon, of ongeveer één kilo per dag, het op één na slechtst: enkel Nederlanders doen nog meer verloren gaan. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.