Mosselliefhebbers kunnen sinds gisteren terecht in heel wat restaurants voor de eerste hangcultuurmosselen. Het Zeeuwse goud kan door de zachte weersomstandigheden opmerkelijk vroeger geserveerd worden dan andere jaren. Een meevaller, net voor het drukke Hemelvaartweekend. “Onze eerste 1.000 kilo was meteen uitverkocht”, zegt Alex van Houte van Daniel's Azuur. [naar artikel]
In Zeeland heeft mosselkotter ZZ-4 vandaag de eerste mosselen van het seizoen opgehaald. De oogst van de hangcultuur smaakt dit jaar lekker "mals... [naar artikel]
Ze zijn er iets vroeger dan andere jaren, maar deze week kunnen we al genieten van de eerste Zeeuwse mosselen. Door het warme weer hebben de [naar artikel]
Op de Oosterschelde is vandaag de eerste nieuwe oogst van de Zeeuwse mossel opgevist. Dat meldt het Nederlands Mosselbureau. De eerste oogst is "klein maar fijn", klinkt het. De Belgen nemen 65 procent van de totale afzet voor hun rekening. [naar artikel]
Op de Oosterschelde is woensdag de eerste nieuwe oogst van de Zeeuwse mossel opgevist. Dat meldt het Nederlands Mosselbureau. De eerste oogst is “klein maar fijn”, klinkt het. De Belgen nemen 65 procent van de totale afzet voor hun rekening. [naar artikel]
De officiële start van het mosselseizoen is nog niet in zicht, maar vandaag rollen toch al de eerste truckladingen met de lekkere schelpdiertjes over de grens. Vanuit het Duitse eiland Sylt bevoorraden broers Adriaan en Simon Leuschel Belgische restaurants, groothandels en viswinkels met hun Nieuwe, maar ook Zeeuwse mosselen. [naar artikel]
Het Zeeuwse mosselseizoen is woensdag officieel begonnen. De Nederlandse onderzeeër Drebbel haalde in Yerseke de eerste oogst boven water. En wij proefden dat ze goed waren. “De mosselen hebben dit jaar hun energie vooral in het vlees gestoken. De schelp is kleiner maar het vleespercentage is met ruim 30 procent enkele percentages hoger dan de voorbije jaren”, zegt kweker Anthony Riedijk. [naar artikel]
In Zeeland heeft mosselkotter ZZ-4 woensdag de eerste mosselen van het seizoen opgehaald. De oogst van de hangcultuur smaakt dit jaar lekker “mals en zilt”, al zijn op enkele plaatsen de eerste mosseltjes voorlopig nog aan de kleine kant. Sterrenchef Gert De Mangeleer kookt aan boord een gerecht met de schelpdieren, die vanaf volgende week bij ons verkrijgbaar zijn. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.