Een kilo aardbeien aan 4 euro, of drie bakjes aan 5 euro? In sommige supermarkten smijten ze de aardbeien nog net niet naar je hoofd. Prima promoties volgens de ene klant, smakeloze sponzen volgens de andere. Hoe lekker zijn aardbeien deze tijd van het jaar nu echt? Wat bepaalt hun smaak? En waar moet je op letten om te weten of aardbeien perfect rijp zijn? Telers aan het woord: “Dit éne detail maakt het verschil tussen een waterachtige en een sappige zoetige aardbei.” [naar artikel]
Wie zomer zegt, zegt aardbeien. En dat deze fruitsoort ontzettend populair is bij de Vlaming blijkt ook uit de cijfers van VLAM, waarbij de aardbei de sterkste stijger was van het meest gekochte fruit in 2022. Efi, Gina en Anne baten zelfs heuse aardbeien drive-ins uit, waar je terechtkan voor de fruitsoort in een speciaal jasje. Hoe werkt het concept? Wat verkopen ze? En hoe ziet een hoogdag eruit voor hen? “Uit al hoeken van ons land komen ze langs voor een pretpakket.” [naar artikel]
Een kilo aardbeien aan 4 euro, of drie bakjes aan 5 euro? In sommige supermarkten smijten ze de aardbeien nog net niet naar je hoofd. Prima promoties volgens de ene klant, smakeloze sponzen volgens de andere. Hoe lekker zijn aardbeien deze tijd van het jaar nu echt? Wat bepaalt hun smaak? En waar moet je op letten om te weten of aardbeien perfect rijp zijn? Telers aan het woord: “Dit éne detail maakt het verschil tussen een waterachtige en een sappige zoetige aardbei.” [naar artikel]
Nu het volop het seizoen is, heb je wellicht al een of meer bakjes aardbeien gekocht. Maar hoe zeker kun je zijn dat er wel degelijk 500 gram in zit? [naar artikel]
Al 64 jaar gaat het Koninklijk Nationaal Verbond van Aardbeitelers op zoek naar de beste aardbeien van het land. Dit jaar gaat die eer naar Roel Grommen uit Vliermaal, met een perfecte score. Een primeur. [naar artikel]
De Maasmechelse hobbykokkin Beyhan Agirdag is met haar 124.000 fans bekender dan Jeroen Meus op Instagram. Op de sociale netwerksite mutfaktayim_b deelt ze klassieke en eigentijdse Turkse gerechten. Vanaf nu toont Beyhan iedere vrijdag haar favoriete Turkse klassiekers ook in deze krant. [naar artikel]
Ooit stond ze achterin de keuken van haar mans kebabzaak te zwoegen, maar vandaag is de Maasmechelse hobbykokkin Beyhan Agirdag bekender dan Jeroen Meus op de sociale netwerksite mutfaktayim_b. Deze week maakt ze galette met rabarber en aardbei klaar. Smakelijk! [naar artikel]
Deze ijspralines met aardbei en yoghurt zijn een ideaal tussendoortje in de zomer. Om uit te delen aan de kindjes die in de tuin spelen, om zelf van te snoepen bij een fris glaasje bubbels. Geef ons er maar één of twee of... vijf? [naar artikel]
Wie het stadhuis binnenwandelt, kan straks eerst een aardbei proeven. De stad Oostende kweekt in de bloembakken aan de hoofdingang aardbeien en munt, tussen gewone, niet eetbare bloemen. Iedereen die er zin in heeft, mag ze plukken. Als ze rijp zijn tenminste. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.