Een gekookt eitje bij het paasontbijt, eieren verven of natuurlijk paaseieren zoeken. Op de meeste paastafels zullen ze niet ontbreken. Maar hoe gezond zijn eieren eigenlijk? En kan je er te veel van eten? Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Nederlandse Voedingscentrum, vertelt het ons. [naar artikel]
Of je ze nu bij voorkeur zachtgekookt, gepocheerd of in een omelet eet: iedere Belg lust graag een eitje. Over dat populaire voedingsmiddel bestaan er ook veel misverstanden. Waar de ene gelooft dat élke dag een eitje eten gezond is, stelt de andere dat je er maximum zes per week ‘mag’. Levensmiddelenmicrobioloog Frank Devlieghere en VLAM scheiden negen feiten van fabels. “Een groene schijn in de eidooier kan je nog tegengaan.” [naar artikel]
Waar bewaar je jouw eieren? De kans is groot dat je ze in het eirekje in de koelkastdeur stopt, maar blijkbaar is dat geen goed idee. Vlatka Lake van Space Station is gespecialiseerd in het opslaan van producten en voeding. Als zij zegt dat we eieren best niet in de koelkastdeur bewaren, zijn we geneigd […] [naar artikel]
Je merkte het vast al op: in de supermarkt staan eieren meestal gewoon in de rekken en buiten de koeling. Eens thuis aangekomen zetten we ze toch... [naar artikel]
Bewaar jij je bananen het liefst ín de koelkast, terwijl je partner bij hoog en laag beweert dat die het best uit de koelkast liggen? Twijfel je nog steeds of je die vis op het juiste schap plaatst om hem niet te laten bederven? Deze koelkastdilemma’s helpt Frank Devlieghere voor eens en voor altijd de wereld uit. De professor levensmiddelenmicrobiologie en -conservering aan de UGent tipt verder ook hoe je die koelkast het meest efficiënt indeelt: “per schap of per vak is er een serieus temperatuurverschil, dat is niet zonder reden.” [naar artikel]
Boter, kaas en eieren. De heilige drie-eenheid die je bij de meeste huishoudens in de koelkast vindt. We nemen het ei voor lief, maar eigenlijk is-ie best bijzonder. Hieronder lees je alles wat je moet of wilt weten over het (paas)ei. [naar artikel]
De vereniging van Amerikaanse cardiologen waarschuwt dat een ongezond dieet waaruit je vlees schrapt, nog steeds een ongezond dieet is. Maar 'verstandig vegetarisch’ is wel degelijk beter voor je hart. [naar artikel]
Lees dit artikel: Hoe ongezond is vlees? Voor eens en voor altijd: Hoe ongezond is vlees? Door Wim Swinnen Wat is de impact van vlees op je gezondheid? Verhogen steak, spek en salami de kans op kanker en hart- en vaatziekten, zoals veel gezaghebbende voedingsdeskundigen beweren, of loopt het allemaal zo’n vaart niet? Experts staan met getrokken messen tegenover elkaar. Wie heeft er gelijk? En hoe betrouwbaar is voedingswetenschap eigenlijk? Generatie […] Lees dit artikel: Hoe ongezond is vlees? Voor eens en voor altijd: Hoe ongezond is vlees? [naar artikel]
Zorgen jouw geheimen ervoor dat je minder mentaal gezond bent? Nieuw onderzoek toont van wel. Al zijn er ook voordelen verbonden aan geheimen houden. De gemiddelde persoon heeft er dertien, legt Amerikaans onderzoeker Michael Slepian uit. Hij verklapt welke soort geheimen de meeste mensen bewaren. En vooral: hoe die onze gezondheid meestal — maar niet altijd — schaden. [naar artikel]
Hoewel we graag kwistig zijn met de kaas die we over onze spaghetti strooien, hebben we altijd nog een deel over om in de koelkast te bewaren. Toch zien we die kaas snel slecht worden, net zoals bijvoorbeeld overschotten van feta of parmezaan. Hoe houd je die zo lang mogelijk schimmelvrij en eetbaar? Kaasexpert Fréderic Van Tricht legt uit. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.