Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

KIJK. Poetin zegt dat Rusland klaar is voor nucleaire oorlog: “Wapens zijn er om ze te gebruiken”

13/03/2024 - 18:00
"Vladimir Poetin (71) waarschuwt er in een interview op de Russische staatstelevisie voor dat Rusland klaar is voor een nucleaire oorlog met Oekraïne. “Wapens zijn er om ze te gebruiken”, zo klinkt het in niet mis te verstane woorden. Westerse leiders omschrijft hij in hetzelfde interview als “vampieren” met een “voorliefde voor mensenvlees”."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Poetin zegt dat Rusland klaar is voor nucleaire oorlog: “Wapens zijn er om ze te gebruiken” (13/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Vladimir Poetin (71) waarschuwt er in een interview op de Russische staatstelevisie voor dat Rusland klaar is voor een nucleaire oorlog met Oekraïne. “Wapens zijn er om ze te gebruiken”, zo klinkt het in niet mis te verstane woorden. Westerse leiders omschrijft hij in hetzelfde interview als “vampieren” met een “voorliefde voor mensenvlees”. [naar artikel]


2. ‘Wapens zijn er om ze te gebruiken’: Poetin zegt op staatstelevisie dat Rusland klaar is voor nucleaire oorlog (13/03/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


3. KIJK. Poetin zegt dat Rusland klaar is voor nucleaire oorlog: “Wapens zijn er om ze te gebruiken” (13/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Vladimir Poetin (71) waarschuwt er in een interview op de Russische staatstelevisie voor dat Rusland klaar is voor een nucleaire oorlog met Oekraïne. “Wapens zijn er om ze te gebruiken”, zo klinkt het in niet mis te verstane woorden. Westerse leiders omschrijft hij in hetzelfde interview als “vampieren” met een “voorliefde voor mensenvlees”. [naar artikel]


4. Live - Rusland veroverde nauwelijks terrein in juli • Poetin: ‘Nucleaire oorlog kent geen winnaars’ (01/08/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


5. Live - Poetin: Rusland is ‘niet gek geworden’ maar risico op nucleaire oorlog neemt wel toe, bijkomende mobilisatie momenteel ‘niet nuttig’ (07/12/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


6. President Poetin: "Risico op nucleaire oorlog stijgt, maar Rusland is niet gek" (08/12/2022 - VRT NWS)

"De dreiging van een nucleaire oorlog is groter geworden, maar Rusland is niet gek. Wij gaan niet als eerste nucleaire wapens inzetten." Dat was de boodschap van de Russische president Vladimir Poetin tijdens een jaarlijkse vergadering van de mensenrechtenraad in Rusland. Daarnaast zei hij dat het conflict met Oekraïne wel eens "een lang proces" zou kunnen zijn. [naar artikel]


7. Poetin huldigt twee nucleaire onderzeeërs in: “Rusland bereidt zich voor op grootschalige oorlog tegen NAVO” (12/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

De Russische president Vladimir Poetin heeft gisteren twee nieuwe kernduikboten ingehuldigd op een scheepswerf in Severodvinsk. Hij maakte ook zijn voornemen bekend om de Russische marine verder uit te bouwen en uit te breiden naar gebieden buiten Oekraïne en Oost-Europa. Poetin zou daarmee zijn capaciteit om het Westen te bedreigen willen versterken. [naar artikel]


8. LIVE. Poetin beveelt leger nucleaire afschrikkingsmiddelen op scherp te zetten - Oekraïne en Rusland gaan onderhandelen bij grens Wit-Rusland - Oekraïne (27/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

De vierde dag van de Russische invasie in Oekraïne. Terwijl de gevechten doorgaan en mensen massaal Oekraïne ontvluchten, heeft het land ingestemd met vredesonderhandelingen met Rusland. Een Russische en een Oekraïense delegatie zullen elkaar ontmoeten aan de grens tussen Oekraïne en Wit-Rusland. Iets daarvoor had de Russische president Vladimir Poetin verklaard de “ontradingsmacht” van het Russische leger, die een nucleaire component bevat, in paraatheid te brengen. Volg alle laatste ontwikkelingen in onze liveblog. [naar artikel]


9. Rusland heeft nucleaire wapens overgedragen aan Wit-Rusland: “Het is gebeurd”, zegt Poetin (16/06/2023 - Het Belang van Limburg)

“Het is gebeurd, de eerste nucleaire wapens zijn geleverd op het grondgebied van Wit-Rusland.” Dat heeft Russisch president Vladimir Poetin vrijdag gezegd op een economisch forum in Sint-Petersburg. [naar artikel]


10. Live - NAVO-landen bespreken extra wapenleveringen • Biden ‘denkt niet’ dat Poetin nucleaire wapens zal gebruiken (12/10/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!