Een ‘Eeklo’ als soepje, een ‘Zomergem’-bagel, een omelet ‘Wondelgem’ en een ‘Overpoort’ als dessert? In een restaurant in India staat het allemaal op de kaart. Maak kennis met dit bijzondere eethuis waar ‘Dendermonde’ een gezonde maaltijd is, ‘Gavere’ een snelle hap en ‘Destelbergen’ een kaasplank. “De Belgische keuken is de meest complexe van Europa.” [naar artikel]
De uitbaters van Aen Tafel, een restaurant in Sint-Truiden, hebben besloten om het ijsje met de naam “rijpe negerin” meteen van de menukaart te schrappen. Ze deden dat nadat ze sinds afgelopen vrijdag overspoeld werden met boze telefoontjes en negatieve recensies. “We wilden niemand beledigen, laat staan dat wij racist zijn.” [naar artikel]
De uitbaters van Aen Tafel, een restaurant in Sint-Truiden, hebben besloten om het ijsje met de naam ‘rijpe negerin’ meteen van de menukaart te schrappen. Ze deden dat nadat ze sinds afgelopen vrijdag overspoeld werden met boze telefoontjes en negatieve recensies. “We wilden niemand beledigen, laat staan dat wij racist zijn.” [naar artikel]
Steve Boussemaere (43) werd blind op zijn tiende door een ongeval. Maar die beperking weerhoudt hem er niet van zijn passie als dj te beleven of om lekker uit te gaan eten. Hij maakte zelfs een menukaart in braille voor een restaurant, waar hij vaak eet. [naar artikel]
Zo kan het natuurlijk ook: ja, ze zijn boos dat hun zaak straks voor een maand dicht moet, maar dat betekent niet ze hun hoofd laten hangen. En dus mag er in het geval van restaurant Petrouska in Roeselare al eens een lugubere grap vallen. Zij pakken uit met een originele menukaart met enkele virologen, onze premier en de minister van Volksgezondheid in de hoofdrol. [naar artikel]
Zo kan het natuurlijk ook: ja, ze zijn boos dat hun zaak straks voor een maand dicht moet, maar dat betekent niet ze hun hoofd laten hangen. En dus mag er in het geval van restaurant Petrouska in Roeselare al eens een lugubere grap vallen. Zij pakken uit met een originele menukaart met enkele virologen, onze premier en de minister van Volksgezondheid in de hoofdrol. [naar artikel]
De poorten van de vrijheid zijn in Italië iets vroeger opengezwaaid dan bij ons. Dat moesten ze mij geen twee keer zeggen. Ik heb er een tafeltje geboekt op het terras van Trattoria Bruno Coppetta. Aan dure verfijning en dure rekeningen doen ze daar niet, maar elke schotel is er een festijn. Coppetta is mijn favoriete adres in mijn favoriete stadje, Città della Pieve, in mijn favoriete regio, Umbria, vlakbij Toscane. [naar artikel]
1.500 restaurateurs, journalisten en partners waren aanwezig op de jaarlijkse hoogmis van de Gault&Millau awards. Oost-Vlaanderen viel dit jaar ook weer uitgebreid in de prijzen met opnieuw het beste restaurant van België, de jonge chef van het jaar en de gastheer van het jaar. [naar artikel]
Burgers met wild die drijven in vetten en zouten, drankjes met vloeibaar snoep, een broodje met steak én macaroni met kaas en ham: dit zijn de meest copieuze gerechten van het Amerikaanse culinaire landschap. [naar artikel]
Koriander, you love it or you hate it. Lukas De Man (22) hoort bij die laatsten. Hij haat het kruid zo hartsgrondig dat hij een internationale mars op poten zet. “Het moet gedaan zijn met op al ons eten koriander te gooien. Dat smaakt gewoon naar zeep.” Volgens een studie proeft veertien procent van de bevolking inderdaad zeep. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.