Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

LIVE OEKRAÏNE. Zelensky: “Zonder Amerikaanse hulp verliest Oekraïne de oorlog en zullen andere staten worden aangevallen”

08/04/2024 - 01:40
"De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft zondag gezegd dat Oekraïne de oorlog tegen Rusland zal verliezen als het Amerikaanse Congres een groot militair hulppakket niet goedkeurt. “Het is moeilijk voor Oekraïne om te overleven zonder deze hulp. Als Oekraïne de oorlog verliest, zullen andere staten worden aangevallen”, zei Zelensky tijdens een videobijeenkomst. En volgens het Internationaal Atoomenergieagentschap is er aan de kerncentrale van Zaporizja een drone ontploft. Rusland wijst naar Oekraïne als schuldige en zegt dat de centrale niet beschadigd raakte. Volg alle updates over de oorlog in Oekraïne in onze liveblog."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. LIVE OEKRAÏNE. Zelensky: “Zonder Amerikaanse hulp verliest Oekraïne de oorlog en zullen andere staten worden aangevallen” (08/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft zondag gezegd dat Oekraïne de oorlog tegen Rusland zal verliezen als het Amerikaanse Congres een groot militair hulppakket niet goedkeurt. “Het is moeilijk voor Oekraïne om te overleven zonder deze hulp. Als Oekraïne de oorlog verliest, zullen andere staten worden aangevallen”, zei Zelensky tijdens een videobijeenkomst. En volgens het Internationaal Atoomenergieagentschap is er aan de kerncentrale van Zaporizja een drone ontploft. Rusland wijst naar Oekraïne als schuldige en zegt dat de centrale niet beschadigd raakte. Volg alle updates over de oorlog in Oekraïne in onze liveblog. [naar artikel]


2. Zelensky verklaart Europese Unie in krachtige speech meer dan ooit zijn liefde: “Als Oekraïne de oorlog verliest, verliest Europa” (09/02/2023 - Gazet van Antwerpen)

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft donderdag een bijzonder krachtige toespraak gegeven in het Europees Parlement. Daarin riep hij op tot solidariteit, bijkomende steun en de toetreding van zijn land tot de Europese Unie. “Als Oekraïne de oorlog verliest, verliest Europa.” [naar artikel]


3. LIVE. WHO: ruim honderd artsen en ziekenhuizen in Oekraïne aangevallen - Russische Nobelprijswinnaar met verf aangevallen op trein (08/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) meldt vandaag een grimmige mijlpaal in Oekraïne. Sinds het begin van de oorlog met Rusland zijn er ruim honderd verschillende aanvallen geteld op ziekenhuizen, ambulances en medisch personeel. Daarbij zijn minstens 73 doden gevallen en 51 mensen gewond geraakt. De Belgische regionaal WHO-chef Hans Kluge noemt het “werkelijk ironisch” dat de grimmige mijlpaal van ruim honderd aanvallen in Oekraïne gemeld wordt op Wereldgezondheidsdag. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog. [naar artikel]


4. Live - Kiev langs alle kanten aangevallen, president Zelensky weigert te vluchten: ‘Ik heb kogels nodig, geen lift’ (26/02/2022 - De Morgen)

Lees de belangrijkste ontwikkelingen over de oorlog tussen Rusland en Oekraïne hieronder in de liveblog. Download de app van De Morgen en krijg meteen een bericht bij belangrijk nieuws. [naar artikel]


5. Live - Kiev langs alle kanten aangevallen, president Zelensky weigert te vluchten: ‘Ik heb munitie nodig, geen lift’ (26/02/2022 - De Morgen)

Lees de belangrijkste ontwikkelingen over de oorlog tussen Rusland en Oekraïne hieronder in de liveblog. Download de app van De Morgen en krijg meteen een bericht bij belangrijk nieuws. [naar artikel]


6. Verschillende Oekraïense steden aangevallen door Russische raketten enkele uren na krachtige speech van Zelensky (15/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

In het centrum van Kiev hebben opnieuw twee bombardementen plaatsgevonden. Volgens burgemeester Vitali Klitsjko zijn twee appartementsgebouwen bij de aanval geraakt. Ook in andere Oekraïense steden zijn bombardementen gehoord, zo laten de lokale autoriteiten weten. [naar artikel]


7. Live. Thuisstad deelnemers Songfestival aangevallen • Zelensky bezoekt Duitsland (14/05/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Live - Zelensky en Macron vandaag samen naar Europese top in Brussel • Zelensky vraagt Parijs en Berlijn om straaljagers (09/02/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


9. Live - Zelensky belooft vergelding na dodelijke aanval op Lviv • Zelensky: ‘Kunnen op sommige plekken zelfs nog niet aan aanval dénken’ (06/07/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


10. Zelensky schuift populaire opperbevelhebber opzij, wat zijn de gevolgen voor het front? “Ik denk dat Zelensky aan damage control doet” (08/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Valeri Zaloezjny, opperbevelhebber van de Oekraïense strijdkrachten, moet plaats ruimen voor Oleksandr Syrskyi. Volgens Oekraïens president Zelensky blijft Zaloezjny wel “deel van het team”. Maar wat is nu precies de impact van zo’n personeelswissel op het hoogste niveau? Luitenant-kolonel Tom Simoens, docent geschiedenis aan de Koninklijke Militaire School, legt uit. “Er is geen andere mogelijkheid dan een grote mobilisatie.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!