Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

▶ De Morgen brengt De Afgehaakten in beeld: ‘Politieke partijen zijn vooral met zichzelf bezig’

12/04/2024 - 06:40
"Geen omschrijving gevonden."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. ▶ De Morgen brengt De Afgehaakten in beeld: ‘Politieke partijen zijn vooral met zichzelf bezig’ (12/04/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


2. Het half miljoen kiezers waar niemand over spreekt: De Morgen brengt in kaart waar ‘De Afgehaakten’ wonen (12/04/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


3. Theatermaker Dominique Willaert probeert afgehaakten weer aan boord te hijsen: ‘Vroeger kon wie zijn best deed vooruit. Die droom is verdwenen’ (15/04/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


4. ‘Mensen zijn niet afgehaakt. We hebben ze weggeduwd’: politicoloog Tim ’S Jongers over ‘de afgehaakten’ (19/04/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


5. Politieke partijen werken verder rond volmachten: 'Geen tijd voor politieke spelletjes' (16/03/2020 - Knack)

'Er is geen tijd voor politieke spelletjes, maar tijd voor nationale eenheid. We moeten snel een kader uitwerken voor de volmachten om de coronacrisis aan te pakken.' Dat was de boodschap van de voorzitters van de tien partijen die zondagavond een akkoord sloten om de regering-Wilmès te laten voortwerken met volmachten. Voor de gewezen koninklijke opdrachthouders Patrick Dewael en Sabine Laruelle ... [naar artikel]


6. Politieke partijen maken zichzelf slapend rijk (07/03/2019 - Apache)

De royale subsidiëring van politieke partijen zorgt voor rentenierspartijen. Sommige partijen hebben zoveel inkomsten uit vermogen, dat ze op de duur geen kiezers meer nodig zullen hebben. Belgische partijen behoren in Europa tot de koplopers als het gaat om subsidies ontvangen, merken de auteurs van het boek ‘De prijs van politiek’ op. Tot 1989 moesten [naar artikel]


7. STANDPUNT. Politieke klasse is veel te druk bezig met zichzelf, met partijen en met zitjes (13/10/2022 - Gazet van Antwerpen)

Niet alleen de begroting van de regering-De Croo was voorspelbaar, ook de reacties erop en het debat erover in het parlement waren precies wat je kon verwachten. [naar artikel]


8. Met een royale onkostenvergoeding en partijafdrachten: ook zo weten partijen en het politieke bedrijf zichzelf te vergoeden (09/03/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


9. ONZE OPINIE. “De focus op de fantoompeiling toont hoezeer politieke partijen met zichzelf bezig zijn” (14/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

“Het is maar een peiling? Dat zinnetje is passé in de Wetstraat nu blijkt dat politici een grote focus hadden op een spookpeiling. Dat er een peiling zou kunnen zijn, zorgt intussen voor evenveel zenuwachtigheid als de resultaten van een peiling zelf”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “En het toont vooral hoezeer politieke partijen bezig zijn met zichzelf.” [naar artikel]


10. Morgen start PFOS-onderzoekscommissie: “Politieke partijen zullen hun eigenbelang moeten overstijgen” (24/06/2021 - Het Laatste Nieuws)

Morgen start de parlementaire onderzoekscommissie rond PFOS-vervuiling in de buurt van de 3M-fabriek in Zwijndrecht. Die commissie, die uit zestien leden bestaat, zal tal van vragen moeten beantwoorden. Want dat PFOS gevaarlijk kan zijn voor de gezondheid, was al jaren gemeld. Maar met de informatie werd nooit iets gedaan. Hannes Anaf, Vlaams fractieleider van oppositiepartij Vooruit, zal voorzitter zijn van de commissie en legt uit hoe die te werk zal gaan. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!