Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

Hier eet je de lekkerste sushi van Antwerpen

19/05/2017 - 20:38
"Over sushi zijn al hele bibliotheken bij elkaar geschreven en terecht. Sushi is meer dan welk ander gerecht ter wereld een kwestie van persoonlijke toewijding, focus van de chef en een compromisloze queeste naar kwaliteitsproducten in een eenzame, meticuleuze bereiding. Het is alleen godenkinderen gegeven om vis en rijst samen te brengen tot een gastronomisch hoogtepunt. Velen voelen zich dan ook geroepen om sushi te maken, maar slechts weinigen zijn uitverkoren. "

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Hier eet je de lekkerste sushi van Antwerpen (19/05/2017 - Gazet van Antwerpen)

Over sushi zijn al hele bibliotheken bij elkaar geschreven en terecht. Sushi is meer dan welk ander gerecht ter wereld een kwestie van persoonlijke toewijding, focus van de chef en een compromisloze queeste naar kwaliteitsproducten in een eenzame, meticuleuze bereiding. Het is alleen godenkinderen gegeven om vis en rijst samen te brengen tot een gastronomisch hoogtepunt. Velen voelen zich dan ook geroepen om sushi te maken, maar slechts weinigen zijn uitverkoren. [naar artikel]


2. Waar eet... columniste Mia Doornaert? “Hier eet je de lekkerste Brusselse wafels” (17/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

“Ik hou van lekker en — vooral — gezellig tafelen in bistro’s en brasseries, met af en toe een haute cuisine-avontuur”, vertrouwt journaliste en columniste Mia Doornaert (76) ons toe. “Daarin word ik verwend in mijn wijk, die een beetje op Parijs in Brussel lijkt.” Welke eetadresjes kunnen haar dan altijd bekoren in de hoofdstad van ons land? [naar artikel]


3. Maak zelf sushi met een sushi-roller (13/11/2017 - Metro)

Zou jij elke dag van de week sushi kunnen eten, maar baal je als een stekker omdat de lekkernij op restaurant best prijzig is? Dan hebben we goed nieuws, want dankzij een handig apparaatje kan je zelf thuis gemakkelijk rijstrolletjes maken. Sushi is zonder twijfel het populairste Japanse gerecht dat er is. Onder het motto […] [naar artikel]


4. Zondag 25 november kan je sushi smullen in Gent voor Sushi Sunday (07/11/2018 - Het Laatste Nieuws)

Liefhebbers van sushi, opgelet! Op zondag 25 november moeten jullie je naar Flanders Expo in Gent reppen, want daar strijkt een heuse Sushi Sunday... [naar artikel]


5. Vijf maal sushi: van nigiri tot maki, sushi is altijd smullen (04/06/2020 - Het Belang van Limburg)

Sushi: niet enkel in coronatijden handig, maar altijd lekker om af te halen. Favoriet op de kaart bij Hanasaki in Lummen is de gefrituurde dragon eye roll met krab, zalm en avocado. [naar artikel]


6. Hier eet je de lekkerste dame blanche van Antwerpen (22/04/2017 - Gazet van Antwerpen)

In deze rubriek gaat culinair auteur en foodie Luc Hoornaert op zoek naar vier uitstekende bereidingen van populaire gerechten. [naar artikel]


7. Hier eet je de lekkerste asperges van Antwerpen (13/05/2017 - Gazet van Antwerpen)

Elk jaar weer kijk ik reikhalzend uit naar het aspergeseizoen. Geloof me vrij en wees er trots op, onze witte asperges zijn de beste ter wereld, neem met minder geen genoegen. Het oogsten van de witte asperges is een specialiteit van onze contreien. Een delicate bezigheid omdat de asperges zo min mogelijk aan zonlicht blootgesteld mogen worden, zodat ze mooi wit blijven. [naar artikel]


8. Hier eet je de lekkerste sole meunière van Antwerpen (02/06/2017 - Gazet van Antwerpen)

Sole meunière, of sole à la meunière, is een koninklijk lekker gerecht in al zijn eenvoud, dat zelfs de Japanners ons benijden. Het gerecht komt uit de klassieke Franse keuken en zet een van onze allerbeste vissen op een voetstuk, de zeetong. Wanneer je de goudgebakken tong op je bord ziet verschijnen, weet je dat het feest is. Een verse mooie zeetong wordt even in bloem gelegd en daarna in beurre noisette gebakken. Daarbij komt de saus meunière wat eigenlijk beurre noisette, peterselie en wat vers citroensap is. Maar zoals u weet, is eenvoud niet altijd eenvoudig... [naar artikel]


9. Hier eet je de lekkerste falafel van Antwerpen (16/06/2017 - Gazet van Antwerpen)

In deze rubriek gaat culinair auteur en foodie Luc Hoornaert op zoek naar vier uitstekende bereidingen van populaire gerechten. Deze week: falafel. [naar artikel]


10. Hier eet je de lekkerste kaaskroketten van Antwerpen (02/12/2017 - Gazet van Antwerpen)

De smaak van een kaaskroket wordt bepaald door de soorten kaas die je ervoor gebruikt. Zo’n kroket is namelijk niet meer dan kaas, bloem, boter, melk en wat kruiden. Eenvoudig, toch? Nochtans is dit weer zo’n gerecht waar je in 99,9 procent van de gevallen niet echt blij van wordt. Het is een gerecht dat weggelegd is voor die chefs die een traditionele opleiding hebben genoten en het typische kaaskroketeffect – krokant aan de buiten- en smeuïg aan de binnenkant – kunnen bereiken door de juiste dosering, niet door in de kast met hulpmiddelen van Spaanse merken te duiken. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!