Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

Antwerpse ex-topman Speciale Eenheden over drama in Charleroi: “Als de dader bereid is om te sterven, is het heel gevaarlijk”

19/03/2024 - 10:20
"Carl Vorsselmans (49) was van 2011 tot 2018 hoofd van de Speciale Eenheden van de federale politie voor de provincies Antwerpen en Limburg en moest met zijn team soms bijspringen voor de collega’s van Charleroi. “Ondanks alle voorbereidingen was de geviseerde persoon blijkbaar bereid om te sterven. Hij schoot eerst naar de politie, ook al zag hij wellicht dat hij het niet zou halen. De situatie wordt dan extreem gevaarlijk.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Antwerpse ex-topman Speciale Eenheden over drama in Charleroi: “Als de dader bereid is om te sterven, is het heel gevaarlijk” (19/03/2024 - Gazet van Antwerpen)

Carl Vorsselmans (49) was van 2011 tot 2018 hoofd van de Speciale Eenheden van de federale politie voor de provincies Antwerpen en Limburg en moest met zijn team soms bijspringen voor de collega’s van Charleroi. “Ondanks alle voorbereidingen was de geviseerde persoon blijkbaar bereid om te sterven. Hij schoot eerst naar de politie, ook al zag hij wellicht dat hij het niet zou halen. De situatie wordt dan extreem gevaarlijk.” [naar artikel]


2. Speciale eenheden vielen eerst binnen in verkeerde huis bij 70-jarige moeder van Brusselse sp.a-politica‘Ik zag er blijkbaar gevaarlijk uit’ (29/03/2019 - De Morgen)

De familie van de Brusselse sp.a-politica Fadoua El Ouakili dient klacht in bij het Comité P. Na de schietpartij van zaterdag in Laken belegerden speciale eenheden eerst het verkeerde huis. ‘Ik zag mijn moeder, zeventig jaar, op tv met handboeien om’, zegt El Ouakili. ‘Bij ons thuis zijn verschillende deuren ingetrapt.’ [naar artikel]


3. Speciale autogordel dragen als je zwanger bent? “Gevaarlijk en compleet nutteloos”, zegt nieuw onderzoek (09/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

Zwangerschapsgordels, die beloven om baby’s te beschermen bij auto-ongevallen, doen meer kwaad dan goed. Dat blijkt uit een nieuwe studie van Touring. “De impact op de buik en de bekken is tot onze verbazing juist zwaarder bij een botsing”, klinkt het. De mobiliteitsorganisatie vertelt hoe zoiets mogelijk is én hoe een zwangere vrouw zich dan wel best vastklikt. [naar artikel]


4. Als het écht gevaarlijk wordt, komen zij ter plaatse: wie zijn de speciale eenheden die nu een man verloren? (18/03/2024 - Het Belang van Limburg)

Een bijna-doodervaring tijdens hun opleiding, een gewapende inval of een undercoveroperatie. Ze zijn veel gewend, de speciale eenheden van de federale politie. Maar manschappen verliezen? Dat niet. [naar artikel]


5. Man die zich verschanste in eigen huis aangehouden door speciale eenheden in Mettet, nabij Charleroi (03/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

De man die zich donderdagnamiddag verschanste in zijn huis in het centrum van Mettet, in de provincie Namen, is aangehouden door de speciale eenheden van de federale politie. Dat verneemt Belga donderdagavond. De man zou donderdagnamiddag normaal gezien naar een psychiatrische afdeling van een ziekenhuis worden gebracht. [naar artikel]


6. Agent van speciale eenheden overleden na huiszoeking in Charleroi, tweede agent en schutter in kritieke toestand (18/03/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


7. Na agent van speciale eenheden ook verdachte overleden na huiszoeking Charleroi, tweede agent nog in kritieke toestand (18/03/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


8. ▶ Na agent van speciale eenheden ook verdachte overleden na huiszoeking Charleroi - volg de persconferentie (18/03/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!