Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
VRT NWS

Oekraïne blijft met drones onrust zaaien op Russisch grondgebied: opnieuw olieraffinaderij geraakt

17/03/2024 - 07:30
"Rusland en Oekraïne hebben elkaar vannacht wederzijds zwaar bestookt met drones. Volgens Rusland haalde het in totaal 35 Oekraïense drones uit de lucht in verschillende regio's. Onder meer in de buurt van de grootste luchthaven van Moskou werd een drone neergehaald en niet ver van de Krim is een olieraffinaderij beschadigd."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Oekraïne blijft met drones onrust zaaien op Russisch grondgebied: opnieuw olieraffinaderij geraakt (17/03/2024 - VRT NWS)

Rusland en Oekraïne hebben elkaar vannacht wederzijds zwaar bestookt met drones. Volgens Rusland haalde het in totaal 35 Oekraïense drones uit de lucht in verschillende regio's. Onder meer in de buurt van de grootste luchthaven van Moskou werd een drone neergehaald en niet ver van de Krim is een olieraffinaderij beschadigd. [naar artikel]


2. Live - ‘Russisch oorlogsschip in Zwarte Zee tot zinken gebracht’ • Ook andere aanvallen op Russisch grondgebied (05/03/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


3. Opnieuw brand in Russische olieraffinaderij: ene na andere opslagtank gaat op in vlammen (05/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Er is vrijdag opnieuw brand uitgebroken in een olieraffinaderij in het plaatsje Ilski bij de Zuid-Russische stad Krasnodar. Dat is al de tweede dag op rij, want ook gisteren stond daar een opslagtank in brand na een drone-aanval. De voorbije dagen gaat in het zuiden van Rusland het ene na het andere oliedepot op in vlammen. Mogelijk heeft dat te maken met het langverwachte lenteoffensief van Oekraïne. [naar artikel]


4. LIVE OEKRAÏNE. Rechterhand Poetin duikt plots weer op - Opnieuw aanval op Russische olieraffinaderij, beelden tonen explosie (15/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

In het Verre Oosten van Rusland zijn donderdagavond om 21 uur Belgische tijd de stembureaus geopend voor de presidentsverkiezingen. De volgens critici oneerlijke verkiezingen zijn verspreid over drie dagen. In een van de stembureaus dook de Russische topgeneraal Valeri Gerasimov (68) op. Het is voor het eerst in weken dat hij in het openbaar verschijnt. De Franse president Emmanuel Macron sluit dan weer niet uit dat zijn land grondtroepen naar Oekraïne zal sturen. En NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg heeft de lidstaten opgeroepen om dringend meer munitie naar Oekraïne te sturen. Volg alle updates over de oorlog in Oekraïne in onze liveblog. [naar artikel]


5. Live - Slaat Oekraïne toe op Russisch grondgebied? ‘Helikopters blazen brandstofdepot op’ (01/04/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


6. Live - Rusland detecteert Oekraïens vliegtuig boven Russisch grondgebied: oliedepot geraakt (30/04/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


7. Russen razend om blokkering van eigen stukje grondgebied: “Kan ervoor zorgen dat we sneller zonder Russisch gas vallen” (21/06/2022 - Gazet van Antwerpen)

Het zit er nu ook bovenarms op tussen Rusland en Litouwen. Inzet van de ruzie: een blokkade van Kaliningrad, een klein stukje Russisch grondgebied dat wat verscholen zit tussen Polen en Litouwen. “Dit kan ervoor zorgen dat ook België sneller zonder Russisch gas valt.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!