Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

Nieuwe vergunning voor luchthaven Zaventem: minister Zuhal Demir (N-VA) gaat niet voor verbod op nachtvluchten

29/03/2024 - 11:30
"Geen omschrijving gevonden."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Nieuwe vergunning voor luchthaven Zaventem: minister Zuhal Demir (N-VA) gaat niet voor verbod op nachtvluchten (29/03/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


2. Demir houdt vast aan nachtvluchten vanop Zaventem, maar van nieuwe vergunning wordt niemand echt blij (30/03/2024 - Het Belang van Limburg)

De vergunning die minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) aflevert aan de luchthaven van Zaventem zoekt een evenwicht tussen economie en leefbaarheid, en maakt uiteindelijk niemand blij. [naar artikel]


3. De ene luchthaven is de andere niet: waarom Frankfurt makkelijker zonder nachtvluchten kan dan Zaventem (15/07/2023 - VRT NWS)

Het heeft geen zin om Brussels Airport te vergelijken met omliggende luchthavens die nachtvluchten verbieden. Dat zegt transporteconoom Wouter Dewulf (UAntwerpen). Gisteren stelde minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) voor om zulke nachtvluchten op Zaventem volledig af te schaffen. Daarbij verwees hij naar het succes van Frankfurt Airport. “Dat is appels met peren vergelijken. Zaventem heeft cargovluchten nodig, Frankfurt niet.” Dewulf schiet het voorstel van Gilkinet dan ook volledig af. [naar artikel]


4. Minister Gilkinet wil totaalverbod op nachtvluchten op Zaventem (14/07/2023 - Het Belang van Limburg)

De lawaaierigste vliegtuigen zijn niet langer welkom op Brussels Airport. ’s Nachts mag geen enkel vliegtuig nog opstijgen of landen. In de strijd tegen de geluidsoverlast legt minister van Mobiliteit Gilkinet een drastisch voorstel voor aan de regering. [naar artikel]


5. Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) wil alle nachtvluchten vanop Zaventem afschaffen (14/07/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


6. ‘Not in my backyard’ nooit ver weg: meer nachtvluchten in Luik, terwijl minister Gilkinet ze in Zaventem wil verbieden (17/07/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


7. Brussels Airport heeft ondanks 5.500 bezwaren en resem negatieve adviezen nieuwe vergunning van onbepaalde duur op zak: Demir verbiedt nachtvluchten niet (29/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft Brussels Airport een nieuwe omgevingsvergunning verleend. De huidige loopt in juli af, waardoor een nieuwe vergunning nodig was om activiteiten op de luchthaven te mogen blijven uitvoeren. Demir legt Brussels Airport wel flink wat voorwaarden op, al komt er wel geen verbod op nachtvluchten. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!